Witam. U mnie nie ma zmieniarki w Alfie . ( czy po ew. dokupieniu zmieniarki w aucie jest instalacja pod nią ? ). A co sądzicie o tych zmieniarkach mp3 pod ICS z allegro ?
Printable View
Witam. U mnie nie ma zmieniarki w Alfie . ( czy po ew. dokupieniu zmieniarki w aucie jest instalacja pod nią ? ). A co sądzicie o tych zmieniarkach mp3 pod ICS z allegro ?
Zakup ori zmieniarki to poroniony pomysł. To się nadaję na niemiecki autobahn'y a nie nasze dziury. Kup sobie zmieniarkę MP3. Jaką ? Jest o tym przynajmniej kilka tematów na forum.
Ori zmieniarka na jakiejkolwiek dziurze sie tnie. Z allegro zmieniarki? Byle nie yatour, bo większości po prostu nie działa, chociaż niby zależy to od fazy księżyca i ułożenia gwiazd na niebie...
Na pewno działać będzie Audiostrada oraz Loudlink. Ten drugi ciężko dostać, ale audiostrada jest dosyć popularna i można kupić nawet nową.
Btw.. Sam bym Alfie sprawił audiostrade..[emoji2]
Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Zlutuj sobie auxa. Praktycznie za darmo masz mp3.
Nie mialem styczności z audiostrada ani loudlinkiem. Na moje potrzeby wystarcza mi aux i telefon.
A bardzo skomplikowane jest zrobić aux z ori radia by podpiąć mp3 ?
do audiostrady wrzucach pena albo karte i masz spokoj :) polecam, mialem zrobionego auxa ale kuplem audiostrade i nie zaluje.
Nie jest skomplikowane, tylko trzeba mieć pod ręką kabel aux i jakiś tranzystor + jakies rezystorki do wlutowania jako emulator kaseciaka. Ogólnie więcej czasu zajmuje wyjęcie ICka i jego rozbiórka niż samo lutowanie. Wszystko jest opisane w temacie na forum w dziale 166.
Wysłane z tronu, bo nudy.
Padła mi zmieniarka właśnie i zastanawiam się czy lutować ten kabel , czy kupić emulator. Pytanie mnie nurtuje tylko, jak w jednym i drugim przypadku nie mając sterowania z kierownicy, zmienia się katalogi ?
Katalogi zmieniasz przyciskami 1-6. Piosenki kiera. Przynajmniej tak jest w polifcie
Katalogi tak jak piszesz przyciskami 1-6 ale piosenki chyba strzałkami pod tymi przyciskami???? Tak przynajmniej jest u mnie. A kierownica to osobny temat. Przed liftem nie zmienisz piosenki multifunkcją a po lifcie tak.
Tak strzałkami na icsie tez mozesz.
Dzięki za odp, to rozumiem że można mieć max 6 folderów ? czy zasada działania jest jakaś inna ?
Tak tylko 6 folderów.
Tylko 6. One imitują 6 płyt w zmieniarce, w forlderach może być po 99 piosenek.
Zaraz zaraz, nie to żebym się wpieprzał, ale mam zmieniarkę audiostrady i folderów możesz mieć 99 i w każdym po 99 piosenek, problem jest tylko w tym, że folderów powyżej 6 posłuchasz dopiero po tym jak odsłuchasz ten 6 i system przerzuci Cię na następny, po prostu powyżej 6 folderów nie da sie ich wybrać samemu.
Ale i tak jest łącznie 5994 utwory :sarcastic: i tak folderów nazwać nie można i tytułów nie odczytasz. Tak więc robienie ich więcej niż 6 i tak wprowadza problem bo nie wiesz co tam masz :)
Jesteś pewien Robert da radę? Audiostrada daje przecież kartę ze zmieniarka gdzie masz od razu 6 folderów przygotowanych.
A jak przejdziesz powiedzmy na 7 folder to CD ile Ci wyświetla?
