Czy jest szansa że w najbliższym czasie powstanie jakaś osobowka w wersji kombi. Z tego co czytałam giulia będzie tylko w sedanie a szkoda bo już w kolejce bym stał
Printable View
Czy jest szansa że w najbliższym czasie powstanie jakaś osobowka w wersji kombi. Z tego co czytałam giulia będzie tylko w sedanie a szkoda bo już w kolejce bym stał
Chyba muszą wypuścić Gulie Sportwagon z rok dwa po premierze, ato z takiego powodu że w tym segmencie musi być kombiacz, są już jakieś wizualizacje, ale raczej niezależnych gości.
Ale jeżeli będzie to coś w tym stylu to zbieram kasiure
Załącznik 208374
Nie będzie kombi. Rynek idzie w kierunku SUV, tam są nabywcy i pieniądze.
Szkoda, będę zmuszony iść do konkurencji. Suvów, Vanów, Terenówek nie potrzebuję
Oby jednak zrobili kombi, często Giulie się porównuje do serii 3 czy A4 a tych w wersji kombi sprzedaje się.. dużo. Sam nie jestem fanem tej wersji nadwozia ale wizualizacje Giulii SportWagon mi pasują. :)
Cytat:
Nie będzie kombi. Rynek idzie w kierunku SUV, tam są nabywcy i pieniądze.
To ciekawe... Europa zachodnia zdecydowanie nie idzie w SUVy. Glownie jezdza wlasnie nadwozia kombi. To w Polsce jest jakas mania podkreslenia statusu duzymi kolami i wysoka pozycja za kierownica ;) Jednak jesli chodzi o rynek amerykanski czy szeroko rozumiany azjatycki to jest to prawda.
Alfa wkrotce musi wypuscic kombi, bo samym sedanem w europie interesuje sie garstka ludzi.
Czytałem że kombi ma być oferowany dopiero w nowej giulietta w 2020r. Poza tym prawie każda marka oferuje swoje samochody w wersjach kombi, nawet Porsche Panamera ma mieć taką wersje w 2017r. Jeśli chodzi o SUVy to kompletnie nie rozumie ich fenomenu: nie jeżdzą lepiej, słabiej się prowadzą, koszty utrzymania wyższe(paliwo, hamulce, opony itd). do tego wcale nie są w środku większe i pakowniejsze od kombiaków, ciężej się takim poruszać a szczególnie zaparkować. Chyba że chodzi o pokazanie że ma się grubszy portfel i mała kuśkę(leczenie kompleksów)
Nigdzie nie napisałem że "Europa zachodnia". Jak wiesz Alfa chyba nawet większe nadzieje pokłada w rynkach USA i Azji niż w Europie zlasowanej niemieckimi samochodami premium.
Co do tego czy musi kombi ... 156 nie sprzedawała się chyba jakoś szczególnie, 159 niestety nie wiem jakie były statystyki.
Co do tego, że suvy nie prowadzą się ... oj zdaje się, że są suvy które jeżdżą lepiej niż niejedna limuzyna (chociaż ja osobiście dobrowolnie suva bym nie kupił), po drugie umówmy się - rynek to stado naprawdę mało rozumiejące bardziej zawiłe kwestie motoryzacyjne. Liczy się cena, marka, trend i wygląd. Kto by tam analizował jak to się prowadzi. Ilość suvów jaka w najbliższych latach pojawi się na drogach na pewno niejednego zdziwi. Nie ważne, że to będzie np. Corsa na szczudłach, ważne że suv, wszystkie niemieckie gazety będą pisały że to jest to - i ludzie kupią.
Taka tam czyjaś wizja znaleziona w sieci:
Załącznik 208789 Załącznik 208790
Lepiej żeby tego "kogoś" nie dopuszczono do projektowania prawdziwych samochodów :) jakby taka miała być SW Giulia, to niech lepiej tylko sedan zostanie.
Dokładnie. Ta czerwona wygląda super, ta biała straszy
Jak dla mnie concept równie brzydki(o ile nie jeszcze brzydszy) jak ten z białą Alfą.
Niby to tylko dorysowanie kilku kresek do fajnie skorojnego designu, a może to roz..... na wiele sposobów.
Ta biała i niebieska zalatuje trochę tym paskudnym accordem w kombi :D
Myslę,że dałoby się z sedana cos upichcić, ale tylko przy słabszych wersjach. Ta przyciężka dupka w wersji 510 kM w sedanie jeszcze jakoś wygląda ale w przyp. sw byłaby optycznie zbyt cięzka. Wrzucam swoja korektę dla porównania...
Załącznik 208989Załącznik 208990
- - - Updated - - -
Od razu lepiej
Zalatują optyczną ociężałością, nudą i nijakością, bankowo Alfa Romeo czegoś takiego nie wypuści.
Jeżeli tak ma to wyglądać, to lepiej żeby wersji Sportwagon nie było.
Zresztą....czym więcej tych konceptów oglądam, tym bardziej jestem przekonany, że kombi temu autu po prostu nie jest pisane. Chyba, że styliści z AR dokonają cudu(a czasami im się zdarzało) i zrobią z Giulii jakimś cudem ładnego wagona.
