Witam, jak w tytule czy użytkuje ktoś może takie coś na fabrycznym radiu (navigator)? Chodzi głównie o jakość połączenia i dziwięku oczywiście, jest sens kupować? Opinie i sugestie mile widziane
Printable View
Witam, jak w tytule czy użytkuje ktoś może takie coś na fabrycznym radiu (navigator)? Chodzi głównie o jakość połączenia i dziwięku oczywiście, jest sens kupować? Opinie i sugestie mile widziane
Ja mam transmiter- nie całkiem taki, jakość dźwięku fatalna, ale można słuchać mp3 na radiu.
Chodzi mi o model jak w tytule konkretnie
Ja używam tej droższej wersji z funkcją zestawu glosnomowiacego i polecam łączy się z telefonem bez problemu trzeba tylko ściągnąć aplikacje i ustawić częstotliwość i sparowac z bluetooth. Jakość dźwięku bez zarzutu tak jak z płyty dodatkowo używając nawigacji komendy słychać w głośnikach, jeśli słuchamy muzyki to automatycznie na chwilę wycisza ja. Jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący sprawdza się przy mniejszych prędkościach lub na dobrej drodze gdy jest głośno w aucie druga osoba nas niewyraźnie słyszy. No i dla mnie duży plus że po włożeniu w gniazdo zapalniczki można zamknąć popielniczke i nic nie widać
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Ja mam ROIDMI XIAOMI 2S i polecam, jakość dźwięku lepsza niż z radia, w moim odczuciu porównywalna z cd.
Przed zakupem byłem nastawiony sceptycznie, ale akurat kolega z forum sprzedaje to w Warszawie (jest oferta w dziale Bazar), podjechałem, przetestowałem i kupiłem. Trzeba trochę podkrzywić blaszki w gnieździe zapalniczki, wsadzić transmiter, zamknąć popielniczkę i zapomnieć.:) Mam oryginalnego nawigatora.
Mikrofon podobno słaby, zestawu głośnomówiącego nie testowałem.
Właśnie, zapomniałem dodać że myślę o tej pierwszej wersji, wydaje mi sie że to jest to samo tylko w 2s dołożyli mikrofon
Ma, bo jeśli fabryczy blaupunkt navigator lub connect to yatour nie pójdzie, na tych z cd lub kaseciak ponoć tak
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...ladowarka.html
Ja wywaliłem zmieniarkę cd bo się czasami zacinała, jakość dźwięku dla mnie w zasadzie taka sama na ROIDMI. Tańsze niż YATOUR, zmieniarka cd i nowe radio, tu się nie ma nad czym zastanawiać.:)
Mam telefon xiaomi mi4c i roidmi czyli komplet prawie rok już będzie. To co trzebabyło zrobić to nagiąć blaszki w zapalniczce bo mi latało w jednym i drugim aucie i się rozłączało.
Wrażenia same pozytywne, to nie jest jakiś tani badziew tylko mocny sprzęt.
W dotyku ciężki dobrze wykonany, wsiadzasz do auta odpalasz, jak skonfigurowane wcześniej - paruje się wszystko bezdotykowo. Włanczasz odtwarzacz na telefonie i słuchasz sobie muzyki.
Ktoś dzwoni- muzyka się wycisza, porozmawiasz rozłączasz sie - muzyka wraca na głośniki.
Masz odpalone na komórce muzykę i automapę i co wtedy? muzyka gra i za każdym razem przed informacjami z nawigacji jest wyciszenie i powrót muzyki.
Troche denerwuje mnie w nocy niebieske światełko które daje roidmi ale równie dobrze można zamknąć schowek.
Michał
Faktycznie transmiter przesyła bardzo dobrej jakości dziwięk porównywalny do cd, jest mały poręczny itp, jednak jego budowa to duży minus bo nie podejdzie on pod żadną rozdzielkę gniazda zapalniczki,a ja np używam jeszcze rejestratora a gniazdo mam tylko jedno, niestety coś za coś
Polecam dobre miejsce na dodatkowe gniazdo zapalniczki :)
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...ml#post1737574
Dzięki
Będe musiał coś pokombinować:)
Kupiłem dzisiaj roidmi 2s.
Na glosnikach w 159 jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Jest mocno podbity bas, nie slychac wysokich tonow, dzwiek jest rozmyty i nie slychac stereo. Poza tym slychac szum w cichszych momentach. Audiofilem nie jestem, ale roznica pomiedzy roidmi a zwyklymi stacjami radiowymi jest ogromna. Nie mam pojecia jak mozna to porownywac do dzwieku z CD, byc moze na glosnikach w 156 tej roznicy nie slychac.
Nie polecam, u mnie bedzie sluzyla jako solidna ladowarka. Nie dam rady sluchac muzyki w takiej jakosci. Testowalem w garazu, gdzie sygnal zwyklych stacji jest bardzo slaby. Myslalem ze uda sie zaoszczedzic, ale jednak musze rozgladac sie za zmieniarka z BT
Ja nie narzekam w 166 z dsp. Leci cały czas spotify i jest ok. Stereo jest bezproblemowo, szum delikatny słychać ale jakość ok i wysokie tony są. Może spróbują jakiś equalizer odpalić chociaż ja nie mam takowego zainstalowanego.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
No to ciekawe ,różnica będzie słyszalna zawsze ale nie az taka w moim przypadku jak u Ciebie, ja sobie chwale póki co i dalej gra mi to porównywalnie do CD
Też mam transmiter roidmi i przynajmniej w Warszawie nie da się z tego korzystać niestety. Są miejsca gdzie jest ok ale w większości są zakłócenia i szumy. Zmiana częstotliwości pomaga w jednym miejscu a pogarsza w drugim. Testowane w 166 i 156. W 156 nie chce złapać częstotliwości ustawionej sztywno dla iphone, tylko z andkiem się komunikuje. Może na jakimś zadupiu w środku lasu to się sprawdza ale w dużym mieście absolutnie nie. Jakość też odbiega od zmieniarki na minus.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
We Wrocławiu bezproblemowo choć np eski nie zagłuszy. Mam ustawione na 87,5 i jest ok. Ostatnio lataliśmy w trasy busem do Jeleniej i tam radio na gwoździu zamiast anteny chulało. Może macie podróbki bo też są na allie.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jest przeciez do tego dedykowana apka i ona po sparowaniu urządzeń automatycznie wyszukuje najlepszą, wolną częstotliwość na której słuchamy muzyki i u mnie na śląsku caly czas ma ustawione na tej jednej i zero zakłóceń czy szumów
Hej, mam oryginale radio Blaupunkta na CD z GT z BOSE i Roidmi 3S gra średnio. Sporo szumów, które nie ustają i niskie tony są mocno podbite. Też tak macie?
Hej u mnie w ogóle nic nie słychać z głośników . Czy możliwe ze jest to spowodowane tym ze na tej częstotliwości nadaje silniej stacja radiowa ?
Zastanawiałem się nad takim transmiterem, miałem przyjemność używać go ostatnio w Szwajcarii, w wypożyczonym mercedesie i byłem w szoku jak dobrą jakość to reprezentowało - miałem kompletnie złe opinie o transmiterach FM bo dla mnie było to synonim słowa szum :d a tutaj takie miłe zaskoczenie. Przeczytawszy tutejsze posty trochę mi entuzjazm siadł;/ Naprawdę jest tak źle w AR159? Mam fabryczne głośniki, radio z NAVI Connect i strasznie brakuje mi połączenia Audio z telefonem ;/