Niewiem czy ktos juz podobną gdzies spotkał ale ja powiem szczerze pierwszy raz cos takiego widze :-) ala kombi
oto link
Alfa Romeo 166 6 BIEGÓW,NAVI KLIMA!4!!!!!, 2000r., 2998cm3, 230KM - otoMoto
Printable View
Niewiem czy ktos juz podobną gdzies spotkał ale ja powiem szczerze pierwszy raz cos takiego widze :-) ala kombi
oto link
Alfa Romeo 166 6 BIEGÓW,NAVI KLIMA!4!!!!!, 2000r., 2998cm3, 230KM - otoMoto
no nie kumam :D
no te relingi w sedanie to nie ma co:D czysty szpan hehehe
a dach ciekawy:)
sprzedawca zapomniał dodać, poza tym że
..."AUTO SUPER UTRZYMANE W ŚRODKU,SIEDZENIA W IDEALNYM STANIE.AUTO ODPALA"...
to jest jeszcze do lekkich poprawek lakierniczych
ludzka pomysłowość nie zna granic a warto kupić chociażby ze względy na to
nikt chyba nie będzie miał 166 z taką wersją skrzyni :)Cytat:
WYPOSARZONA JEST W SZEJŚĆIO BIEGOWĄ SKRZYNIE BIEGÓW
no fakt. tych relingów nie ogarnąłem :D
fakt 77alfisti... mógł jeszcze dodać do opisu bezwypadkowy i pierwszy właściciel :D
ciekawe co to za relingi? ... producent przewiduje wogóle taki turbokosmos do 166 ??
wygląda powalająco z naciskiem na powalająco..
bardzo ciekawe:)
Relingi jak relingi -:eek::eek::eek:- ale ona ma szyber dach wielkości całego dachu :eek::eek::eek: -
A tak generalnie skoro sam właściciel samochodu nie potrzebuje pomocy w dziale technicznym przy naprawie to przenosimy do ogólnego
Wydaje mi się że te relingi to bajer własnej roboty .
Te relingi to może jakaś konstrukcja pod bagażnik ale patrząc na szyberdach to ktoś rozwinął się technicznie.
wracając do dachu - może to jakiś krótkoseryjny egzemplarz na rynek włoski przeznaczony dla polityków którzy muszą wstać ?? to tłumaczyłoby relingi
Do tego na przedniej i tylnej krawędzi dachu ma jakieś uchwyty - mocowania . Może faktycznie było tak jak pisze Obserwator .
No faktycznie może jakaś rządowa wersja.
opcja druga - specjalny egzemplarz przygotowany na Tour De France lub coś w tym stylu - producent auta przygotowuje coś takiego i ma w zamian reklamę
uchwyty średnio mi pasują na chorągiewki (powinny być teoretycznie na błotnikach w wersji "politycznej") , raczej uchwyty kamer - to skłania mnie ku opcji drugiej
równie dobrze auto mogło być przygotowane dla potrzeb Watykanu
---------- Post dodany o godzinie 19:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:54 ----------
bez względu na to co to jest i czy fabryka czy sam ktoś to sklecił - obawiam się że auto jest trudne do sprzedania
Nie no takiego szyberdachu w 166 to ja nie widziałem:)
Nie ma się co dziwić- w końcu to "najbogadsza" wersja ;)
dach jest włożony dodatkowo a takie dachy produkuje i montuje firma WEBASTO
obecnie ten model już jest wycofany a zastąpił go model całkowicie szklany nad którym kiedys się mocno zastanawiałem - do chwili kiedy się skontaktowalem z przedstawicielem webasto i rzucił cenę :) 12tys zł
ciekawostką w tym samochodzie są natomiast dwie anteny CB a dokładnie ich mocowania w przedniej częsci dachu bo same anteny zostały odkręcone :-) DWIE anteny :) no chyba właściciel lubił pognać włoszkę pytając czy po drodze nie ma miśków ale pewnego dnia coś nie wyszło i było jebut ...
...
obawiam się że to producent samochodu kupował elementy od Webasto i fabrycznie montował na samochodzie... zdjęcie w zasadzie wszystko wyjasnia :)
to są uchwyty do spolierów żeby samochód nie odleciał gdy go już właściciel zagazuje;P
Mam dziwne wrażenie że jakiś szalony francuz chciał z alfy zrobić citroena, taka mutacja to ochyda.
na szczęście zagadka wyjasniona - firma AR przygotowywała egzemplarze specjalne (głównie w celach reklamowych) m.in. na potrzeby Tour De France - dostawcą dachu było Webasto (dostarcza je do wielu aut , np na montaż fabryczny w Renault Twingo , były też Seicento z dachem Webasto)
...a że jakiś egzemplarz nie trafił na złom to i znalazł się w rękach polskiego handlarza