Cześć,
Zastanawiam się, czy przyciski obok lewarka biegów, 2x od świateł przeciwmgielnych i ASR powinny świecić ?
Zdjęcie do podglądu z forum - ja mam jeszcze przycisk ASR.
http://www.forum.alfaholicy.org/zala..._-dsc_0394.jpg
Printable View
Cześć,
Zastanawiam się, czy przyciski obok lewarka biegów, 2x od świateł przeciwmgielnych i ASR powinny świecić ?
Zdjęcie do podglądu z forum - ja mam jeszcze przycisk ASR.
http://www.forum.alfaholicy.org/zala..._-dsc_0394.jpg
Jak włączasz to się świecą, na zielono przednie przeciw mgielne na żółto tylnie.
Same w sobie przyciski maja świecić dopiero po włączeniu, tak normalnie nic tam nie świeci ? Troche lipa, bo ostatnio jak był mgły ostre, to w nocy nie potrafiłem trafić palcem w przycisk...
W sensie diody przy nich świecą jeśli są załączone a same przyciski nie
No to słabo... Dzięki za odpowiedź.
No troszke dziwne rozwiązanie, przed fl same przyciski świeciły ale nie było diody a po fl są diody a knefle nie są podświetlane, szkoda bo fajnie jakby były podświetlane jak cała reszta na czerwono no ale cóż
A jaki problem podciągnąć kabelki i podświetlić ??
U mnie przyciski są podświetlane normalnie cały czas na czerwono, gałka od lusterek też. Diody (żółte) zapalają się w momencie włączenia światła p/mgłowego, lub wyłączenia ASR.
O to Ci chodzi?
Załącznik 217025
To znaczy że coś jest nie tak i trzeba bedzie tam zajrzeć bo u mnie chyba też nie świecą choć sam już nie wiem i zgłupiałem teraz, zobacze przy okazji
No, a u mnie generalnie w nocy to wygląda tak... (Nie świeci)
Załącznik 217029
Czyli coś tam jest nie halo i trzeba to rozebrać !
Na to wychodzi, jutro sprawdze u siebie jak to jest z tymi przyciskami
Ja już działam :D
Załącznik 217031
Szybki jesteś
Choć ja też już jestem ciekaw czy świecą w końcu czy nie:)
Już to mam rozebrane na czynniki pierwsze, i w sumie... ChGW dlaczego to nie działa, nie ma tu żaróweczek, tylko płytka z diodami
Załącznik 217035
Wszystkie diody na raz się spaliły? Myślę że problem jest gdzie indziej
Też tak sądze, ale szukam w internecie czy coś więcej nt. tego się dowiem...
Wszystkie kabelki całe? Może coś się odlutowało, nie rozbierałem tego nigdy nie wiem jak to tam wygląda te połączenia
Sprawdź czy diody sa sprawne. One sa w szeregu. Jedna nie świeci to i żadna :)
Wysłane z mojego SM-A500FU
Sprawdziłem. Spalona jest pierwsza lampka, druga i trzecia świeciła pod napięciem, aczkolwiek zatrzesła mi się ręka i spaliłem druga... Więc 2/3 diody mam do wymiany, aby to działało :D
Dobrze wiedzieć bo u mnie też nie świecą się przyciski. Nigdy się tym nie interesowałem. Ręka już sama leci i włącza halogeny bez patrzenia gdzie one są. :)
Z ciekawości sprawdziłem u siebie i świecą.Wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi.
Dokładnie, tez nigdy nie zwracałem uwagi a jednak świecą wszystkie
Tylko u mnie nie świecą, co za :D Ale jutro się za to wezmę
U mnie również świecą. Czasami jak jest deszczowo po odpaleniu auta nie wiem czemu załączają się samoczynnie przeciwmgłowe z tyłu.
Nie potrafie kręcic z elektryką, to znalazłem cały miech na olx.pl za 35zł z tą płytką... Jednakże właśnie przyszła do mnie, rozebrałem ją, a tam dosłownie haziel, jak narzygane. Nie działają przyciski tylko podświetlenie. Napisałem do sprzedawcy, a on jak ostatni burak zarzuca mi, że ZALAŁEM SWOJĄ PŁYTKE :D ! Na chama kupiłem od niego, wymieniłem i teraz chce mu ją oddac, "na cwaniaka"... Ludzie nie mają za grosz honoru