Jestem pewien bo sam mam 8 folderów i wyświetla mi konkretny nr folderu, np cd7 lub cd8
U mnie o dziwo zmieniarka (oryginalna na cd) działa całkiem dobrze czytając nawet wypalane płytki średniej jakości, czasem tylko te zbyt prześwitujące muszę zaklejać coby laser nie prześwitywał. Ale wygoda gmerania w bagażniku aby zmienić muzykę bywa średnia. Szczególnie jak mnie najdzie ochota w trasie w deszczu :)
Więc pewnie audiostrada wyląduje i u mnie w autku ograniczając pojemność schowka. Ale to jeszcze chwila. Na razie szukam drugiej kasety na płyty. Zaraz umieszczę stosowny post na giełdzie - a nóż ktoś z was ma niepotrzebną a ja chętnie przygarnę.
Albo słuchasz każdej piosenki po 15s (lub przewijasz) albo jeździsz w trasy ponad ośmiogodzinne (bez przerwy) :edziahaha:choć pewnie częściej tankujesz :sarcastic: nie wiem po co zmieniać płyty w czasie jazdy. Można spokojnie co parę dni przed wyjazdem. Wadą oryginalnej zmieniarki jest po prostu słaba jakość - w sensie przycinki
Marudzisz !
Jadę sobie jadę mam ino 6 płyt music niby różna, ale bywam niezdecydowany jak baba w ciąży :)
Ostatnio wracając do Krakowa (góra 1,5 h w trasie) stwierdziłem, że NATYCHMIAST muszę posłuchać Lully. Wieczór był, wyczłapałem z auta, zacząłem szukać w bagażniku stosownych płyt no i deszcz nadszedł.
Jak wsiadłem z powrotem, to już mi sie Lully-go słuchać nie chciało ino czegoś bardziej współczesnego i bardziej satanistycznego - koniec :D
Dlatego kupie se audiostradę i basta. Ino jak przeboleję ksenony które dziś wymienić zmuszony byłem bo jeden się pięknie rozpękł. Jak będę wysyłał do Ciebie światła do regeneracji to pewnie znajdziesz jego fragmenty w środku ...
Nie wiem co wy robicie ze swoimi zmieniarkami, ale moja działa bez zarzutu, naprawdę nie mam powodu aby na nią narzekać. Owszem na większej dziurze zdarzy się przycinka, ale to mi się przytrafiło najwyżej kilka razy przez cały okres użytkowania auta. Muszę też przyznać, że nie słuchałem do tej pory nagrywanych płyt, a tylko oryginalne, tłoczone. Więc albo macie zajeżdżone zmieniarki, albo fatalnej jakości drogi :P
Sam posiadam zmieniarke MP3 xcarlink która schowałem w schowku przed pasażerem jest wielkości paczki fajek dobrze się sprawuje
Też mam xcarlink kupiony że strony audiostrady
A ok, pomyliło mi się za yatour :)
Chciałem kupić ostatnio ten emulator mp3 do 166, ale zauważyłem, że ten model za ok 250zł nie działa z ICS, a ten który działa jest około stówę droższy..... Serio k*$#a ????
Tak :)
Dla AH jest rabat 10%
A dzięki za info. A u kogo konkretnie ?
Na stronie audiostrady zamawiasz i przy zamówieniu piszesz, że jesteś z klubu.
- - - Updated - - -
Tutaj masz link do stronki na forum: http://www.forum.alfaholicy.org/raba..._166_inne.html
Super, dzięki. Promocja niby obowiązywała do końca 2015, ale zapytam :)
Kurde, nie zauważyłem, sorry, ja załapałem się na nią jeszcze
Dostałem od nich maila z potwierdzeniem, że rabaty aktualne nadal :D
Adapter przyszedł, dostałem rabat, zamontowany, działa spoko :)
Takze sie pytalem i potwierdzili rabat:) pytanie mam tylko gdzie pisałeś o tym przy zamowieniu? W adnotacjach zamowienia?:)
Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.
Ja pisałem w adnotacjach.
Też w adnotacjach