Koledzy, czy orientuje się ktoś gdzie mogę znaleźć coś takiego?
Załącznik 196978
Printable View
Koledzy, czy orientuje się ktoś gdzie mogę znaleźć coś takiego?
Załącznik 196978
http://autosiatki.pl/siatki-samochodowe/ zmierz dystans pomiędzy listwami zaczepowymi, odejmij kilka cm na naprężenie siatki - powinno spełniać swoje zadanie. Oryginalnej szukałem dość długo i odpuściłem. Nawet ASO nie dysponuje
_tapatalk
Zależy mi na solidnym przymocowaniu siatki - tak jak na zdjęciu. Spróbuję jeszcze poszukać, ale jak mówisz, że nawet w ASO nie można jej dostać, to jest to mission impossible...
Na tej stronie autosiatki może i coś bym wybrał, ale chciałbym do tego te "listwy mocujące", a ich się nie dostanie.
Mam jednak jakiś pomysł, i może spróbuję coś porzeźbić. Zobaczymy.
[MENTION=2093]pafka[/MENTION] w bagażniku masz tylko zaczepy w płycie i nie masz tych pionowych plastików - dobrze rozumiem ?
Znalazłem kiedyś tę siatkę u niemieckiego dealera, ale policzyli sobie c.a. 400 PLN. Raczej absurdalna cena
_tapatalk
Mam te mocowania zaznaczone strzałką.
Nie mam tych zakreślonych, bo te listwy powinny być z siatką. Tzn. chyba, bo nigdy takiej siatki poza zdjęciami nie widziałem...Załącznik 197122
Ta siatka wygląda identycznie jak do 156. Więc ...
Napisane z komóreczki!
Swego czasu często widywałem na allegro ją.
Osobiście posiadam i używam :)
Napisane z komóreczki!
chyba na OLX widziałem z tydzien temu za 40 zł
Ja w zeszłym roku w ASO kupiłem taką do 156 SW za 121 zł bodajżę
Też się rozglądam za taką siatką + jakaś większa na dół bagażnika + może mniejsze do wnęk. oryginał byłby fajny ale są też takie na rzepy.
A trafił ktoś z Was na siatkę pod półkę bagażnika do GT ?
_tapatalk
a moze taka
Załącznik 197188
na plecy kanapy?
Ach, zazdroszczę - niby głupia siatka a bardzo chcę ją mieć!
Nie pozostaje mi nic innego jak przeglądać ogłoszenia.
O kurde - jak za darmo. Ale już chyba nie ma, bo nie mogę znaleźć...
Czyli jednak są dostępne - jest nadzieja :)
Na żadne rzepy nie chcę - rzepy słabo trzymają i niszczą tapicerkę. Chciałbym wykorzystać te fabryczne mocowania.
Ja odradzam uniwersalne - miałem taką w Brerze, i nie byłem za bardzo zadowolony, miałem wrażenie, że była zbyt luźna - jak coś do niej włożyłem, to wisiało mi do połowy bagażnika. Do GT już nie chcę pod półkę.
Nie, zdecydowanie taka mnie nie satysfakcjonuje.
Oprócz tego, że chciałbym wykorzystać fabryczne mocowania, to bardzo pasuje mi sama koncepcja tej siatki której szukam. Wszystkie drobiazgi (łącznie z gaśnicą i trójkątem) na co dzień mam pochowane w schowkach i w kole zapasowym - bagażnik mam pusty. Ta oryginalna siatka świetnie by mi się sprawdzała na mniejsze zakupy, czy np. na bańkę płynu do spryskiwaczy. No i oryginalna ma 2 zakresy ustawień (a może nawet trzy? Po skosie też się ją da zamocować?), co dla mnie jest jej kolejnym dużym plusem.
No spoko, rozumiem. Ta siatka na oparcie to też jest oryginał, naoryginalne mocowania itp, żadne rzemiosło./Cytat:
Nie, zdecydowanie taka mnie nie satysfakcjonuje.
Oprócz tego, że chciałbym wykorzystać fabryczne mocowania,
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/1...#ixzz45VcouR4P
Dostałem odpowiedź:
Na zamówienie 4 dni robocze cena 125 zł
Numer
części: 156027829. do zamówienia tu:
czesci@fiat-lancia-alfa.pl
Znalazłem używaną, ale jeszcze nie wiem dokładnie jaka cena będzie.
Myślę, że każdy serwis powinien być w stanie taką sprowadzić. Mogą być jedynie różnice w cenie.
Siatka kupiona :)
Używki wprawdzie dorwać mi się nie udało, ale trafiła mi się nówka w fajnej cenie (89 plus 12 przesyłka).
Jednak mam jeszcze pytanie, bo razem z siatką dostałem takie "dodatkowe" mocowanie, a instrukcji obsługi tej siatki brak, haha.
Wie ktoś do czego to jest? Dodam, że pasuje w zaczepy mocowania siatki.
Załącznik 203496
Taka siatka podejdzie tez do 147 polifta ???
Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
Jakiś niekumaty jestem...
Jakbyś kiedyś zrobił fotkę i tu wrzucił to byłbym wdzięczny :)
Ale rozrzut cenowy! Oczywiście ta za 4 dychy szybciutko poszła...
Nie słyszałem żeby była do siódemki. Do GT i 156 SW pasuje.
A masz takie plastikowe uchwyty na boczkach tapicerki do mocowania tej siatki?
Tak to u mnie wygląda:
Załącznik 203603
To była wyprzedaż pojedynczej sztuki, więc pozostaje wertowanie allegro. Jak pokazał mufas, można znaleźć w świetnej cenie.
Niestety nie mam takich plastików...
Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
mi dziś udało się ustrzelić ten komplecik za.....2 euro
myślałem jeszcze o kurtynce bo w mojej oryginalnie nie mam siatek ale gościu mi zawołał kolejne 30 euro
Witam. Czy ktoś orientuje się, czy siatka ta pasuje do 159 SW? Sprawdzałem dzisiaj w ASO Wrocław i jest ona dostępna na zamówienie (2 dni robocze) za niecałe 138 zł. Niestety po numerze wychodzi, że jest ona przeznaczona do 156 i GT, natomiast nie można znaleźć odpowiednika siatki do 159. Może ktoś by podał wymiary tej siatki.