Ma ktoś może jakieś info czemu tyle osób ostatnio usunięto z grupy na FB ?
Printable View
Ma ktoś może jakieś info czemu tyle osób ostatnio usunięto z grupy na FB ?
Bo podobno nowy regulamin przewiduje, że jak ktoś się nie udziela to wypad:
"Amici Alfisti,
W związku z poprawieniem funkcjonowania Naszej Grupy Zamkniętej Warszawskich Alfaholików oraz próbą zintegrowania Nas, wprowadzamy zmianę zasady działania.
Od teraz, nowo przyjęta osoba do grupy ma miesiąc na pojawienie się na przynajmniej jednym spocie.
Od członków grupy mile widziany jest przyjazd na spoty lub uczestniczenia w życiu grupy na profilu FB.
Brak przestrzegania powyższych założeń może skutkować usunięciem z grupy zamkniętej Warszawskich Alfaholików.
Raz na dwa miesiące będzie przeprowadzana weryfikacja."
:(
oki ale usunięto osoby które były od dawna w grupie i bywały na spotach ;)
Co się tworzy... Tak to jest, jak ludziom pieprzy się klub miłośników z VIP klubem... Sam się dziś usunąłem, ze względu na mowę nienawiści jaka się tam wytworzyła i sztuczne podziały, przez jakiś czasu temu wybranych adminów.
Co prawda nie jeździłem na spoty, bo najzwyczajniej nie mam na to czasu mieszkając w innym mieście, ale niemalże codziennie mijałem się na ulicach stolicy z WAH'owcami... a teraz musiałbym przechodzić przez jakąś selekcję. Klub miłośników, zamienił się w klub wzajemnej adoracji - ot co się dzieje ;)
Też mnie to irytuje, dawno nie byłem na spocie, chciałem dzisiaj przyjechać, bo akurat jestem w Wawie, ale szczerze to nie dziękuję...
Wiec dobrze ze nie mam FB:)to przynajmniej nie wiedziałem o takim obrocie sytuacji w grupie.....ale fakt nie cieszę się że tak się traktuje innych....któzi mają swoje życie , prace i rodzinę i nie zawsze mogą uczestniczyć w spotach chociaz napewno by chcieli nawet co tydzień....wiec zmieńcie regulamin bo w sumie da się zauważyć że grupa warszawska tylko FB żyje a na forum cisza. ..:( a była naprawdę mocno udzielajaca się. ...ale i tak pozdrawiam Warszawskich Alfiholikow :)
Napisane na Commodore C64..;)
Wszystko jest ok, z tego co wiem nie bedzie zmian w regulaminie, bo trudno aby jakikolwiek regulamin istnial. Grupa jest otwarta i nie jest to zamkniete grono wzajemnej adoracji.
Nie wchodzac w szczegoly, bo nie taka jest moja rola... Przez nieporozumienie zostala wyrzucona nieslusznie pewna czesc klubowiczow, a przyczyna tego nieporozumienia byla chec zalozenia nowej grupy przez pewna osobę, ktora to miala udzial w ich wyrzucaniu a nastepnie zapraszala do nowej, swojej grupy.
Osobiscie mam nadzieje, ze nikt z wyrzuconych nie poczuje sie urazony, a administratorzy i organizatorzy spotkan wyciagna wnioski na przyszlosc.
Tak to jest jak nowo-nawiedzeni niby Alfisti zaczynają tworzyć dziwne grupy zamiast wzmacniac stare struktury bo wiadomo część ludzi sie wykrusza a nowi przychodzą i nic tu nie pomoże na dłuższą metę robienie coś od nowa i to jeszcze na chorych zasadach.
Mnie też Ci WA wywali z grupy więc niech się bawią w swojej piaskownicy
Powinienem po kolei ich wywalic z tego forum tak jak oni robią
Może dobrze by było zeby odstapili od nazwy Alfaholicy
Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy, Klubowicze i Sympatycy,
Pragniemy Was w naszych pierwszych słowach przeprosić za przeprowadzone usuwanie członków. Powinniśmy to z Wami przedyskutować i zapytać o Waszą opinie. Wszystkie konta zostaną przywrócone w najbliższych 24 godzinach. Kierowaliśmy się chęcią poprawienia jedynie atmosfery w wewnątrz grupy Warszawskich, jednak przyniosło odwrotny skutek.
Po przeprowadzonej dyskusji na dzisiejszym spocie o nieporozumieniach i o powstaniu grupy Alfaholicy Mazowsze, pragniemy w naszym imieniu, sprostować że nie mamy pretensji do Anety o stworzenie grupy mazowieckiej, jedynie wyrażamy nasz smutek, że zrobiła to za naszymi plecami. Uważamy, że wspólny dialog jest możliwy i organizacja w przyszłości wspólnych regionalnych Złotów miłośników Alfa Romo i Włoskiej Motoryzacji. Zaś za niestosowne słowa użyte w przypływie emocji i zaskoczenia przepraszamy.
