Witam. Dzisiaj zepsuł mi się wyświetlacz w ics w Alfie.
Co robić koledzy? Da się go wymienić czy Icsa innego kupić używanego? Mam icsa z telefonem i naVI. Ma ktoś może na sprzedaż? Kolor srebny
Printable View
Witam. Dzisiaj zepsuł mi się wyświetlacz w ics w Alfie.
Co robić koledzy? Da się go wymienić czy Icsa innego kupić używanego? Mam icsa z telefonem i naVI. Ma ktoś może na sprzedaż? Kolor srebny
Sam wyswietlacz da sie wymienic, a podswietlenie chociaz jest ?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Świeci jako rozlany by był
Spokojnie zmienisz sam LCD z jakiegokolwiek ICSa.
Znając życie to łatwo nie będzie go wymienić
Latwo da sie to wymienic gorzej est go wyciagnac ale wymienic to spoko
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
To zależy czy ogarniasz śrubokręt i małe kabelki czy nie. Nie trzeba do tego elektronika ale drwal czy poeta może mieć problem :sarcastic:
Lutowania dużo będzie ?
LCD jest na wsuwaną taśmę. Nie ma lutowania.
A czy ics z przed Fl będzie pasował do po Fl? I tak samo LCD.?
Tak Lcd ta kie samo.
Jak nie dasz rady, wyślij do mnie PW, całkiem darmowo Ci go wymienię.
Ics z lcd juz zamówiłem. Przy wymianie lcd musze wyjąć ics czy tylko przedni panel zdjąć ?
Musisz wyjąć cały ICS
Nie da się wyjąc lcd bez wyciągnięcia i rozbebeszenia ics`a. Poszukaj sobie manuala do zrobienia aux in to będziesz miał foto jak przebrnąć 90% roboty. ICS ma segmenty, musisz je też rozkręcić. Tam jest wszystko pokazane.
Nie lepiej wymienić cały przód i przepiac tylko taśmy?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Jak kupił tez z telefonem to pewnie że można (panel musi mieć miejsce na przycisk telefonu).
Właśnie kupilem bez telefonu.bo na olx i allegro były tylko bez telefonu. Jutro może przyjdzie juz paczka to powoli bez stresu się wezmę za to :)
Również mam problem z wyświetlaczem. U mnie miga(zapala się i gaśnie) tylko że z bardzo słabym podświetleniem, w dzień nie ma możliwości żeby coś odczytać w nocy trzeba się mocno skupić żeby coś zobaczyć.
Warto to naprawiać? Czy lepiej jak kolega wyżej przełożyć LCD?
Jak chcesz odezwij się - mam cały wyświetlacz - dogadamy sie
A nie lepiej kupić cały ICS??