Próbował ktoś oklejania klucza? Wczoraj udało mi się coś takiego wykonać, miałem niestety tylko folię carbonową. Docelowo będzie czerwona albo czerwony carbon na kształt kluczyka do mito.
Załącznik 201548Załącznik 201546Załącznik 201547
Printable View
Próbował ktoś oklejania klucza? Wczoraj udało mi się coś takiego wykonać, miałem niestety tylko folię carbonową. Docelowo będzie czerwona albo czerwony carbon na kształt kluczyka do mito.
Załącznik 201548Załącznik 201546Załącznik 201547
spoko :)
Fajnie wyszło, a skórzany brelok robi robotę.
A ma ktoś patent na zniszczony, poobdzierany kluczyk? Szukałem nowej obudowy, ale chyba nie da się środka przełożyć...
Ooo! no to już szukam sobie nowej obudowy na podmiankę :)
Skórzany brelok robi robotę...największą ale destrukcyjną robi ta blaszka zawieszona na nim. Pięknie porysuje panel środkowy.
zwisa poza wiec destrukcji na konsoli nie czyni
Załącznik 201809
Nie wiem czy się zrozumieliśmy.
Kluczyk jest rozbieralny, jak ktoś dorwie obudowę w lepszym stanie to może sobie przełożyć płytkę ze środka oraz grot i tyle.
"Nowe" obudowy istnieją np. u mnie :D Ale ich niedopracowanie nie pozwala na handel nimi :)
Załącznik 201891
To wystarczy wydaje mi się psiknąć to chromem.
U mnie ta obudowa z chromem jest popękana i nic już nie mogę zrobić.
U mnie to już jest całkowicie białe i będę to psikał na próbę. Zejdzie z czasem to znowu pomaluję.
Witam
Jestem nowy na forum, dlatego mogę nie rozumieć mam kluczyk do brery (zdj ponizej), schodzi mi chrom, nie rozumiem czym to mogę psiknąć? Nie trzeba wymienić?Załącznik 201930
U mnie też schodzi powoli ten chrom. Jak już będzie mnie denerwował mocno to oddam zaprzyjaźnionemu lakiernikowi do pomalowania na srebrny kolor zbliżony maksymalnie do oryginalnego "chromu". Jedyny problem to wciskany przycisk do wyjęcia grotu z obudowy - czy nadal będzie się wciskał po lakierowaniu :)
a chrom w sprayu? może być?
jakos ciezko mi uwierzyc ze to będzie dobrze wyglądać i sie trzynac. gdyby byly dostępne wyminne elementy to bym chętnie wymienil, ale znajac zycie aso zaoferuje za conajmniej kilkaset zl nowy kluczyk. a wszystko przez poprzedniego wlasciciela który musial założyć metalowe kolko a do tego uzywal obu kluczyków wiec oba maja braku chromu
Wg mnie kluczyk do 159 jest bardzo ładny sam w sobie. Osobiście jeśli miałbym z nim robić cokolwiek, to albo wymienić obudowę na ori albo folia, ale też czarny mat.
A może ten chrom zedrzeć i zastosować hydrografikę? Jak by nie zakładac metalowych kółeczek to powinna się trzymać. U mnie też na dwóch kluczykach schodzi
Odgrzeje temat. Dla tych co nie chce im się oklejać są dostępne silikonowe pokrowce w różnych kolorach, nawet świecące w ciemności. Tu jest aukcja: http://www.ebay.pl/itm/Schl%C3%BCsse...53.m1438.l2649 pzdr:)
Problem z chromem miałem na jednym kluczyku i gałce od biegów; starłem chrom, zmatowiłem grubym papierem w jednym kierunku i spryskałem lakierem - najpierw podkład czarny modip potem lakier. Dupy nie urywa ale jest o wiele lepiej niż jak było wcześniej z tym częściowo startym chromem. Imo to najlepsze co na szybko możecie sami zrobić w domu, jeśli pojawi się coś co da lepszą powłokę lakierniczą -zawsze można poprawić papierem i prysnąć.
Całość jest z silikonu, czyli jak oryginalna obawiam się tylko że nie będzie się to trzymać, bo fabryczna wkładka gumowa ma rant na którym jest zamocowana do kluczyka. Można kombinować z wklejeniem ale jak dla mnie to druciarstwo
Przyznam, że przyciski w tym "pokrowcu" ładnie wyglądają:)
Dokładnie:) Moje przyciski są już mocno zaorane:)
Znalazłem coś takiego: https://www.shapeways.com/product/BC...ionId=60961426
Czekam na jakieś real foto.
Cena za metalowe prawie 50 euro, ale jest kod na 15% off: greetings15
Dużo, niedużo, ale za używany kluczyk trzeba dać ponad 200zł, a i tak będzie zniszczony. Można wymienić logo, założyć nową nakładkę, która nie jest lakierowana i będzie idealnie:)
Rozwiązanie ciekawe, tylko część faktycznie będzie taka kanciata. Ja chyba zdecyduje się w końcu na całą obudowę z prawdziwego carbonu, kosztuje ok. 500 zł ale problem z głowy. Pozostaje kwestia gumek z przyciskami, nie wiem gdzie zdobyć nowe, a to jedyny element (poza logo) w tej obudowie , który zostaje z oryginału.
Na Ebay jest gumka wpisz w wyszukiwarce alfa tb 2 nero lub rosso pzdr. Ja już też zamówiłem bo mam zjechana
Jeśli ktoś znalazłby gdzieś ten chromowany element, albo sam miał na sprzedaż, to proszę dać znać. Jestem pierwszy w kolejce. Ja mam połamany ten ruchomy element do i boję się że gdzieś mi wypadnie i zgubie.
Gumka dziś przyszła:) Powiem tak, dopasowanie jak i wykonanie jest jak w oryginale. Jedyną różnicą są tłoczone w gumie oznaczenia przycisków. Poza tym sama gumka jest trochę twardsza niż oryginał. Ogółem polecam. Tylko przesyłka szła prawie trzy tygodnie z Włoch:(
Z jakiej strony zamówiłeś? Mają na tej stronie jeszcze coś ciekawego? :)
Ogółem to z Ebay, ale robi to firma, która swoją ofertę ma na tej stronie: www.autorestyle.it Maja tam różne ciekawe rzeczy, zależy co się interesuje pzdr:)