Na błędach się uczymy, postulujemy o kreatywny dialog i kulturę demokracji w grupie.
Od teraz, wydarzenia dotyczące życia Warszawskich Alfaholików bedą tworzone przez nasz fanpage i udostępniane w grupie zamkniętej.
Magda , Bartek S, Michał Ż, Maciek S, Bartek K
Od siebie dodam:
Każdy kto by chciał z nami przedyskutować zaistniałą sytuacje a nie był dziś na spocie to zapraszamy do grupy, wyjaśnimy wszystko i jeśli pomimo tego dalej nie będziecie przekonani to ok, nie mamy nic przeciwko nowej grupie, wręcz zachęcamy aby wspólnymi siłami zorganizować Mazowiecki Zlot, jesteśmy tylko ludźmi i każdy kiedyś z nas popełnił jakiś błąd którego żałuje. Nie chcemy się teraz wybielić z całej sytuacji żeby nie było. Zapraszamy na spoty aby was każdego z osobna przeprosić za tą sytuacje która miała miejsce.
Andrew...tez nie możesz w taki sposób oceniacz. ..ja na forum może nie długo tylko od 2009 tylko ze hasło gdzieś poszło w kosmos i dopiero odzyskalem 2014 ; ale nie znaczy ze to tylko przygoda z forum. ...ja nigdy nie zaliczam się do grupy zakmietej po tylu latach fajnie było się spotykać robić super filmiki spotkania w City 24a potem Dysco Exp..... ktovbyl to wie ze fajnie było :). ...hmm o co teraz kręcić nieporozumienia ....kredziel mój Carabineri :) lepiej odezwij się na prv i powiedz co tam się dzieje. ..lub tel chyba znasz....692369684
Andrew wiem ....tez śledzę. ..cóż. ..właśnie patrzymy co i jak dalej. ...nie chciałem w jakiś sposób cie obrazic ....bo wiem jaki masz wlad w te forumm.
Niestety, ludzką naturą jest popełniać błędy. Czasami chce się dobrze a wychodzi zupełnie odwrotnie. Jak zawsze wina leży po obu stronach jak miało to miejsce wewnątrz WAH.
Fakt Michalku Zmianowy zapomniałem :)tu zdrajco RS :)mam nadzieje ze dasz smiga:)
Mimo, że osobiście nie jestem w to całe zamieszanie zaangażowany to jednak napisałem co o tym wszystkim sądzę na obu grupach, podzielę się tym i tutaj a to dlatego, że wypisałem się z obydwóch grup.
Ktoś się zapyta po co pisałem tam i po co piszę tutaj? Ponieważ czasem nie można nad czymś przejść obojętnie. Tym bardziej, że Alfaholicy to wspaniała grupa ludzi. Lecz gdzieś coś poszło widocznie nie tak.
"Na wstępie sorki, że tak sam sobie pozwoliłem się rozpisać ;)
Nie będę mocno wnikał w obecną sytuację. I pisać nawet nie miałem zamiaru po prostu chciałem się "wypisać z grupy", lecz wrzucę tutaj swoje 2gr. na sam koniec.
To co się dzieje wywołuje u mnie złość, a zarazem śmiech. Nie byłem super aktywnym członkiem grupy. Na FB zaglądam niezbyt często, więc i pisać nie było kiedy, a na spoty swego czasu przyjeżdżałem prawie co tydzień. Po czym z wielu powodów ukróciło się to. W tej chwili wypisuję się zarówno z gr. Warszawskiej jak i Mazowieckiej. Nie chcę brać udziału w tym co się tutaj dzieje. Zostaje mi forum.
Wrócę na chwilę do spotów. Mógłbym mówić o grupkach na spotach które czuły się lepsze od innych, o obgadywaniach ludzi którzy wyjeżdżali wcześniej ze spotów itp. Po części dlatego przestałem przyjeżdżać. Spodziewałem się tam czegoś innego. Należałem dawno temu do innego klubu, nie mówię lepszy czy gorszy, ale atmosfera tam na pewno była przyjemniejsza.
Chcieliście zrobić "elitarną" grupę to powiem Wam coś, że udało się Wam zrobić coś innego, spi... popsuliście wszystko. Podzieliliście ludzi. Możecie być z siebie dumni.
Dziwicie się czemu ludzie nie wracają na spoty? Warto czasem spojrzeć na siebie. Jeżeli wystarcza Wam "kółko wzajemnej adoracji", no cóż, już je macie, więc faktycznie zróbcie czystki itp, tylko nie miejcie pretensji do ludzi, że chcą czegoś innego i że otwierają inną grupę. Powiem wam coś jeszcze, wcale nie muszą Was o tym informować ani prosić o pozwolenie. Nawet gdybym chciał teraz jeszcze jedną grupę otworzyć to nikomu nic do tego, a ja nie muszę Wam o tym mówić, wystarczy, że zebrałyby się osoby które tego chcą.
