jeśli ktoś jest zainteresowany moimi odczuciami po ok. 1000km teście nowego Spidera zapraszam na strone: http://www.spider.4stopy.pl/
Printable View
jeśli ktoś jest zainteresowany moimi odczuciami po ok. 1000km teście nowego Spidera zapraszam na strone: http://www.spider.4stopy.pl/
Fajny test...
Masz uchwyty na kubki w spiderze? Ja mam schowki w drzwiach pod radiem i za rekawem malutki... I to by bylo na tyle...
http://www.spider.4stopy.pl/source/image/img_0008.jpg
to wyglada jak lawa w kosciele :D
Jednym słowem - g... nie samochód. Nie potrzebowałeś tego pisać - gdybyś miał te xxxxxx zł + xxxxx na paliwo miesięcznie, przypuszczam, że po zastanowieniu nie kupiłbyś akurat tego auta. Są fajniejsze spidery na rynku.
hmmm... gustowna tylna kanapa :lol: ona tez chyba służy jako schowek :D
ja testowalem brere 3,2 ale nie ma to jak 147 gta w tym to czyc bylo moc a pozatym duzo wiecej miejsca niz w brerze
dlatego jezdze poprzednim modelem - PRAWDZIWYM Spiderem, a nie taka podrobka :DCytat:
Napisał Quadrifoglio156
ale zeby to bylo g.... nie powiem. Napisalem pop rostu o tym co mi sie nie podoba, w moim Spiderku tez jest pare rzeczy do ktorych mialbym ochote sie przychrzanic
Jednym słowem typowa komercha. Ale niestety trzeba szukać wszędzie klientów. Nie tylko wśród wielbicieli.
nie mam i to mnie wkurza, lubi pic jak jade!!! ;)Cytat:
Napisał Tuti
A mnie zaczyna wkurzac to ze wszystkie nowe Alfy stylizowane sa na 159.Brera,Spider,156.A poza tym nie ma to jak starsze modele.One cos przynajmniej soba reprezentuja,bo te nowe to poprostu klony ;//
AMEN :!:Cytat:
A mnie zaczyna wkurzac to ze wszystkie nowe Alfy stylizowane sa na 159.Brera,Spider,156.A poza tym nie ma to jak starsze modele.One cos przynajmniej soba reprezentuja,bo te nowe to poprostu klony ;//
156 stylizowane na 159? chyba na odwrot :)
taniej wychodzi jak przodu nie trzeba od 0 projektowac :)
moze nie od zera ale jak po przodzie ciezko odroznic 5 modeli alfy to juz male przegiecie :? :shock: :? a tak mi sie ten przod podobał :evil:Cytat:
Napisał Tuti
i od razu nasuwa sie piosenka "atakują klony, benda nas miliony... :>>
w sumie przeciwko milionom alf niec nie mam :mrgreen: ale nie takie ktore tylko po tyle mozna poznac :!:
o jaki przod chodzi? scudetto wcinajace sie w zderzak czy charakterystyczne lampy brery?
lampy sa z tego co wiem na razie w dwoch modelach, a tamto scudetto wg mnie dalej jest aktualne. 8c zadnej aktualnej alfy nie przypomina, gdyby nie scudetto to nikt by nie wiedzial ze to alfa :)
popatrzcie lepiej na audi, da silva chyba nic nowego juz nie jest w stanie wymyslic niz wielki grill wcinajacy sie w zderzak :)
Tuti a jak ja napisalem?Przeczytaj dobrze czorcie jeden :mrgreen:Cytat:
Napisał Tuti
napisales, ze na 159
chyba ze cos zel rozumiem... :DCytat:
A mnie zaczyna wkurzac to ze wszystkie nowe Alfy stylizowane sa na 159
Racja napisalem,ze na 159,ale od tego modelu sie chyba wszystko zaczelo czy sie myle?
Brere i spider tak, ael czy 156 sie od tego zaczela?
chyba, ze zle Cie zrozumialem :)
obserwuje waszą dyskusję i tak się zastanawiam, w poprzedniej generacji też były powtórki (np GTv i Spider).
