Witam, mam na oku alfe 159 2.4 jtdm q4, sprzedawca mowi ze slychac lekko hydroregulatory i trzeba by je wymienic... Orientuje sie ktos jaki jest koszt takiego zabiegu?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Witam, mam na oku alfe 159 2.4 jtdm q4, sprzedawca mowi ze slychac lekko hydroregulatory i trzeba by je wymienic... Orientuje sie ktos jaki jest koszt takiego zabiegu?
Sprzedawca ściemnia ...
Napisane z komóreczki!
To, że je słychać, nie musi świadczyć o ich złym stanie. Czasem wystarczy zmienić olej na lepszy, pod warunkiem, że silnik nie jest wyeksploatowany.
Dzwonilem do niego, sprowadzil auto z włoch z uszkodzonym silnikiem, wymienil rozrzad ale dalej cos w nim slychac i mechanik stwierdzil ze to wlasnie te popychacze zaworow ale jak domniemam wymiana ich wiaze sie z wymiana uszczelki pod glowica i jej planowaniem?
Jestem ciekaw która to Alfa. Daj lepiej linka z ta Alfa żeby nikt jej lepiej nie kupił. Bo tez szukam 2.4 i nic nie ma.
Silnik uszkodził się wskutek zerwania paska rozrządu?
Link do ogloszenia: http://olx.pl/i2/oferta/alfa-romeo-1...ml#:693da7f011
Wlasnie nie wiadomo, wlasciciel kupil ja we wloszech juz uszkodzaoną a przyczyny nie zna...
Musiałbyś przygotować się na mały remont. Może popychacze, może zawory pogięte czy nie wiadomo co jeszcze tam znajdziesz. Cena nie jest super atrakcyjna.
Masz VIN? Bo to może nie być 210 KM.
Nie mam i chyba sobie ją odpuszcze... Mam na samochod 23 tys wiec chyba by mi nie starczyło :)
Ojj Boże po stanie widać ze ma z 300 tys i w ogóle zaniedbana. Długo też jest na sprzedaż. Cała do roboty...
To odpuszczam, aczkolwiek co do wymiany samych popychaczy to dalej jestem ciekaw ile taka operacja moze kosztowac:)
2.4 z 2007 z przebiegiem 191000 km do tego Q4 i cena 17900. To po prostu promocja. Rav3k z takim budżetem to szukaj 1.9.
Szukam właśnie, chociaż była jedna 2.4 pod łodzią, prywatnie, zadbana i w ogole... Poszła w 20h a miałem po nią jechać tego samego dnia ale po pracy...
Popychacze 20 x 60 zł + uszczelki + robocizna.
Napisane z komóreczki!
23 tysie na 2.4 w Q4 to trochę mało, ale grunt to się nie poddawać i nie napalać zachowując zdrowy rozsądek, tak jak w tym przypadku :)
No sam po sobie zauwazylem ze szukam troche na sile auta bo juz 2 mi sprzatneli sprzed nosa... Musze dać na luz i czekać na tą moją bellę... Być może gdzieś już na mnie czeka :)
No to może odpuść sobie Q4, napęd na przód przy 200KM i 400Nm też daje radę :) albo dozbieraj kasy albo zwiększ limit przebiegu auta http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yljR3.html
ja jak szukałem kombi dla siebie, nie wiedziałem, że to będzie alfa, po wpisaniu kryteriów nie miałem za wielkiego wyboru :) ale u mnie generalnie mały wybór aut jest.
Ciekawe kto podpisze się pod komisem z Radomia :cool: