Witam gdyż jestem tutaj nowy.
Od razu mam techniczne pytanko bo chyba poleciał mi rozrząd. Czy 2.0 TS 2001 jest kolizyjny czy nie?
Printable View
Witam gdyż jestem tutaj nowy.
Od razu mam techniczne pytanko bo chyba poleciał mi rozrząd. Czy 2.0 TS 2001 jest kolizyjny czy nie?
wpisz w wyszukiwarce pęknięty rozrząd ... albo rozrząd ... nie chcę cie smucić ale nie będziesz zadowolony :(
Wiem jak działa wyszukiwarka ale od opowiadań typu "co mi się stało jak..." albo "mechanik mi powiedział że prawdopodobnie..." wolałbym konkretną odpowiedź kogoś kto wie na 100%.
Jest kolizyjny
ja powiedziel bym, ze jest strasznie kolizyjny :D
silnik może być ewentualnie awaryjny, ale kolizyjny?, pierwsze słyszę.
Kolizja kojarzy mi się z jakąś stłuczką.
Jak najbardziej:
MAZDA KLUB | Forum MazdaSpeed - Zobacz temat - Silnik bezkolizyjny??
PS: pozdrowienia dla maździarzy z Opola, spotkamy się na obwodnicy ;)
Teraz rozumiem, tu chodzi o kolizję zaworów z tłokami. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim określeniem, może dlatego, że zawsze miałem bezkolizyjne auta.
Racja - kolizyjny.
Zawory ssące oberwały. Reszta wygląda OK.
Sprawdź dół silnika, też miałem pasek zerwany w 2.0TS i wszystko zrobione podobno na cacy a po pół roku dół silnika się posypał.
Pozdro
Nawet nie mam zamiaru tam zaglądać.
Ułamek procenta, że coś się stalo z dołem. Bałem się tylko o cylindry ale są ok.
Zresztą okaże się jak odpalę :D
P.S. A to, że po pół roku Ci się rozsypał to tak jakbyś powiedział, że gość padł na zawał bo pół roku temu zjadł pomidora.
Zobaczymy jak będziesz cwaniakował za jakiś czas haha;P
Zmien lepiej panewki bo za kilka tys km będziesz zakładał temat o obróconej panewce. Coś musiało siłę uderzenia przenieść -praw fizyki nie oszukasz - układ sił się musiał zamknąc skoro pokrzywiło zawory... Najczęsciej następuje delikatne odkształcenie panewki i zmiana struktury jej powierzchni i po kiku tys km jest już po zawodach
Zobaczę później, panewki można sprawdzić w każdej chwili.