A wg mnie nie jest to takie ważne czy coś jest na czymś wzorowane jeżeli nowe Alfy są świetnie zaprojektowane, mają rewelacyjną linię
(np tył Brery - fot1: http://img76.imageshack.us/img76/4627/zdjecie010ah7.jpg
fot2: http://img76.imageshack.us/img76/1175/zdjecie011dx7.jpg )
nikt nie zwrócił uwagi na to, że nowy Spider jest zaprojektowany, a nie przerobiony jak to jest w przypadky Porsche, a nie daj boże Audi.
Ktoś wcześniej po przeczytaniu mojego testu napisal: "komercha", a czy pare lat temu o nowym spiderze (takim jak moj) tak nie mowiono?? myśle, że tak.
Jak napisałem w teście, ma swoje wady, ale dla mnie ma piękną bryłę, świetnie się prezentuje z dachem i bez. Pokażcie mi drugie cabrio, ktore tak świetnie wygląda!
Mój spider wyglada z przodu świetnie, ale tył to porażka (niestety), wystarczy popatrzeć z profilu i co? Niczym nie uzasadniony dzwiny spadek linii bagażnika ku dołowi. Jest jeszcze pare szczgółów, ktore mnie rażą, ale cóż to jest ALFA. :)
a on jest zaprojektowany?? ja myslalem, ze tylko dach i podzespoly z nim zwiazane zrobili, a reszta z brery...
linie moze i brera ma fajna, na zywo nie wyglada tak otyle jak na zdjeciach, ale i tak koncept byl 1000% razy lepszy, bez ogladania go na zywo - a alfy na zywo prezentuja sie zdecydowanie lepiej :)
moje zdanie jest takie, ze alfa powinna i wygladac i jezdzic, a jak sam napisales jezdzi ona kiepsko - mowie o jezdzie nie przemieszczaniu :) Oplowska czesc alfy tez wypadla nienajlepiej. Ale to chyba dobrze, bo moze Fiat oleje opla i przekaze odpowiednie pieniadze do Arese na rozwijanie V6 :)
Co do starszego Spiderka to mi sie tyl podoba bardziej niz przod, te okragle swiatla przypominaja mi troche [cenzura], a tyl ma wlasnie taki jak powinnien byc w spiderze :)
właśnie na tym polega projektowanie, na tworzeniu nowych harmonii. Żeby było jeszcze jaśniej: 3-drzwiowe Stilo JEST ZAPROJEKTOWANE, 3 drzwiowy golf jest po prostu skróconą wersą 5-drzwiowego i niestety alfy 146 też są po prostu wizualnym pójściem na łatwiznę, co mnie osobiście smuci.Cytat:
Napisał Tuti
Z racji tego co robię zawodowo, zwracam dużą uwage na design i powtórzę raz jeszcze nowy Spider JEST zaprojektowany, w przeciwieństwie do innych cabrio. A co do poprzedniej generacji, to czy się coś komuś podoba czy nie, to kwestia gustu i o tym się nie dyskutuje. Ja pisałem jedynie o tym, że tył nie wynika z ogólnej formy samochodu - jest to zwykłą przeróbka GTv na cabrio i tyle, nie ma tu konsekwencji w bryle nadwozia, projektant dał najzwyczajniej ......albo mu się nie chciało. Co nie wyklucza tego, że lubię mojego Pająka :D
w sumie to to autko jest piekne tylko chodzilo mi o to ze mogli troche wyroznic ten przod od pozostalych bo sa za bardzo do siebie podobne i tyle :p
A mnie się podobają obydwa modele .Jedyne co mi się nie podoba ,to wygląd silnika V6 w nowej AR Spider . 8)
dokladnie tak!!! zgadzam sie, na zdjeciach widac, ze "nie widac" ze to V6, dla mnie porazka. A co do moich uwag w moim tescie to sa uwagi uzytkownika :)Cytat:
Napisał zdziba
tak przy okazji w Polsce sa tylko 3 egzemplarze Spidera V6 3.2, ktory mialem okazje testowac. (oczywiscie 3 pochodzace z oficjalnej sieci dealerskiej)
pozdrawiam