Jaki polecacie środek do czyszczenia po owadach?
Printable View
Jaki polecacie środek do czyszczenia po owadach?
Sonax. Działa jak marzenie.
Osobiście używam K2 Nuta Anti-Insect i nie mogę złego słowa powiedzieć schodzą bez problemu wszystkie fleki po owadach.
Sonax + specjalna ściereczka do nielakierowanych elementów (też Sonax).
Wystarczy namoczyć i odczekać- potem łatwo np pod gąbką zejdą. Żeby dłużej działało pokratkować pianą i zostawić na kilka minut.
U mnie najpierw zlewam cały samochód czystą wodą, a później traktuję ciepłą z szamponem i raczej nigdy nie było problemów z usuwaniem owadów. Nienawidzę ich:mad:
Do owadów uzywam sobie bug off z shiny http://www.motochemia.pl/shiny-garag...ml-p-4262.html . Po ostatnim weekendzie i trasie przez autostradę miałem niezły cmentarz na masce :/
Tani i dobry - Tenzi Mosquitos.
używałem Sonaxa, ale ostatnio przerzuciłem się na Meguiar's Gold Class Bug 'n Tar Remover
Mam u siebie powłokę kwarcową. Niestety zostały na niej ślady po usuniętych owadach, czy innych zabrudzeniach które nie schodzą podczas mycia rękawicą z mikrofibry i szamponem.
Jak usunąć delikatnie te ślady nie robiąc szkody na powłoce kwarcowej? Czy może delikatne glinkowanie pomoże?
Nie mając zbyt dużego wyboru (zakupy na ostatni moment) nabyłem kiedyś na szybko coś takiego:Załącznik 220639
Sprawdził się ten środek dosyć dobrze, a dodam iż śladów po oraz samych owadów było sporo na aucie bo przebyło ono drogę ze śląska na sam "cypel" i spowrotem.
Sonax do usuwania owadów. Rewelacja!!!