Aby nie zaśmiecać tematów z aukcjami albo przyklejonych wątków itp proponuje wszelakie luźne rozmowy o 155 i 145/146 przenieść tutaj.
Jeśli pasuje to zaczynamy-w innym przypadku kosz:)
Printable View
Aby nie zaśmiecać tematów z aukcjami albo przyklejonych wątków itp proponuje wszelakie luźne rozmowy o 155 i 145/146 przenieść tutaj.
Jeśli pasuje to zaczynamy-w innym przypadku kosz:)
Pasuje:).
Napiszcie, jak Wam się udała wyprawa po wiśniowe runo do Mistrzejowic.
Edit.
Z drugiej strony, pomyślałem sobie, że dział "Ciekawostki..." nie jest zły do takich żywych dyskusji o autach, częściach i okolicach.
Jak wejdziesz w historię, to linki podane do aukcji są zazwyczaj nieaktywne, więc jest to taki dział mniej zobowiązujący. Ciekawy w chwili obecnej.
W dziale "ciekawostki..." ktoś się-słusznie- czepiał że nasze luźne rozmowy nie mają nic wspólnego z tematem:) i trzeba moderować itp
Co do bordowej 155- ja liczę że my z nią już wrócimy :D ale nie wiem jakie dokładnie Adam ma plany
Potrzebny rozrusznik do 2.0 8v- wg mnie wydaje dziwny dźwięk przy odpalaniu. Z którym innym silnikiem są zamienne?
Marycha , wpadnij :) jak coś mam :)
Wszystkie 8V są takie same. IMO lepiej jest regenerować swój, pojeździ kolejne 20 lat, z używkami nigdy nie wiadomo.
Ja chce kupić do regeneracji.
Aaa no to luz :) Też mam w zapasie ze 2 sztuki na czarne godzine ;)
Mam dwa na zbyciu.
A mechanizm wycieraczek? Może być z silniczkiem. W pełni sprawne- ma ktoś?
[MENTION=931]laska[/MENTION] na PW daj mi znać czy masz i jak cenisz wszystko.
"(...) Nadwozie praktycznie nie koroduje"
https://www.youtube.com/watch?v=HZcLfhq4l98
daj spokój , jak to czytałe to myslalem ze gosć mówi o innym samochodzie :)
155 tak samo biere jak 156 ...
hmmm gadanie o silnikach , bez rozgraniczenia na 8V a 16V porazka
Trzeba się zalogować, aby napisać komentarz - może o to chodzi...
Kumpel pracuje z chłopakami to mu powiem żeby przekazał że artykuł totalnie z dupy...
ile żarówek podświetla panel klimatronika?
Osiem.
Nietypowe te żaróweczki
czyli tak:
10 - zegary
8 - klimatronik
3 - panel z zegarkiem
1 - przyciski przy lusterku
Podświetlenie przycisków do ustawienia lusterek wygląda na tę samą konstrukcję co przyciski do opuszczania szyb
tam chyba nawet podświetlania nie ma albo tak jak piszesz jest dioda. Nie precyzyjnie się wyraziłem, ta jedna żarówka to do panelu przy lusterku srodkowym na przyciski od oświetlenia w kabinie.
Widział ktoś w sprzedaży dokładki do przedniego zderzaka i tylnego spoilera, a'la 155 Silverstone?
PS. Patrzcie jaki piękny pakiet stylistyczny znalazłem przy okazji poszukiwań po rodzimych firmach ;) :
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2010/11/63.jpg
Tak.http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._si3b0-19.html
Rafał,te przyciski od oświetlenia kabiny tez mi wyglądają na podświetlane diodami.
Dzięki Jerry1, ale chodzi mi o komplet, a ostatecznie nawet tylko przednia, bo same tylne to jeszcze dałoby radę zrobić w przydomowym garażu. Mam po cichu nadzieję, że są jacyś "dorabiacze", którzy mają takie coś w ofercie - w tych czasach nie powinno być problemem dorobienie prostej dokładki, skoro jak widać firmy potrafią wyprodukować takie paszkwile bez szans na jakąkolwiek sprzedaż.
W Polsce nie słyszałem aby ktoś robił takie rzeczy.
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ler::1742.html
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...:::1_9_89.html
Dzięki!
Temat ogrzewania- czasem ładnie grzeje a czasem musze podkręcać na 26 st żeby fajne ciepełko leciało. mówię o normalnym poruszaniu się po mieście- bo na trasie powyżej 90 km/h to już w ogóle dmucha czasem zimnym :) Termostatu jeszcze nie zmieniałem, układu chyba też nie odpowietrzałem-od tego zacznę- ale może ten typ tak ma:) Wskazówka temp w zasadzie oscyluje ok 90 st, ostatnio przy -1 st na dworze i na trasie powyżej 100 km/h spadła w okolice 75 st.
U mnie normalnie grzeje. W dłuższej trasie powyżej tych 90 kmph trzeba ustawić kilka stopni więcej, żeby grzało tym samym ciepłem co po mieście, ale nie ma mowy o dmuchaniu zimnem...
Nietypowa oprawka to nie problem, kupuje się nową żaróweczkę z samymi wąsami i montuje w starej oprawce. Chociaż i tak podejrzewam, że chodzi o coś pokroju żarówki R3 lub R3 MINI, a to jest do dostania choćby na Allegro.
Chodzi mi o to, że po tylu latach, oprawki są często struchlałe od temperatury i starości. Jeśli wykruszy się rant oprawki wraz z wypustką blokującą to wtedy jest problem.
Po 1 można tam wlutować żarówkę i po problemie z mocowaniem a
po 2 można kupić za grosze kilka używanych paneli i problem z mocowaniami rozwiązany
Pytanie za 100 punktów:
Czy wkładkę ze stacyjki przedliftowej bez immo włożę do stacyjki poliftowej z immobiliserem?
Chodzi mi o przełożenie samej wkładki, czy mechanicznie się wszystko zgadza. Z immo wiem jak sobie poradzić.
Żarówka jest wymienna, nie trzeba jej lutować.
Jako że mój obecny korek wlewu paliwa pozwalał na swobodne częstowanie się paliwem przez sąsiadów, bardzo cieszyłem się, gdy wreszcie udało mi się złowić komplet wszystkich zamków łącznie ze stacyjką i felernym korkiem. Teraz do wszystkiego był 1 kluczyk, jak z fabryki, jak w oryginale, jak Pan Bóg przykazał. Poza tym, ta rozkosz tankowania do pełna ze świadomością, że paliwo będzie tylko moje był nie do opisania...
Moja radość trwała do dzisiaj, czyli do momentu gdy próbowałem otworzyć swój przepiękny nowy korek swoim nowym kluczykiem. Zamek się otwiera, korek się luzuje, ale można nim tak sobie kręcić i kręcić i kręcić i nie daje się wyciągnąć.
Czy jest jakieś know-how przy otwieraniu korka kluczykiem?
Hehe, swój już dawno przestałem zamykać jak i on mi kiedyś zamarzł :) Jak mają Ci zajumać paliwo i tak to zrobią a tak szkód mniej, pomijając fakt że nie słyszałem żeby przez wlewy kradli.
Tłumacz to temu słoikowi ;)
A i dla supabache coś mam
Nie Twoja czasem?
Załącznik 218808