Czy kto ma oryginalne felgi do 33?
Printable View
Czy kto ma oryginalne felgi do 33?
Mam dwa komplety. Potrzebujesz jakieś informacji o nich?
Jarek
Chętnie podłączę się pod wątek.
Szukam alufelgi 14-ki Speedline do 1.7 16V - w sensie chętnie kupię :)
Rafał
Mam m.in. takie jak masz w avatarze. Gdy pomyślę ile mnie kosztowała ich renowacja a za ile uczciwie należałoby je sprzedać to dochodzę do wniosku że mnie na taką stratę jeszcze nie stać :)
Moje pochodziły z 33 oddanej na złom - uratowane w ostatniej chwili. Może to jest kierunek poszukiwań?
Jarek
Jak to uratowane w ostatniej chwili? W sensie oddałeś kompletną i wróciłeś po fele? ;-)
Na szrotach nie ma już 33, a jeżeli już się trafi to podstawa 1.4 i nie ma czego już z niej brać.
Felgi domyślam się, że drogie - i mnie pewnie nie stać jeszcze na ich odkup od Ciebie??? ;P
...ale dobrze wiedzieć że je masz. Zapamiętam!
Pozdro!
rav33
Mam zender turbo 15 z mojej imoli i bije sie w myslach czy wrzucic cos innego
Mam pytanie czy wejdzie do 33 felga 16" z przodu 8j a z tylu 9j ?
Et będzie tu decydującym parametrem zawieszenie i opona wszystko idzie zmieścić ja upchalem w gtv 10,5 cali na tyl w 16 co wszyscy twierdzili ze się nie da
Jak znajdziesz felgi z ET od 0 do 15 to kto wie :)
Ja miałem przez chwile 15" z ET 35 i jeździło się na nich fatalnie. Może to była wina kierunkowego bieżnika na oponie?
W każdym razie samochód prowadził się źle, myszkował, uciekał, robił wszystko żeby mnie tylko do siebie zniechęcić.
Jarek
wiem ze 17" na 7.5 wchodzi mysle ze 9 powinno wejsc a ;p
Może takie felgi wejdą ale jazda na tym to będzie męczarnia... ja u siebie krótką chwilę miałem 15-ki z et 13, były na równo z błotnikami i nie dało się na tym normalnie jeździć... jak wrzucisz 16 to wypadałoby obniżyć zawieszenie żeby to jakoś wyglądało a jak nie będzie wystarczająco sztywno to przy każdym dobiciu zawieszenia będzie trzeć o nadkola...
Hej Kozbi, info na priv
mam komplet takich felg do sprzedania ile mogą być warte w tym stanie a ile po regeneracji ?
Chyba tyle co każde inne. 2,3 stówki przed, a po to nie wiem... 5-6 stówek ktoś by dał?
Ostatnio sprzedałem takie felgi w troche lepszym stanie za 600zł. Koleś do borewicza kupił.
dzięki, więc pomaluje je i może trochę więcej się dostanie
Jaki jest rozmiar oryginalnych felg 13 cali do 33 ?
Albo chociaż jakie jest prawidłowe ET ?
Szerokość felg znalazłem w instrukcji ale nie chce kupić felg, które oprawa się o zaciski.
[MENTION=2317]coachu[/MENTION], ET nie da pewności co do ocierania - dopóki nie przymierzysz to nie będzie wiadomo czy są ok. Z resztą i tak pewnie planujesz szersze/ładniejsze, a każde ładniejsze będą mieć niższe ET od wąskich i schowanych fabrycznych. ;)
PS. Jeśli chcesz zaadaptować felgi z innego auta to nie zapomnij o przetoczeniu otworu centrującego, który dla 33 powinien wynosić 58,5mm.
Nie.
Mam ładne felgi, które chce dać do renowacji. Na ten czas chcę dać zwykłe stalówki na gównianych oponach.
I nie mów, że nie ma pewności. Ktoś musi wiedzieć jakie jest ET dla oryginalnych felg.
No pewnie, że nie ma, różne felgi mają różny kształt i jeśli ma wchodzić na styk to ET może być to samo a fela i tak obetrze. Niestety jeśli chcesz konkretnej informacji o ET to nie pomogę. :(
Coachu a tam nikt nie wie :) oddasz mi zendery turbo to Ci powiem hahaha w Twoim roczniku ma być 13x5,5 et 39 lub 14x5,5 et 39 dziękuję dobranoc
Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka
Dzięki Marshall.
PS
Nic nie będę oddawał :P
Jeśli dobrze pamiętam 13" to stalówki a 14" to aluminiowe. Mam na myśli oryginalne. Kiedyś szukałem stalowych 14" z właściwym ET (39) i chyba się poddałem. Inna jest tez chyba średnica otworu mocującego niż w późniejszych fiatowiskich czasach (dobrze pamiętam że chodzi o 1mm?).
Jarek
Dzięki za ET bo u mnie w 33 odkryłem że są stalówki z Punto II i średnio pasują hehe