Macie racje głupii pomysł usuwam bo wiocha
Printable View
Macie racje głupii pomysł usuwam bo wiocha
W sam raz do VW, czyli wiocha :)
Temat już kiedyś był na forum i moi zdaniem wiocha na maksa. Widziałem takie auto na żywo, nakładka jak od sześciotłoczka, a tarcza w porywach 280mm wyglądało to przekomicznie
Zacisków na większe nie zmienia się dla wyglądu a dla polepszenia hamowania. Te nakładki nie mają nic wspólnego z tuningiem. Ale oczywiście twoje auto to możesz sobie tam wsadzić co chcesz tylko jak pisałem jak ktoś się zna to parsknie śmiechem :D
O mój Boże... Powiedzcie ze to prowokacja
Nie, nie prowokacja nie oon pierwszy nie ostatni pyta tutaj o to coś :D
To jest tak. Ten kto się zna to wyśmieje, a ten kto się nie zna to nie zwróci uwagi i nie zauważy czerwonych zacisków ;) to samo ze znaczkami S63 C63 czy M-ki gdzie po jednej czy dwóch wąskich rurach i klekocie widać/słychać co w środku siedzi, a ludzie którzy sie nie znają to nie znają rownież literki M czy AMG :)
Moim zdaniem lepiej ładnie pomalować oryginalne zaciski.
Hamulce nie zmienia się na brembo aby ładnie wyglądały tylko aby lepiej hamowały ... rozumiesz to?
Jebłem.
a ja głupi tyle złociszy wydałem na poszukiwane zaciski brembo od 166 :D a tu tak tanio :D
A czy statttic123 i Statyczny to nie ten sam użytkownik?
Tak jakoś nicki podobne...
A nakładki... A co one mają robić?
Jak to co? robić mają zysk producentom i sprzedawcą, zadowolenie i dumę u kupujących i śmiech u oglądających ;)
Raczej chodzi o to, że wcześniej miał zwykły zacisk "pływający jedno tłoczkowy" a założył zacisk brembo od akurat 166.
A mi sie taka nakladka kojazy z tym:
https://www.google.pl/search?q=nakla...&q=nakladka+na
Ta nakladka ma poprawic twoje ego?
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
Fajna jest ta nakładka na sedes ze stopniem. Kupię dziecku.
A ja miałem wesoła sytuacje jakiś czas temu. Po zakupach wracam do auta a tam kolega z forum - nie pamietam nicku - i mówi do mnie tak - czekam na Ciebie po najpierw śmiać mi sie chciało z nakładek na zaciski, ale potem zobaczyłem ze to jednak zaciski brembo. Z daleka wyglądają jak nakładki :)
To se załóż nakładki jak Ci się podobają.
Wysłane z mojego SM-A500FU
Smiało mogę stwierdzić ,ze jest to jeszcze wieksza część ludzi.
Bo nie oszukujmy się, wymiana ATE na Brembo ze 166 to zabieg kosmetyczny. Auto po tym w miejscu nie stanie, jeśli będzie poprawa to nieznaczna.
Ja też wymieniłem tarcze i założyłem klocki. I od tego czasu zrobiłem jakieś 800 km. 4 tłoczki to nie wszystko, potrzebna jest jeszcze pompa która je popchnie i obawiam się, że tu może być problem ;)
Pisaliśmy w tym samym czasie.
Więc się Kolego nie spinaj, piszę w dziale 159 nt. swapa zwykłych zacisków na Brembo ze 166, który to dokonałem i dzielę się subiektywną opinią. Przy okazji przeglądu w listopadzie zapiszę wyniki pomiaru siły hamowania i porównam z innymi modelami.
I na marginesie, też nie uwierzę, że ciężka 166 z tymi samymi zaciskami aktywuje ABS przy 120 km/h na suchym asfalcie na ciepłych supercontinentalach.
Takie rzeczy to pewnie tylko w 156 2.5 V6 SW ;)
PS. Sprawdziłem i wszystkie 159 (przynajmniej przed FL) mają to samo serwo i pompę. No cóż, może mi się wydaje, że nie ma różnicy.
Może zaliczy mnie ktoś do 99% osób, któe wymieniają zaciski dla wyglądu ale wg mnie za ok 2-3 tys zł. można "upęknić" auto na wiele innych sposobów. Dlaczego od razu zakładać że większosć osób to półgłowki zmieniający wszystko tylko dla wyglądu? Też zmieniłem zaciski w GTV na duże brembo. Pierwszym powodem było zwiększenie skuteczności hamowania (oryginały w porównaniu z Brembo to były spowalniacze), a że przy okazji dobrze wygląda to jest dodatkowa wartosć dodana. Magil się zastanawia czy 166 aktywuje ABS przy 120. Nie wiem - nie sprawdzałem. Wiem, że GTV potrafi aktywować ABS przy 150 na suchej drodze... (owszem, przy nie najlepszych oponach). Problemu z pompą nie zauważyłem...
To dobrze, że tuning zaczyna się od hamulców, ale powiedzcie mi (bo nie wiem) czy założeniu większych zacisków towarzyszy większa tarcza?
Ja bym polemizował ;) Klocek kryje tarczę całą powierzchnią, więc chciałoby się trochę większą tarczę do niego.
Czyli zmiana dla efektu wizualnego. Żeby uzyskać lepsze hamowanie należy oddalić zacisk od osi koła. Uzyskamy to zwiększając tarczę. Bez tego zwiększając powierzchnię tylko klocka uzyskujemy może trochę lepsze oddawanie ciepła czyli powtarzalność hamulca. Do drogowej jazdy?
Panowie temat już jest na forum i więcej tam szczegółów. Tutaj nie ma co się rozpisywać bo robi się mały śmietnik ;-)