Znalazłem na allegro cos takiego
http://allegro.pl/nakladki-na-hamulc...166392856.html
I teraz pytanie, jakie SA zaciski w alfie 159 1, 9jtdm 16v rok 2006?
Printable View
Znalazłem na allegro cos takiego
http://allegro.pl/nakladki-na-hamulc...166392856.html
I teraz pytanie, jakie SA zaciski w alfie 159 1, 9jtdm 16v rok 2006?
Jak klej będzie dobry to może i droga hamowania się skróci :D
Brzmi to jak głupi żart! Nigdy w życiu takich wynalazków!
Gdyby w zestawie dołożyli ping-pongi na antenę to można by się zastanowić
Pewnie nic po za:
- usmiechem na twarzy serwisanta przy wymianie klocow przy takich "wypasionych" zaciskach
- grymasem / politowaniem innego wlasciciela AR widzac taki "wynalazek" u osoby ktora tanim kosztem chce "zakozaczyc" ze ma Brembo.
Aczkolwiek mozliwe, ze tez:
- nie przejscie przegladu w kolejnym roku.
- ewentualnie w najmniej oczekiwanym momecie podczas szybkiej jazdy odklejenie sie "wynalazku" polamanie i zakleszczenie sie miedzy zaciskiem / felga / klockiem. Przy odrobinie szczescia: zablokowanie sie hamulca i nawet jakis fajny wypadek :) Pomijam kwestie homologacji i odrzucenie wyplaty odszkodowania.
No sorry, ale wszystko ma swoje granice
Dobrze , ze nie napisales ze ta nakladka moglaby zablokować kolo.
Koło nie, ale gdy np odpadnie podczas hamowania i dostanie się w okolice zacisku, może skutecznie zmniejszyć siłę hamowania gdy po rozgrzaniu plastik obsmaruje tarczę. Takie teoretyzowanie. Dziwię się, że w ogóle takie nakładki są dopuszczone do użytku.
Można tez teoretyzować i twierdzic , ze malowanie zaciskow moze zmniejszyc skuteczność hamowania bo farba powoduje ze zacisk gorzej odprowadza cieplo.
Jest pewnie wielu co to cos zalozylo.ciekawe ile wypadków spowodowalo to cos.hmmm.
Slabej wiary jestes ^^
Zrownanie malowania (nawet najbardziej fikusnego koloru) do nakladania czegokolwiek na uklad hamulcowy / jezdny co nie jest do tego dedykowane a "jedynie sprawia wrazenie fajnosci " umocnilo mnie ze nie ma co dyskutowac na ten temat.
Sent from my HTC T528w using Tapatalk
Podobnie jak założenie zaciskow z alfy 166 , tez nie są dedykowane do 9 i co?
Bawi mnie Wasze teoretyzowanie o potencjalnych problemach, w innym wypadku nawet nie zabralbym tu glosu.
Aha, opony 225 40 19 lub 225 45 18 tez nie sÄ… dedykowane.
Masz racje. Nie sa: bo sa to 235/45 18 lub 235/40 19.
Z calym szacunkiem jak mozesz porownywac przyklejanie kawalka plastiku sprowadzonego z aliexpress na klej do zacisku z zalozeniem innej opony ?
Dla mnie mozesz I zaciski od traktora wmontowac.
Zapytales co moze sie stac I zostalo to przedstawione.
Uwierz, wszystko sie moze zdarzyc. Serwisuje maszyny I widze do czego uzytkownik moze doprowadzic. Tak samo przed 97r nie mogla sie zdarzyc powodz stulecia. A sie zdarzyla. Takie podejscie jest brakiem w pewnym sensie odpowiedzialnosci. I naprawde nie chce nikogo krytykowac. Ale takie nakladki o watpliwej jakosci jako "nowosc 2016" to juz lekkie przegiecie. Do swojego seicento wolal bym odladac przez rok pieniadze by kupic brembo anizeli stosowac imitacje. Ktora nie wiadomo jak sie zachowa.
Sądząc po postach ktoś tu chyba już taką wiochę odstawił :lol: A tak poważnie niech sobie każdy montuje co chce dla mnie ubaw po pachy montowanie nakładki przy tarczy 280-290mm :D
Co do humoru tego tematu jestem z Toba zgodnyí ½í¸Š Ale jesli chodzi o czytanie miedzy wierszami to jesteÅ›cie slabií ½í¸Š
- - - Updated - - -
Co do humoru tego tematu jestem z Toba zgodny
hehe tak mi się skojarzyło :D
Załącznik 199701
I tutaj pasowałoby jeszcze taką nakładkę dołożyć. Wtedy to ma sens :D
dowej pińcet i ci zawieza pod chałupa
Mają takie kołpaki na alu 17?
Bocian zdemontuje swoje i sprzeda tanio, z dowozem :P
Aż strach się spytać czy misiu7911 nie ma też takich
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
A dlaczego strach?zapytaj,poszperaj a się dowiesz,ale pewnie już niema bo się stopily i zmniejszyły skuteczność hamowania i wyebał w drzewo.
- - - Updated - - -
Przedstawie Ci kilka takich kołpaczków z nakładkami na hamulce,moze wtedy co niektórzy zrozumieją moją ironie w moich postach.
Jakby co dam namiar na producentów takowych nakładek.
CoÅ› jeszcze olo?
Misiu nie spinaj się tak bo widzę że masz spore odciski już. Wiesz być może dolalem oliwy i może nawet już niepotrzebnie, ale zgodzisz się chyba że mną że taka nakładka na zacisk leży bliżej tego kołpaka niż naniesiony świeży lakier na zacisk a przy okazji jeszcze wyczyszczony. Pewne wątpliwości co do bezpieczeństwa i problemów przy ewentualnym odszkodowaniu zostały już podane. Idąc dalej czy był już taki wypadek czy odszkowanie pewnie może i nie. Analogicznie tak samo można powiedzieć o kasku z allegro za 50 zł który tłuczy się szybciej niż jajko ale czy warto sprawdzać czy będziesz ta pierwszą osobą. Czy uważasz że ktoś kto nawet nie umiejętnie przyklei i wyniknie z tego problem będzie się chwalił tym na forum? Ta nakładka nie jest nawet dedykowana więc rzeźba pełną gębą. Dziwi mnie też że ty jako sprzedawca felg po części stoisz murem
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Ja mam w dupie co ktoś sobie założy na zacisk taką nakładke czy jebnie sobie zajebisty czerwony jednotłoczek,rozbawiło mnie Wasze gdybanie o potencjalnych zdarzeniach które mogą się pojawić po założeniu tego czegos.
Idąc krok dalej napiszcie co może się stać po założeniu czegos takiego na wentyle,ja się boje o tym myslec.
http://allegro.pl/nakretki-na-wentyl...162966351.html
Kolego, taka nakładka to porażka - ze względów bezpieczeństwa. Nikt nie mówi, że czerwone zaciski są niefajne, to zależy od gustu, ale jak robić to porządnie. W tej cenie możesz kupić zestaw do malowania zacisków i jeszcze naklejki do odbicia dowolnego napisu. Zapewniam Cię że efekt nie będzie gorszy, a na pewno będzie bezpieczniej :)
Poniżej efekt u mnie - pierwsze zdjęcie od razu po robocie, jeszcze na nie umytych felgach. Roboty na pół dnia (z tyłu z wyjęciem zacisków, z przodu na podpiętych pod przewody ale odkręconych od zwrotnicy)
Załącznik 199786Załącznik 199787
Dajcie już spokój, konkluzja po dyskusji jest jedna, żadnych takich udziwnień hehehe Także polecam lakierowanie, praca żadna, koszt w zależności od koloru równie niewielki a efekt na prawdę zadowalając. Swoje także odnawiałem i wygląda to fajnie:)