Dostałem potwierdzenie produkcji auta.
Na rozpoczęcie produkcji czeka się 1,5 miesiąca obecnie. Z dostarczeniem około 2 miesiące. Także trzeba uzbroić się cierpliwość.
Printable View
Dostałem potwierdzenie produkcji auta.
Na rozpoczęcie produkcji czeka się 1,5 miesiąca obecnie. Z dostarczeniem około 2 miesiące. Także trzeba uzbroić się cierpliwość.
Tylko dwa miesiące przy nowym modelu? Widać, że nie mają w fabryce za dużo roboty...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zamówienie składałem kilka dni temu i odbiór mam wstępnie na 17 marca,ale od razu mi powiedziano żebym na ten termin nie liczył:)
w Czwie.Od razu powiem Ci,że to nieprawda co napisałeś o rabacie w wątku o wersji business:)
2 miesiące to bardzo przyzwoicie. Ojciec w listopadzie zamówił nowego Seata Ateca - może będzie na marzec/kwiecień.
Mi dadzą czekać na Veloce przez cztery miesiące. Wstępnie na połowę maja.
Jednak dotrzymali słowa. Wyprodukowali w zeszłym tygodniu i już do mnie jedzie. Zobaczymy ile będzie się dostarczać z magazynu centralnego do dealera.
Czas start!
2.0 benzyna 200 KM
Tak krótkie terminy oznaczają, że sprzedaż jest poniżej oczekiwań...
Na ten rok to bodajże 80 tys. Czyli sporo .
Sporo.
Ale na czym opierasz twierdzenie, że sprzedaż jest poniżej oczekiwań, zwłaszcza , "na ten rok"?
Jakby była zgodnie z planem to samochody nie przyjeżdżały by wcześniej tylko pewnie z opóźnieniem. Zobacz co dzieję się z Tipo.
Czyli to jedynie Twoje przypuszczenia.
Ja zamiast "gdybologii" w takich kwestiach preferuję fakty i dane liczbowe.
To tylko moje przypuszczenia, oby były mylne :) Nie wierzysz chyba że Włosi tak idealnie zorganizowali produkcję Giulii, że pomimo ogromnej liczby zamówień samochody przyjeżdzają szybciej niż wszyscy się spodziewają :)
a jaki kolor? to piękne błękite misano? czy tam misuno?
Czy każdy wątek w dziale Giulia musi dążyć do "sprzedaż rozczarowuje".
Może czas wdrożyć zasadę kto pierwszy podejmie ten temat w innym wątku ten przegrywa dyskusje. Można przykleić temat "marna sprzedaż" i tam można będzie wypłakać.
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
Albo po prostu mieli już zamówione tak skonfigurowane auta jak chcieli.
Zgadzam się, choć to cytat z...
Raczej... no tak - "raczej".
W listopadzie 2016 r. w temacie Alfa Giulia - 2015 na s.1121 w #11206 wklejałem linki na temat sytuacji i planów FCA dotyczących zakładu w Cassino.
Proponuję zaglądnąć.
A dla leniuszków choćby to z 24.11.2016
http://www.quattroruote.it/news/indu...e_stelvio.html
Darowałbym sobie natomiast to ciągłe wróżenie z fusów bo powstaje kolejny OT.
Kuszące, ale mimo wszystko nie chciałbym być jego autorem, to forum nosi jednak ciągle nazwę Alfaholicy.
O przyszłość marki i sprzedaż możecie być spokojni ;)
"Marka Alfa Romeo zamknęła rok 2016 liczbą 66 200 sztuk sprzedanych samochodów (wzrost o 16,5%) i udziałem w rynku na poziomie 0,4%. Marka zwiększyła swoja sprzedaż na prawie wszystkich swoich najważniejszych rynkach: we Włoszech +19,2%, w Niemczech +39,3%, we Francji +15,4%, w Hiszpanii +11,9%. W grudniu 2016 r., Alfa Romeo sprzedała 6200 samochodów, odnotowując wzrost o 43,7% w stosunku do poprzedniego roku i poprawiła udział w rynku (0,5%) o 0,1 punktu procentowego. Istotny wkład we wzrost sprzedaży – oprócz prawie 42 000 sprzedanych sztuk modelu Giulietta – ma z pewnością Alfa Romeo Giulia: 10 500 sprzedanych egzemplarzy nowego modelu, mimo że sprzedaż rozpoczęła się dopiero w drugiej połowie ubiegłego roku, stopniowo na poszczególnych rynkach. Wynik marki Alfa Romeo w Polsce w grudniu 2016 r. wyniósł 122 zarejestrowane samochody (wzrost o 87,7% w porównaniu do grudnia 2015). Rezultat za cały 2016 rok to 699 zarejestrowanych samochodów marki, wzrost o 1,6% i udział w rynku 0,2%."
Patrząc rozsądnie w 2017 roku można liczyć na sprzedaż ok. 120.000-140.000, licząc już Stelvio. Taka zwyżka pozwoli planować kolejne modele i utrzymać spokojnie markę na rynku. Z drugiej strony AR to zawsze będzie jednak marka dla mniejszego grona klientów, floty nagle nie zaczną kupować Alf zamiast Fokusów czy Skód - i myślę, że większość z nas by tego raczej nie chciała... :D
Skoro jest nowy model, to sprzedaż wzrasta, bo część ludzi ten nowy model kupuje. Ale jak się patrzy na liczby, 66 tysięcy to połowa tego, co sprzedawano kilka lat temu.... No to tak, faktycznie, możemy być spokojni.
Ktoś wyżej optymistycznie podał 120-140 tysięcy czyli wzrost sprzedaży o STO PROCENT rok do roku.
Melisy zalecałbym się napić albo jeść mniej surowego mięsa...
To jest praca. Za każdy wpis ma 60gr :)