Koledzy, szukam opinii na temat takiego wynalazku:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/07/80.jpg
Printable View
Koledzy, szukam opinii na temat takiego wynalazku:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/07/80.jpg
tez szukam
nawet chcialbym to kupic
zamowiles juz ??
Też się kiedyś rozglądałem za tymi chińskimi wynalazkami i z tego co kojarzę to to, co tu pokazałeś jest na przestarzałym Windowsie. Osobiście wybrałbym coś, co może mniej komponuje się z wnętrzem GT, ale na Androidzie, żeby przynajmniej można było praktycznie wykorzystać i cieszyć się aktualizacjami systemu i aplikacji na bieżąco. Dobre opinie czytałem o firmie Joying, ale jak z jakością wykonania, dźwięku i użytkowaniem to nie jestem w stanie powiedzieć.
Nie zamówiłem, ale niedługo to zrobię - jestem już zdecydowany :)
Zastanawiam się jeszcze nad konkretnym sprzedawcą, oraz nad doposażeniem tego sprzętu (kamera cofania, rejestrator, może coś jeszcze).
Nie wiem czy widziałeś, ale tutaj kolega dokładnie opisuje ten sprzęt http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...2_busso-3.html
Świadom wszystkich wad, zdecydowanie wybieram tą stację na przestarzałym Windowsie - dla mnie bella musi wyglądać dobrze w 100%, a tyko to radio (poza oryginałami) to gwarantuje.
Rozumiem :) Ja się chyba po prostu przyzwyczaiłem do wyglądu Panasonica CQ-VD6503U którego dostałem razem z alfą przy zakupie, a który pasuje jak pięść do nosa we wnętrzu GT. Jestem pewien, że androidowa chińszczyzna, ta której Ty nie akceptujesz by u mnie pasowała lepiej niż ten Panasonic. Ale że gra nieźle, a i z kasą wolałbym coś innego porobić przy belli to póki co zostaje.
jak kupiłem obecne GT był wsadzony najwyższy 2din Pioneer którego natychmiast wywaliłem i wsadziłem decka którego kupiłem w 2001 roku
koledzy się dziwią że nie ma mp3 :D
Załącznik 214748
autorem zdjęcia jest Vaselinho, więcej na jego blogu
Każdy robi auto pod siebie, i wybiera to co jest dla niego ważniejsze, wygodniejsze. Dla mnie wygląd radia jest priorytetowy, ale też chciałbym żeby funkcjonalność takiej stacji była wyższa niż przy radiu fabrycznym.
Ja, kiedyś wielki kolekcjoner płyt CD, dziś nie wyobrażam sobie mieć sprzęt bez odtwarzania mp3 przez pendrive'a czy bluetooth. Choć płyt w aucie nadal słucham :)
Co to za model stacji dokładnie i jakie są jej koszta ???
Koszt tej stacji u majfrendów na ali to około 450 dolarów.
Polecam osobom zainteresowanym skorzystać z wyprzedaży z okazji święta w chinach - 11 listopada, bo wtedy cena spada poniżej $400.
Może ktoś znalazł taniej.
Natomiast co do modelu to nie spotkałem się z żadnym jego określeniem.
pomyłka
Nie myślałeś o wstawieniu tabletu? Trochę rzeźby, ale na dobrym tablecie można podpiąć jeszcze pełne info z ECU silnika. Za jakiś czas mam zamiar u siebie zrobić, podzielę się odczuciami ;P
Myślałem, i to mocno :)
Zrezygnowałem z tego pomysłu z kilku względów. Trochę rzeźby z tym by było, a ja sam raczej bym tego dobrze nie zrobił. Mocowanie, podłączanie, rzeźbienie ramki - to nie na moje zdolności, hehe. Poza tym szkoda by mi było miejsca w schowku na radio. I to są powody dla których temat odpuściłem, choć finansowo i funkcjonalnie jest to ciekawa opcja.
W takim wypadku sugerowałbym zainteresowanie się stacją na androidzie w formacie 2DIN, odpada bezsensowne rzeźbienie :P
Polecam coś od Newsmy przykładowo model - NR5002 opisywany już tutaj na forum.
Obsługuje dual bluetooth, więc spokojnie można powyciągać różne informacje z ECU np. elmem przez OBD, pobrać programik i ustawić widżety, a drugie połączenie wykorzystać w celu prowadzenia rozmów telefonicznych.
Ale te wszystkie 2din nie wyglądają w 147/ GT
Wrzuciłem to tylko jako alternatywę dla rzeźbienia i upychania tableta na siłę, moim zdaniem bez sensu, gdy gotowe rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki.
W kwestii estetyki i zachowania oryginalności wnętrza nie ma nawet dyskusji nad przewagą tej stacji z pierwszego posta, bo te uniwersalne 2 din po prostu nie pasują..
Swoją drogą - wołaj mnie pafka, gdy ją kupisz. Ciekawi mnie jak się sprawuje ten wynalazek w codziennym użytkowaniu.
Pafka, dla mnie też wygląd jest najważniejszy. Dlatego lubię takie GT, jak Opozycjonisty, czy Twoje (oba):).
Co do funkcjonalności - też ma swoje granice, a w dzisiejszych czasach jest często zaprzeczeniem jakości.
"Nie można wszystkiej wódki wypić", jak słusznie mawiają Rosjanie.
Wg mnie jedyny problem to rzeźba przy ramce. Robiłem u siebie, wyszło nawet ok, z tym że trzeba zarzucić jakimś kolorem najlepiej na cały panel.
Radio zostawiłem za tabletem :P Schowek cały, druga sprawa to podłączenie tego to prościzna (choć ilość kabli porównywalna do serwerowni xD)
Wiadomo 2DIN ma tyle samo, jak nie więcej funkcji, ale właśnie o estetykę tu chodzi.
witam u mnie tablet wyszedł mniej więcej tak :Załącznik 215570
Problem z miejscem w schowku łatwo rozwiązać , w ori radiu przedni panel posiada złącze dzięki czemu można go bez problemu ściągnąć,do samego panelu dorabiamy przewody np taśma od dysku PC , a reszta radia zostaje w starym miejscu tj . za tabletem a w schowku pozostaje sam panel