Podobno dziwicie się Kubie czemu wczoraj przyjechał i zaraz pojechał?? (Takie odniosłem wrażenie czytając FB.)
Na pewno się dziwicie? Niech każdy z Was nad tym zastanowi się we własnym sumieniu. Myślę, że zdziwienie przejdzie.
Alfaholicy.... to kiedyś brzmiało dumnie. Z samochodów inni się naśmiewali, że się psują, że potrzebna laweta, ale nigdy nikt nie powiedział złego słowa na temat grup zapaleńców, miłośników tej Włoskiej marki, a teraz? Zobaczcie co się dzieje... co sami robicie. Co by się teraz nie zadziało mit legł w gruzach, i nawet jeżeli się go poskleja to zostają rysy i to nie będzie już to samo.
Post ten zamieszczę też w gr. Mazowieckiej i na Forum.
Wypisuję się z obu grup. Więc jeżeli ktoś ma mi coś do powiedzenia to może to zrobić na PW, a także na forum. Bo tutaj tego nie przeczytam ;)
Pozdrawiam, a także życzę wszystkim szerokości i do zobaczenia na drodze."
Ale co chodzi?
- O nic.
- Domyśl się sam.
- Nieważne.
- Nie wiesz?
Zachowujecie się jak małe dziewczynki. Dobrze czasem by było powiedzieć co komu nie pasuje, wtedy reszta mogłaby zareagować. A poniżej wkleję Ci co odpisałem na FB pod Twoim postem, bo skoro zrezygnowałeś z grupy, nie poczuwałem się żeby pisać PW.
"Mnie też ta sytuacja i wkurza i śmieszy. Były popełnione błędy, było posypanie głów popiołem, był czas na dyskusję co dalej... Każdy mógł się wypowiedzieć. Czego jeszcze więcej trzeba? Nigdy nie odczułem, żeby ktoś wywyższał się względem innych, a to że powstają grupki osób, które znają się bardziej to chyba normalna sprawa. Jestem na spotach od półtora roku, i nie było sytuacji, żeby ktoś mnie wyśmiał jeżeli o coś pytałem, czy ktoś był złośliwy. Nie każdy musi każdego lubić, ale nie odmawiajmy sobie szacunku nawzajem."
PS Ciekawe czy ja ze swoim dieslem 120 KM też jestem w grupie wywyższających się.
Osobiście pamietam od 8 lat wszystkie grupy gdyż każda z nich odwiedziłem - stad krótka opinia i porada.
Mi się kojarzy sytuacja która była kilka lat temu. Miejscem spotka była arkadia albo cargo. W pewnym momencie powstała grupa która zaczęła spotykać się w innym miejscu, potem powstały grupy/fora lokalne. Forum AH trochę inaczej zareagowało na te zmiany (chyba jednak lepiej).
Porządek jest/był ustalony ktoś się wyłamał (słusznie lub niesłusznie). To samo stało się teraz. Zwykle tak jest ze coś trwające w niezmiennej formie jakiś czas się przejada. Proponuje ochłonąć.
Członkowie spróbujcie Wszelkiego rodzaju organizatorom/moderatorom okazać odrobine wyrozumiałości i ich wspomożcie - oni poświęcają swoj czas na to żebyśmy my mogli się wspólnie komunikować/zbierać.
Organizatorzy - pamiętajcie ze każdy członek chociażby ze względu na zainteresowanie marka jest ważny nawet jeśli odwiedza spoty raz w roku lub wcale.
Trochę haotycznie ale przekaz chyba jasny.
Co do organizacji spotów proponuje tez przejrzeć grupę Mazowsza na forum 5-6lat wstecz. X lat temu spot organizował AlfaClub (pewnie cześć z was nawet nie zna). Zawsze jednak wymiana informacji między grupami istniała i każdemu zależało na frekwencji oraz świetnej atmosferze. Forum istnieje od zawsze a o forumowiczach ktoś zapomniał (a to raczej tu się wszyscy spotkali).
Tak od końca zacznę, nie o samochody chodzi ;) .
Ty zaczynałeś przyjeżdżać, a ja w tym czasie kończyłem... miałem swoje powody, o których po części napisałem. I wiem, że z takich samych i podobnych dużo osób przestało przyjeżdżać, bądź przyjechali raz i już nie wracali. I to nie są przypuszczenia tylko info od nich.
