Witam, poratuje ktoś linkiem bo sprawdzonego działającego programu AlfaOBD i Torque PRO? Potrzebuje to na telefon z androidem. Może być link do jakiegoś chomika itp. Byle by był sprawdzony. Dzieki
Printable View
Witam, poratuje ktoś linkiem bo sprawdzonego działającego programu AlfaOBD i Torque PRO? Potrzebuje to na telefon z androidem. Może być link do jakiegoś chomika itp. Byle by był sprawdzony. Dzieki
Podaj @ to ci podeślę Alfaobd pełna wersja.Torque PRO jest fajne ale do innych marek aut. Można kasować w sumie tylko błędy i jest trochę opcji. Ale do fiata Alfy to tylko Alfaobd.
Napisane na Commodore C64..;)
Też chciałem poprosić na pw o pełną wersję ale masz pełną skrzynkę. ;)
Ok zaraz ogarnę skrzynke:)
Ja mam tani z chin niebieski skaner na BT. Podłączony cały czas w aucie. Proszę o @a postaram się wysłać zaibteresiwanym:)
A takie coś
http://m.ebay.co.uk/itm/Mini-OBD2-EL...320?nav=SEARCH
nastukane z Honor 8
Dejon dzieks
Spox..Właśnie takie coś mam:) tylko cena mniejsza i w $;)ale było dużo na forum o tym ze nie zawsze działały I robiła się choinka na panelu:)
Można też prosić o podesłanie linka?
Tez bym prosil alfa obd na pw.
Linka nie mam...mam instalke Alfaobd. Wiec tylko @ .
to ja też poproszę, mail poszedł.
Wszystko piknie dziala. Dziekuje.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Czy ta wersja się aktualizuje?
Również bym prosił. @ poszła pw. Dziękuję
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
dejon dziękuję. Program działa, tzn zainstalowałem ale nie testowałem jeszcze bo iCara będe miał w środę.
Wiec jak wszystko działa to oki:)
nie miałem kiedy luknąć, jak sprawdze to dam znać.
Nie chce zakładać osobnego tematu więc zapytam tutaj. Miał ktoś problem żeby sparować iCar'a z telefonem? Bo dziś wpiąłem iCara v3 do auta przekręciłem zapłon i nie mogę się połączyć przez BT. Telefon nie za każdym razem znajduje iCara a jak już go znajdzie to się nie łączy. Podpowie ktoś.
Vtam
Czy AlfaOBD potrzebuje jakiegoś dodatkowego kodu ??
Jak już połączę się z kompem w aucie to niestety żeby cokolwiek przeanalizować to chce jakiś kod :(
Juz bylo w innym temacie i tu tez ze podobno bez kodu da rade. Kolega pare postów wyżej wysyłał instalki które działają podobno. Ale ja jeszcze nie testowalem.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
poprosił bym również. poszło priv :)
Ekspresowo, wielkie dzięki. :beer:
witam serdecznie moglby ktos z forum podeslac mi program alfa obd na email lub jakis link z gory dziekuje
- - - Updated - - -
chodzi mi wersje na PC?
Witam wszystkich. Czy ktoś mógłby użyczyć AlfaOBD na Androida? :)
W sklepie Google Play są wersje do pobrania:
darmowa i płatna za chyba ok 156 zł
Potrenować na darmowej, a potem ewentualnie jak się spodoba zakupić pełną wersję.
Ja tak zrobiłem.
W którym miejscu kasuje się zmianę oleju? Wchodzę w wersji demo na silnik ale tam jest tyle control units że nie wiem co wybrać.
[MENTION=87884]DavT[/MENTION] jeśli dalej potrzebujesz to daj maila na PW. Podeślę Ci wieczorem.
Mój smartfon widzi ELM BT w gnieździe OBD, łączy sie z nim, łączy się z modułem silnik, ale przestal łączyc sie z pozostałymi modułami (np. czujniki parkowania, body, nadwozie).
Niedawno wyłączałem tym alarm pasów bezpieczeństwa, więc wszystko działało.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Też poprosił bym o AlfęOBD.
Z góry dziękuję.
Poszło na PW.
Lub może ktoś inny pomoże.
Też poproszę o Alfę OBD :)
Również poproszę na email.
Pozdrawiam
PS. Już mam. Musiałem się trochę pospieszyć,bo to jednak samochód żony...
Podrzuci ktoś alfaOBD na androida albo na Windowsa? Tak żebym mógł podpiąć się kablem. Będę bardzo zobowiązany!