Hej
jaka jest jakość foteli w półskórze jak poniżej? Są wytrzymałe? Wygodne?
Jakieś wady?
Warto na takie zmienić?
https://www.google.pl/search?q=fotel...hPr7wRCUg0M%3A
Pozdrawiam
Printable View
Hej
jaka jest jakość foteli w półskórze jak poniżej? Są wytrzymałe? Wygodne?
Jakieś wady?
Warto na takie zmienić?
https://www.google.pl/search?q=fotel...hPr7wRCUg0M%3A
Pozdrawiam
Mam takie fotele od nowości, są super wygodne ale trwałe nie są. W oryginałach materiał zaczyna się wcześniej tj. na szczycie boczków i tu po prostu szybko się przeciera. Druga sprawa to wypełnienie nie trzyma mocno fasonu i robią się buły, choć może dlatego fajnie się układa pod udem i jest wygodnie.
Wygodne może i są ale trzymanie boczne jest słabiutkie. Wyglądają na sportowe ale tak naprawdę to siedzi się jak w zwykłym fotelu - oczywiście w porównaniu do jakiegokolwiek prawdziwego hothatcha. Skóra ( a może to eko skóra) ma gładką fakturę przez co od częstego wsiadania i wysiadania zaczyna się świecić tak jak to jest zazwyczaj na skórzanych kierownicach + nabiera zmarszczek - wg. mnie skóra w saabie bmw czy nawet w vagach wydaje się grubsza i mocniejsza.
A takie full skórzane? Czy to jest prawdziwa skóra?
https://www.google.pl/search?q=fotel...KQFVThOuD_M%3A
Mam takie czerwone i po 100 tyś boczek przetarty.
Środek fotela wygląda na prawdziwą skórę a boczki i tył raczej syntetyczna.
moje czerwone po 135tys mają tylko delikatne zmarszczki na boczku siedziska jak to Doblo nazwał ;) zero przetarć i pęknięć. Wg mnie poza tylną częścią oparcia jest to 100% skóra.
Mam brązową skórę, środek ok, pozostała skóropodobna część razi sztucznością, podobnie boczki drzwi. Ogólnie jak ktoś wejdzie - zawsze stwierdza, że wnętrze jest bardzo ładne :)
Mam u siebie takie fotele i przy 113 tyś boczek jest delikatnie pomarszczony. Mój tapicer z MAFF Rumia mówi, że skóra jest dobrej jakości ale wymaga odpowiedniej pielęgnacji. To prawda, że fotele wygodne.
mam pytanie, czy któreś fotele występowały z regulacją podparcia ledzwiowego? Mam półskory i niestety nie ma..
Tak występowały fotele np. z samym eletrycznie sterowanym podparciem. Zarówno były zwykłe bez żadnej opcji eletrycznej np. z samym podgrzewaniem, całkiem golasy lub np. jak u mnie full opcja elektryczna ustawiania, podparcia plus ogrzewanie. Dodatkowo były różne konfiguracje pełna skóra, półskóra, materiał.
kurde to muszę poszukać takich z regulacją lędźwiowa, bo mam te półskory bez regulacji i fotele są tragiczne, po 100km plecy mnie bolą...
p.s. jak wygląda to pokrętło od regulacji i gdzie jest? bo patrzę na allegro po zdjęciach i nigdzie nie widzę takiej regulacji??
Mam właśnie półskóry z podgrzewaniem i regulacją lędźwiową - nie jest tam żadnego pokrętła, jest elekroniczne regulowana przyciskiem zaraz obok podgrzewania. Tak to wygląda:
https://webimg.secondhandapp.com/w-i...45411b580d8644
o kurde to muszę szukać takich foteli...;)
p.s. robił ktoś swap foteli że 159?
Mam czerwoną skórę z 2011, to się chyba nazywa canneloni z uwagi na te poziome wypukłości, siedziska to prawdziwa skóra boki to raczej syntetyk. Jakość doskonała po 160 tyś. (8.5 roku) żadnych przetarć, pęknięć czy uszkodzeń. A z tyłu jeździ Golden Retriever :)
Ale skóra oczywiście regularnie czyszczona i impregnowana dobrymi środkami.
Siedzenia dla mnie bardzo wygodne, też mam to regulowanie odcinka lędźwiowego, fajna sprawa.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
no ja właśnie nie mam i te bez regulacji wg mnie są mega nie wygodne, po przesiadce z accorda nie jestem zadowolony... tam mogłem 500km bez przerwy przejechać i wysiadalem zero bólu pleców nic, a tu po 100 już ledwo siedzę;)
nawet zwykłe fotele z polifta 2016 są meeega wygodniejsze od przedliftowych - w tej chili mam porównanie fotele w wersji komfort w skórze ze wszystkimi możliwymi regulacjami w Stelvio i zwykłe w giulietcie z pakietu super iiii... te w stelvio to szajs. zero trzymania pleców i ud!!
Witam odgrzeje kotleta, posiadam takie pół-skórzane fotele i chcialbym je odświeżyć jednakże nigdzie nie mogę znaleźć koloru lakieru. Pomoze ktoś?
Jak chcesz dobrać dobrze kolor to wyślij zagłówek do lederzentrum i dostaniesz zestaw tonujacy z rozpuszczalnikiem gld i coś w rodzaju bezbarwnego lakieru.