-
Pedał sprzęgła
Witam. Czy ktoś z obecnych na forum mógłby mi podpowiedzieć, czy pedał sprzęgła jest taki sam dla modelu 1.8 Mpi, jak w innych AR ? Na aukcji, na której mógłbym kupić jest napisane, że zastosowane jest dlasilników: 2.4 JTD 20V CF4 200 KM/ 147KW, 2.4 JTD CF4 20V 4X2 210KM / 154KW.
Pozdrawiam.
-
Wg. epera są to inne części. Natomiast ten sam numer co dla benzyniaków mają pedały od 1.9 JTDm.
-
Dziękuję bardzo za info. A nie orientujesz / orientujecie się może gdzie udałoby mi się kupić taki pedał sprzęgła do (1.8 Mpi)?
-
Coś mi mrugnęło na autosklep24.pl jak szukałem silentblocków do swojej 159 ;) Mają jeszcze np. wahacze TRW w całkiem rozsądnych cenach. Natomiast najlepiej do nich napisać czy na 100% będzie pasować do 1.8 MPI.
-
Pisz do kolegi Gepard
Wyryte rantem felgi
-
Dzięki. Właśnie z nim rozmawiałem. Możliwe, że uda się wymienić tuleje do tego pedała. Póki co jutro się zorientuję, czy uda się coś kupić z używek (cały pedał), a jak się nie uda, to kupię te tuleje. Pozdrawiam.
-
Czemu go wymieniasz? U mnie jest maly prolem poniewaz pedal chodzi ok tylko zacina sie na ostatnich 2 cm i dopiero po chwili odskakuje... Z dwumasa i sprzeglem raczej wszystko ok... Ktos spotkal sie z takim problemem?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
-
Możliwe, ze sprężyna pod sprzęgłem lub pompka.
-
Mozna to jakos zdiagnozowac? Ew ile wymiana tych elementow?
-
Kładziesz się pod kierownice świecisz latarką i patrzysz czy sprężyna pod sprzęgłem nie jest pęknięta, można też profilaktycznie psiknąć smarem silikonowym i rozruszać może po prosty za sucho ma i się przyciera. Ewentualnie jak nie odbija tylko ostatnie 2cm zobacz stycznik pedału sprzęgła czy się nie przycina.
-
Stycznik zobacze dopiero po odkreceniu obudowy kolumny kierowniczej?
-
Niee jest pod kolumną kierownicy, jest to zwykła krańcówka która wykrywa czy pedał sprzęgła jest wciśnięty czy nie. Sprężynę masz głębiej od ściany grodziowej, a stycznik do góry od strony kierownicy. Z resztą weż laterke idz zobacz bo opisyanie troche bez sensu ;)
-
W pracy siedze, nie mam jak tego teraz zobaczyc :)