Witam. Jak w temacie. Znacie w tych okolicach jakiegos ogarnietego mechanika ktory juz robił taką operację lub dal by rade zrobić? Bo byle paprochowi nie ma co dawać. Auto bedzie stalo miesiąc.
Printable View
Witam. Jak w temacie. Znacie w tych okolicach jakiegos ogarnietego mechanika ktory juz robił taką operację lub dal by rade zrobić? Bo byle paprochowi nie ma co dawać. Auto bedzie stalo miesiąc.
Nie wiem co wyszło z tego posta :D Na tel byłem :P Napisz na pw do mnie :)
Szczerze to w Zgc ciężko o dobrych mechaników, a żeby zrobili alfe to już w ogóle.. Ale ponoć słyszałem że w Zgc na Daszyńskiego, tam gdzie są autoszyby obok jest dobry mechanik, nie wiem jak ogarnia alfy i v6 ale warto zapytać :)
Witam. Rozrząd od V6 busso bezproblemowo można zrobić w Auto-Nodi w Bogatyni.
Tylko auto serwis Isko w Radzimowie. Serwisowałem tam swoją 156 2.0 TS, serwisuje 147 jtd i poza Sikorą w Lubaniu, nie ma lepszego na Dolnym Śląsku.
Ja, jak i wielu posiadaczy Alf, jesteśmy bardzo zadowoleni, samo to, że przyjeżdżają do niego auta z różnych zakątków Polski o czymś świadczy, ale chętnie poznam twoją polemikę, im więcej wiedzy, tym korzystniej dla nas. Ja sam z Wrocławia, albo jeżdżę do Sikory, albo do Isko do Radzimowa.
Oj różne opinie o radzimowie słyszałem ;) nie będę się wdawał w dyskusję hehe. Ja w okolicy nie znam speca od alfy który w dodatku chciałby ją naprawiać ;)
Bylem we wro. A w bagdadzie niestety nie ma dobrych fachowców. I zdania nie zmienie
Miało być o warsztacie a nie komu więcej pali. Ja odwiedzam z was dwóch najczęściej i sie nie chwałę :-P
Ja też zdecydowalem się na irbis. I jestem zadowolony.
Moja alfa po zakupie przeszła wymianę rozrządu w Bogatyni i chodzi jak zegarek. Przed robotą mechanik sam pokazał, że ma blokady do tego silnika i nie będzie robił na czuja (może Jaco200sx byłeś tam wcześniej i wiedzał, że trzeba klientowi to pokazać ;-). Z poprzednim autem też nie jeździłem po świecie do serwisu i było wszystko ok. Więc albo wcześniej miałeś pecha i się zraziłeś, albo mnie to czeka w przyszłości, w każdym razie na dziś jestem naprawdę zadowolony.
Niestety w bogatyni nie trafilem na dobrego mechanika. I po paru spapranych robotach nie robie w bogatyni powaznych napraw. To że ktoś ma blokady nie świadczy ze ogarnia temat :-P Wole przejechać się te 200km i mieć spokój. Nie mam absolutnie zadnego zaufania do mechaników z bagdadu. Moge im dać koncowke drążka do wymiany. Chociaż nie bo i tak zly zamówili :-P
Jakby co to byłem zapytać wczoraj o rozrząd w BRAVO Serwis we Wrocławiu- robota 600-650 PLNów
Ja robiłem rozrząd GT 3.2 w Auto-Tip u Pana Bogulaka (syna) i spoko + przystępna cena.
zapraszam www.flar-ital.pl, troszkę dalej aczkolwiek graty do v6 zawsze mam na półce i jesteśmy w stanie zrobić to w ciągu jednego dnia.
A swapy robicie? Np. Z mojego 2.5 na 3.0 lub 3.2?
Jeśli to nie tajemnica to jaki jest koszt takiej operacji?