Witam planuje wymianę rozrządu i na allegro znalazłem parę zestawów różnych firm. Może jest ktoś kto zamawial z allegro zestaw rozrządu do 1.9jtdm 150km i wypowie się jak się sprawuje. I ogólnie jakich firm polecacie rozrząd ?
Printable View
Witam planuje wymianę rozrządu i na allegro znalazłem parę zestawów różnych firm. Może jest ktoś kto zamawial z allegro zestaw rozrządu do 1.9jtdm 150km i wypowie się jak się sprawuje. I ogólnie jakich firm polecacie rozrząd ?
Tematów o rozrządach jest masa i wniosek jest jeden. Cokolwiek nie kupisz, byle markowego, będzie ok. Czy to contitech, INA, SKF, Gates czy inne Dayco. Większość zestawów będzie się różnić jedynie pompa wody i pasekiem bo rolki przeważnie INA lub SKF.
a czy 1000zł za wymianę to dużo ? oczywiście z częściami
Ja placilem za czesci komplet gatesa 400zl plus 200 za wymiane. Polecam kupic pasek continentala bo jest na 5 lat. a nie na 3 lata jak innych producentow
to może napisze tak. za rozrząd plus usuniecie klap firma zawołała 1600zł tyle że na ich stronie usunięcie klap kosztuje 600zł i przez tel. też mi tak powiedzieli więc rozrząd wychodzi 1000 coś dużo mi się to wydaje
Zazwyczaj jak firma kupuje czesci to dolicza sobie ekstra marze. Ja zawsze biore czesci od sprawdzonego dostawcy po dobrych cenach.
Polecam kupić rozrząd oem od jednego sprawdzonego forumowicza Tomka, ma z aso po niższych cenach, ricambi originali. Ja tak zrobiłem i zapłaciłem poniżej 500 pln za pasek, rolkę pompę wody, napinacz i nowe śruby. Silnik ten sam co autora.
Ja też kupię chyba ori zestaw. Z tym paskiem 2 kolorowym. Wyjdzie 100 więcej ale myślę że warto...
Który to ten Tomek? :>
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
tomek_krk
Oryginalne zestawy w bardzo dobrej cenie ma [MENTION=32343]tomaszchwesiuk[/MENTION] .
Myślę, że taniej nie dostaniesz.
Moja 159 (1.9 JTDm, 150km) właśnie jest po wymianie i mechanik polecał zestaw SKF'u ale pasek INA. Co do ceny to coś blisko 1000 (części i wymiana) ale pewnie można taniej ;)
A co do samego tematu to gdzieś na forum widziałem dość obszerny wątek na ten temat ;)
Jakby ktoś potrzebował to mam nową pompę wody SKF z gwarancja wymienina na reklamacji na nówkę sztuke, sprzedam za smieszne pieniadze 70zł + wysyłka mam ja od 2.0 jtdm ale z tego co wiem pasuje tak samo do 1.9 i 2.4 Załącznik 201147
Polecam oryginały. Jak cos priv. Mam dostepne.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
tomaszchwiesiuk, jaki koszt u Pana zestawu do wymiany rozrządu (pasek, pompa wody, rolki) w 159 Tbi? Próbowałem napisać na PW ale zapchana skrzynka. Interesują mnie oryginalne części.
791022745 tel. Pisz dzwoń ok? Zapodaj nr vin i bedziemy szukac.
Moze tutaj zobaczy admin i zareaguje bo link do zerowania hasła ńie działa.
Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy słowa to polecam cały zestaw Contitecha lub Gatesa http://www.iparts.pl/auto-czesci/zes...30-100453.html. Jeżeli jednak ktoś chce składać z różnych producentów to jak najbardziej pompa SKF, pasek Gates, Contitech lub Dayco, rolki i napinacze Ruville lub Ina.
100 razy lepsza pompa graf od skf. Ale ori to ori
Juz jestem dostałem się bez pomocy Admin gdzie wysyłałem maile i nic. Mozecie wysyłac zapytania mail priv face book lub 791022745
witajcie jakiś dobry warsztat w Tarnowskich Górach do wymiany rozrządu? jedna firma w okolicach zawołała 540 za LUK plus 400 zł robocizny. więc trochę duzo
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzwoń mam oryginały rozrządów w bdb cenie 791022745