Skoro robią Suva, to znaczy że problemu z garbem nię będzie :)
http://www.motor-talk.de/news/das-pl...-t5861428.html
Reid Bigland w wywiadzie dla "Autocar" potwierdza, że planują Giulię SW! http://www.motor-talk.de/news/das-pl...-t5861428.html
Rzekomo na wiosnę mają przedstawić tą wersję.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/11/228.jpg
Krąży po necie od jakiegoś czasu to zdjęcie.
Chyba fejk bo gdyby jeździły już oklejone to zdjęć byłoby znacznie więcej.
Nie chyba a na 100%. Zresztą już było chwilę temu.
Ja dziś widziałem bodajże w Motorze artykuł o Gulii w SW. Szybko tylko zerknąłem ale na zdjęciach nie wyglądała ciekawie.
Auto Moto najnowsze na stronie tytułowej, obok tytułu w ogóle, daje wizkę Giulii SW.
Nawet jak nie chcą, będą chyba w końcu musieli zrobić to auto:))
Tez jestem ciekaw czy powstanie. W Europie pewnie było by zainteresowanie, w stanach juz niekoniecznie
Chyba będą musieli ją zrobić, za dużo się o tym mówi, a jeśli sprzedaż Giuli ruszy, to pewnie będą widzieli interes w sprzedaniu dodatkowych pewnie ze 30 tysięcy sztuk rocznie SW w Europie. Tylko żeby jej zrobili jakiś zgrabny tyłeczek - w SW nie szukałbym max pojemności bagażnika, tylko łatwości załadunku jaką daje klapa. IMO, priorytetem powinno być utrzymanie zgrabnej lini.
IMO, skoro FCA jest graczem globalnym i zaprezentował SUV'a, to o SW można zapomnieć (przynamjmniej na 2-3 lata). Taka wersja nadwoziowa to jest sprzedawalna tylko w EU, a tutaj jest ... tak jak widać. Prym wiodą niestety Niemcy. Ktoś kto skusi się na nowy model Alfy, będzie miał do wyboru Giulię albo Stelvio, które to, moze się okazać całkiem fajną alternatywą dla Giulii SW.
No chyba że potencjalny nabywca będzie się kierował opiniami innych, że SUV'y to kupują osoby leczące kompleksy itp. Oczywiście ja takiej opinii nie podzielam. Wówczas pozostaje czekać na SW ;)
Stelvio moze przejac jakas czesc klientow na Giulie SW, ale na pewno nie wiekszosc. Fakt pojawienia sie Stelvio w 2017 w sprzedazy tez na pewno moze miec wplyw na ewentualne opoznienie wprowadzenia SW. Pozyjemy, zobaczymy.
Patrząc na rozwój średniej Alfy dochodzę do wniosku, że trzeba poczekać na coś wystrzałowego. 156 była trzęsieniem ziemi, a potem odwrotnie niż u mistrza suspensu było niestety tylko gorzej. 156 po lifcie szpetna, 159 przyzwoicie , a le w porównaniu do 156 to jest delikatnie mówiąc porażka....
Gdy patrzę na Giulię to widzę mix Mazdy 6 ,BMW 3 i wspomnianej Hondy. Tu nie ma się czym chwalić. Alfa zalicza dno i powinno już teraz być tylko lepiej. Czekam na następcę Giulii ;)
przesadzasz. wielu osobom to co zaproponowali odpowiada. dla mnie o ile kolor nie jest biały a wnętrze czarna nuda, to wszystko gra jak dołoży się większe felgi.
Zanim usiądziesz na krześle po prostu sprawdź czy masz nogi dokręcone.
Nie widzisz doskonałych proporcji 156, lusterek, pięknych przetłoczeń, innowacyjnego zatarcia tylnych klamek czy wreszcie doskonałych wręcz wymiarów filigranowych tylnych lamp?
Oczywiście w porównaniu z obłą , ciężką pozbawioną linii 159...to auto wygląda trochę jakby złożone z trzech na siłę dopasowanych części. SW jest lepsze. NA szczęście.
Oczywiście gdy się spojrzy , kto projektował te modele wszystko staje się jasne
Walter de'Silva -156, Giugiaro -159. Pisałem , że lifting 156 został popsuty...dlaczego? Bo robił go Giugiaro :)
Wygląd to zawsze kwestia gustu ale nigdy nie napisałbym o AR159 "ciężką pozbawioną linii 159...to auto wygląda trochę jakby złożone z trzech na siłę dopasowanych części".
Tutaj kolega ma sporo racji. Czesto wracam do domu Mito, patrze na moja 156 zaparkowana na podjezdzie i zastanawiam sie jak 14-sto letni samochod z 310 tys km na liczniku moze wciaz wygladac zajebiscie... Siedzi na tym podjezdzie jak przyczajony czarny kot ktory zaraz rzuci sie na swoja zdobycz...
Kierowałem się relatywizmem. Gdyby 159 została zrobiona przez VW powiedziałby Wow! Odważni są...ale od Alfy Romeo oczekujemy więcej, szczególnie po takiej bombie jak pierwsza 156.
- - - Updated - - -
Dlatego moja 156 jest ustawiona tyłem do wyjazdu...żeby na nikogo nie napadła. Po co mi problemy..:)
Mi się Giulia bardzo podoba, lubię nowoczesną kreskę. 156 to moim zdaniem najbrzydsza Alfa - do małego trójkąta na masce się nie przekonam. Każdy ma swój gust;)
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk