Można już zamawiać. Poziom wyposażenia podobny do tego z Giulii Veloce. Nie podają jeszcze cennika na stronie.
http://www.alfaromeo.pl/stelvio/first-edition
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
Printable View
Można już zamawiać. Poziom wyposażenia podobny do tego z Giulii Veloce. Nie podają jeszcze cennika na stronie.
http://www.alfaromeo.pl/stelvio/first-edition
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
Można zamawiać, ale nie ma cennika ... :D
Cena pewnie dopiero na zapytanie. Budują wrażenie niedostępności.
Jest cena: 232 500
http://motoryzacja.interia.pl/samoch...ne,nId,2339114
CennikZałącznik 219938
Jest spora
dlugosc: 4687
szerokosc: 1903 (bez lusterek!)
rozstaw osi: 2818
troche jak BMW X3
dlugosc: 4648
szerokosc: 2098
rozstaw osi: 2810
mareksz159 z X3 nieaktualne te wymiary.W styczniu zaprzestali produkcji obecnej generacji.Za niedlugo bedzie juz nowa X3.Natomiast od jakiegos czasu jest juz bezposredni konkurent BMW-mercedes GLC(zaraz premiera GLC 63AMG)i tam wymiary sa wszedzie podobne +- 3cm (nieduze Suvy)
ehhh nogi mi się uginają jak patrze na Stelvio.
Wersja Launch edition bedzie ograniczona na Polske do 2 szt na dealera.
5.7s do setki, SUV-em :-o
Tanio nie jest i nie miało być . Zajrzyj do cennika konkurenta od Jaguara , tam za takie pieniądze dostaniesz słabiej wyposażone 180 KM . Za te pieniądze dostaniesz także opatrzonego, gołego i słabszego Macana 252 KM , ale jest to Porsche jakby nie było , także niech klienci głosują portfelami .
Ale warunki na Stelvio pewnie będą identycznie, więc dobrze wiedzieć. Dzięki!
Niektórym akurat na Alfę może pasować nowość w leasingu - leasing na kilometry. W skrócie - mało jeździsz, mało płacisz.
Alfy to są raczej samochody których się nie używa by robić duże przebiegi, więc jak się mniej jeździ w danym miesiącu (bo np. masz drugie auto albo pracę masz sezonowo np. projekty pomiary, kontrakty w jednym miesiącu a w drugim praca w biurze) to mniej się płaci.
Dla przykładu (zupełnie luźnego) Rata składa się z części stałej 500 zł i zmiennej 1500 zł (odpowiadającej założonemu przebiegowi). Jak nie jeździsz, to płacisz tylko tę stalą część raty. Więcej o tym >> leasingu .
Ciekawe stwierdzenie, że alfami się nie jeździ dużo. Poza tym to jest wszystko miło tylko, że tego czego nie zapłacisz w miesięcznej racie to potem zapłacisz przy wykupie. Pod warunkiem, że chcesz wykupić samochód. Rzeczywiście brzmi jak reklama:D.
Chcesz wykupić po leasingu? Ja np dostałem taką ofertę, wiadomo że inna wersja i znacznie tańsza ale podaję jako ciekawostka bo fajny wysoki wykup jakby ktoś chciał po leasingu brać coś innego a nie odkupować:
Wartość 116 tyś netto
Wpłata 11,6 tyś
Rata 36x 1535 zł
Wykup 60%
Limit 20k km rocznie.
A żeby nie było całkowicie offtopowo to Stelvio jak na taką wersję to fajnie wyceniona nawet.
60% wykup pewnie będzie zbiżony do jej wartości rynkowej po 3 latach.
Przenosząc tą ofertę na cenę Stelvio 1st ed czyli 232.500 brutto dawałoby to:
Opłata wstępna: 23.250
Rata: 3.076 brutto
Razem przez 3 lata: 23.250 zł + 36 x 3.076 zł = 133.986 zł
Podobnie wyposażone Q5 2.0 quattro s-tronic 252 KM kosztuje 260.000 zł
Ich leasing:
wpłata 10%: 26.000 zł
Rata 1% ceny + vat: 3.198 zł
Razem: 141.128 zł
Policzyłem 36 rat ale chyba ich jest 35.
Różnica między Audi a AR to 5%. Czy taka różnica w cenie przekona klientów? Czas pokaże. O gustach nie ma co dyskutować.
Mnie się Stelvio podoba, nawet bardzo, w przeciwieństwie do mega nudnego Q5.
Alfa Romeo Stelvio First Edition
Załącznik 220322Załącznik 220323Załącznik 220324Załącznik 220325Załącznik 220326
http://www.alfaromeopress.com/press/...-first-edition
Nie podoba mi się dopasowanie kolorostyki tych drewnianych elementów do czarnego wnętrza. Za to te drewienka super komponowałyby się z jasną tapicerką.
Wprawdzie to z Giulii, ale wnętrza są podobne - to pewnie i w Stelvio będzie dostępna.
Załącznik 220415Załącznik 220416Załącznik 220417Załącznik 220418Załącznik 220419
W Mazdzie 6 też takie drewno jest.
Nigdy nie kupię Alfy.
Andrzejku, spojrzałem na te eleganckie zdjęcia i przypomniało mi się, że tutaj swego czasu było tu zacne grono wielbicieli Mazdy i jej dominacji nad Giulią... I tak się zastanawiam, gdzie oni się teraz podziewają? :D
Chyba grypa ich dopadła :edziahaha:
Nikt już nie chce nic pisać, bo jakakolwiek krytyka to kilka stron bezsensownego pieprzenia - więc wygraliście, punkt dla Was. Możecie między sobą lizać się po Alfach.
Na całe szczęście producenci nie kierują się przy produkcji opiniami malkontentów z for internetowych, jeden by chciał Dżulji czerwonej z czarnym środkiem a drugi czarnej z czerwonym środkiem, jeden chce 1.0 tetaturboburbosrurbo zasilane CH3OH a drugi V24 300L o mocy 12312746712364923KM które spala 0,4L ON na setkę, a trzeciemu najlepiej pasuje żeby drewno w Alfie było takie samo jak w Maździe ale trochę inne.