Czy ktoś na forum podzieli się uwagami jak ją montował. Na klej na śrubki?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Czy ktoś na forum podzieli się uwagami jak ją montował. Na klej na śrubki?
Na wkręty
Ja bym takie coś montował na klej do szyb. Co prawda nie widziałem nigdy jak to wygląda i u siebie bym tego nie montował ale mimo wszystko klej jest nieinwazyjny
Wyryte rantem felgi
Jak Tobie albo następnemu właścicielowi dokładka się znudzi to zostaną dziury w zderzaku. A klej można usunąć. Żeby klej nie wychodził bokami wystarczy umiejętnie go nałożyć więc to żaden argument
Wyryte rantem felgi
A kto Ci zagląda pod zderzak? Widziałeś np: progi do dokładkach na kleju? Nie zdejmiesz już resztek z blachy czy ze zderzaka
Ja widziałem na żywo co było
Załącznik 203705
Mnie osobiście by uwierały dziury w zderzaku. Jak się używa najtańszego badziewia do klejenia to tak potem jest. Dobry klej elastyczny da się usunąć i są nawet do tego preparaty. Twój argument z listwą progową jest też trochę nietrafiony bo jej nie przymocujesz na wkręty i musisz użyć kleju
Wyryte rantem felgi
Dzisiaj przyszła i uchwyty są dość małe. Napewno spróbuję wykorzystać śruby dla lepszego spasowania. Przy pierwszej przymiarce widzę że sam klej nie wystarczy trzeba docisnąć
Przecież te śruby są niewidoczne i te dziury pod spodem zderzaka też nie będą.
Bardziej ten zderzak jest zniszczony od krawężników pewnie niż te dziury go zeszpecą pod spodem.
Może gdybym zobaczył to bym zmienił zdanie ale póki co robienie dziur mnie nie przekonuje ;)
Wyryte rantem felgi
może ktoś by fotę wrzucił jak wygląda już zamontowana na aucie
Kolega Goora ma zamontowane, pozwolę sobie wkleić linka ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1798989
Hmm a gdzie to można oprócz ASO dostać???
alledrogo
Załącznik 203766Załącznik 203767Załącznik 203768
Niezła felga.
Bohaterem zdjęcia jest dokładka [emoji12]
Aha :D
fajnie to wyglada :)
Trochę odkopie temat:) Ma ktoś gumową dokładkę z aliexpress i chciałby się pochwalić? Ciekaw jestem jak to wygląda w rzeczywistości, szczególnie ciekaw jestem tej niby karbonowej
Ja zamawiałem na Aliexpress jedną z najtańszych, z wysyłką wyszło jakieś 50 zł z tego co pamietam. Wygląda to całkiem fajnie, też długo myślałem nad karbonową jednak ostatecznie wybrałem czarną. Takie zdjęcia mam akurat pod ręką. Jeśli chodzi o trwałość to ja oprócz dołączonego paska samoprzylepnego połapałem punktowo kropelką i po 6 miesiącach użytkowania nic się nie dzieje, trzyma bardzo mocno. Podsumowując - myślę że warto ;) Załącznik 247204 Załącznik 247205
Ja kupilem i zamontowalem ta od cupry, ale z tego co widze to ta z ali expres lepiej sie prezentuje.
I lepiej wyglada i o wiele tańsza
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ta dokladka z ali to jest taka zwinieta?Załącznik 247206
Jak dla mnie słabo 9-tka wygląda z tą ,,taśmą"z Ali... wygląda za bardzo krzykliwie jeszcze bez progów zewnętrznych trochę robi się Germany style. Z cupry wygląda subtelnie i po małej rzeźbie leży idealnie.
Potwierdzam. Z tą taśmą to trochę trąci agrotuningiem
Tylko na srodku duzy przeswit jest, ale nie jest najgorzej noi do konca zderzaka na bokach nie dochodzi.
a nie obniża znacznie i tak niskiego prześwitu?
Nie z tym nie ma problemu ale ja np jezdze na 19"
Jaka dokładkę zderzaka przedniego proponujecie? Słyszałem że z cukry 1 podchodzi.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Od Cupry pasuje idealnie, sam taką mam.
Możesz zrobić zdjęcie jak to wygląda?
Załącznik 283047
Tak to wygląda.
Spoko na co to montowałeś?