Jak w temacie? Za ile można polakierować (profesjonalnie) felgi aluminiowe.
Przy założeniu, że nie trzeba ich w żaden sposób naprawiać.
W Trójmieście. (i okolicy)
Printable View
Jak w temacie? Za ile można polakierować (profesjonalnie) felgi aluminiowe.
Przy założeniu, że nie trzeba ich w żaden sposób naprawiać.
W Trójmieście. (i okolicy)
Ostatnio miałem propozycję 17 z prostowaniem i proszkowym malowaniem na wybrany kolor,że zrobią za 550 zł.bez napraw (ubytki,pęknięcia).Prostowanie,piaskowanie i malowanie.
Ja chcę się zająć swoimi na lato, bo są strasznie zmęczone. Znalazłem firmę u nas w Malborku, która rzekomo przeprowadza profesjonalną renowację felg - pozbycie się starego lakieru, piaskowanie, podkład i malowanie. Zdziwiłem się troszkę, bo firma wcześniej zajmowała się (lub nadal się zajmuje) oknami PCV :D mowa o firmie Fabax, podrzucam pdf z cennikiem. Dzwoniłem tam w środę i Pani potwierdziła 100zł za sztukę za moje 17". W tych 400zł jednak nie mieści się usługa prostowania, z tym będę musiał podjechać do jakiegoś warsztatu :)
PDF: http://www.fabax.pl/cennik/cennik_felgi.pdf
Teraz firmy zajmujące się malowaniem felg aluminiowych nie piaskują ich, tylko wrzucają w specjalny kwas i lakier sam spływa z felg. No i potem malowanie ;) Ja niestety zrobiłem najpierw piaskowanie bo nie wiedziałem jeszcze o tej metodzie ;) dopiero uświadomili mi to chłopaki którzy malowali mi felgi ;) Ja płaciłem przy tym kolorze 400 zł po dobrym rabacie ;)
Załącznik 195633Załącznik 195634
O widzisz, a mi powiedzieli, że piaskują pod ciśnieniem. Pewnie co warsztat to inna technika :D
Rozumiem że to cena za komplet?
ja tydzień temu oddałem 16" do samego piaskowania i malowania i mam zapłacić 80zł od sztuki..
80zł od sztuki w "Malmet" na Jasieniu 200zł komplet 4szt. piaskowanie i malowanie.
Alu czy stal? i w jakim rozmiarze te felgi.Bo cena 200 za kpl.to jakoś podejrzenie tanio.
Marki k. W-why odebrałem w ub. Tygodniu swoje 18" 120/szt. Piaskowanie I malowanie tzw. systemowe proszkowe. Efekt I liga.
DF
Za "18 80zł od sztuki czyli 320zl za komplet, polecam wybierać kolor wg tego co widać z gotowych felg a nie z palety kolorów. Ja wybierając jasny srebrny z palety przy odbiorze zastałem białe felgi z dodatkiem brokatu, musiałem dodatkowo dopłacić za przemalowanie na srebrny. Kolor i tak nie wyglądał jak na ori felgach - mniej się błyszczał ;)
A końcowy efekt zadowalający?
Ja z kolei zapłaciłem 780 zł za komplet 17'' (Nifri w Gdyni). Z tym, że dwie felgi były do prostowania i dodatkowo zażyczyłem sobie ukryte wentyle ;). Z racji tego, że nie posiadam drugiego kompletu felg, dla mnie bardzo istotne było to, że oddałem samochód rano i odebrałem po południu tego samego dnia z odnowionymi felgami. Efekt bdb.
Załącznik 195926 Każdy musi sam ocenić, mi osobiście bardziej odpowiada fabryczny kolor. Ponadto jeśli felgi posiadają otarcia od krawężników to po malowaniu u nich nadal pozostaje ślad po tym, szpachlować podobno nie można felg przed malowaniem proszkowym.
Nie, nie w Spiderze są takie same felgi ale w fabrycznym kolorze :)
Faktycznie w "Malmet" na Leszczynowej najtaniej. 320zł za 4 18'.
Gdzie indziej śpiewali mi 600zł, 750zl i na Wojciechu .... 1200zł za tą samą usługę.
Chwilowo powstrzymam się od malowania. Założę to co mam i zobaczę czy mocno się zlewa.
Jak wiadomo cena idzie za jakością, nie zawsze ale jednak. ;) Odebrałem moje 16" po malowaniu ( 80zl. za sztukę). Powiem tak, szału nie ma.. xD ogólnie za tą cenę spoko, dwie felgi ze skazami powstałymi podczas malowania. Mało widoczne ale jednak.. w porównaniu do regeneracji jaką miałem okazje widzieć na felgach które kilka lat temu oddałem do CNF na kartuskiej to niebo a ziemia..:D ale tam zapłaciłem 120 zl za sztukę. + 60 zl za prostowanie = 180zl za sztukę pełna regeneracja. a wyglądały po tym bossko..xD
W CNFie nie pytałem.
To ja sie moze podepne z troche innym pytankiem.
Prostowanie - czy da rade gdzies zostawic samochod na 1 dzien/pare godzin - zeby mi wyprostowali felgi? Czy jednak trzeba im zawiezc tylko kola?
Przy zakladaniu na letnie w swojej GT w wulkanizacji wyszlo, ze mam 2 skrzywione felgi - jedna mniej, druga mniej - przydaloby sie je wyprostowac, ale juz mam letnie zalozone i nie widzi mi sie zakladnaia zimowych i jezdzenia z letnimi zeby prostowali a potem znowu zmieniania na letnie :( juz bym wolal oddac na caly dzien samochod ( o ile sie wyrobia w 1 dzien? )
http://www.nirfi.pl/
1 dzień na malowanie i prostowanie dwóch felg. Zostawiłem Alfę o 9 rano i odebrałem przed 18. Także da się :)
Ile Ciebie to kosztowało?
780 zł za malowanie 4 felg, prostowanie 2 felg + ukryte wentyle.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/04/289.jpg
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Ceny w Malmet chyba już nieaktualne, rok temu rzeczywiście zapłaciłem 60 zł za sztukę. Teraz za komplet 16, ściąganie chemiczne farby oraz malowanie proszkowe wycenili na 600 zł. Moim zdaniem to bardzo dużo, zważając na jakość wykonania. Jeżeli ktoś zna namiar na miejsce lub kogoś w trójmieście lub okolicach, proszę o wiadomość :)
Drodzy Klubowicze forum Alfa Romeo jak by ktoś chciał pomalowac felgi stalowe proszkowo zapraszam Reda Ul.Przemysłowa 10