Poza tym to tylko moje zdanie nikogo znaczącego, nie trzeba się z nim zgadzać. Warto tylko aby ktoś się nad tym zastanowił. Nie bez powodu, nowi ludzie jak już przyjeżdżają to zazwyczaj nie wracają więcej na spoty... Przynajmniej tak było wcześniej, ale z tego co wiem nie wiele się zmieniło.
Pewnie, że nie każdy musi się lubić. Mówisz o szacunku, słusznie mów o tym głośno.
Pozdrawiam i szerokości ;)
Czyli Ci co przyjezdzaja i dobrze sie czuja w grupie, maja plany itp. powinni ja zmienic wedlug uznania tych co nie przyjezdzaja? Mądrze to brzmi.
Bardzo ciekawy wniosek wysunąłeś? a możesz mi pokazać, gdzie ja coś takowego napisałem?
ale ok. Idąc tym tokiem co piszesz, skoro tak fajnie się czujecie sami ze sobą, wyrzucacie ludzi z grupy, to po co oburzenie, że stworzona jest nowa? Lekka hipokryzja? Innym się nie podobało, adminom WAH się też oni nie podobali i ich wyrzucili, stworzyli coś innego i też źle? ech ech ech
Zresztą nie będę się zagłębiał. Dla Ciebie jest ok i spoko. Innym się nie podoba więc to też uszanuj, w koncu o szacunku sam pisałeś.
I nikt nikogo o zgodę nie musi pytać czy może czy nie może założyć jakąś grupę, ani nawet nie musi nikogo o tym informować......
Jak powiedziałem to moje zdanie. Jak Ci się podoba i wg. Ciebie wsio jest alright, to dla mnie ok. I proszę nie wmawiaj mi czegoś czego nigdzie nie napisałem.
Pozdrowionka
Przeciez ja chyba najbardziej zjebalem adminow za taka glupia decyzje. Po drugie to ta sama osoba, ktora byla zamieszana w usuwaniem z obecnej grupy, zapraszala do nowej. I nie jest to ktos kto bywa na spotach, dla mnie to obca osoba.
Problem byl taki, ze jak komus sie nie podobalo to nikt nic nie mowil. I nikt nie chcial byc organizatorem, adminem itp Wiec pora naprawic to co jest, niz sie obrazac.
Nie naleze do grupy administratorow, wzajemnej adoracji ani nic z tych rzeczy. Postaram pomoc sie w organizowaniu kilku rzeczy i zmianie charakteru grupy, tak aby byla bardziej atrakcyjna dla innych. Widzisz, czy ktos z krytykujacych zaproponowal jakies rozwiazanie? Czy ktos oprocz mnie zadeklarowal pomoc? Po prostu jestescie jak rozkapryszone dzieci. Jestem ciekawy, jaka Wy zalozycie grupe i jak beda wygladaly spotkania, bo szczerze watpie ze cokolwiek zrobicie poza napisaniem tutaj czy na facebooku jak wam zle i niedobrze. I to tylko dlatego, bo jest afera i mozna, bo tak siedzieliscie cicho ponad rok.
Nie musicie sie martwic, zmienimy ta grupe tak, ze znowu bedziecie chcieli przyjezdzac na zloty i nikt wam tego nie zabroni.
Napisali ci ludzie na FB że to nie jest jej grupa ? Napisali ;) I nie była w nic "zamieszana", Co jej kazali robić to robiła do momentu ąz powiedziała "dość".
Aneta jeździ na spoty od 2010 roku . Ja byłem w ciągu ostatnich 2 lat z 5-6 razy i zawsze była. Ostatnio ma problemy rodzinne i nie jezdzi. Ale to nie powód
żeby od razu autorytatywnie twierdzić "nie bywa na spotach".
Zapraszam na fp Podkarpackich lub Małopolskich Alfaholików. Bo ta grupa będzie podobnie wyglądała i działała. Myślę że nie ma tragedii ;)
Ależ naprawdę nikt się nie martwi ;) Powoli dochodzą ludzie z całego Mazowsza , Radom , Płock itd Wreszcie będzie coś więcej niż tylko stolica ;) Martwią się Ci którzy przestraszyli się "konkurencji". Zupełnie niepotrzebnie zresztą bo o żadną konkurencję nie chodzi.
Tylko życzyć powodzenia żeby "dobra zmiana" odniosła sukces :)
Dobra, spoko, nie wazne ze razem z ludzmi od nas zrobila liste osob do wyrzucenia, a potem gdy zostali usunieci, wszystkim z tej listy wyslala zaproszenia do drugiej grupy. Czysty przypadek. Tylko od razu powiedzcie wszystkim o co chodzi, ze macie nas w dupie i chcecie zrobic swoja grupe. Po co ten caly cyrk.
Odpowiedz jest tutaj -----> https://www.facebook.com/alfaholicy....type=3&theater
Zaproszenia ? Nie , to nie przypadek. Zrobiła to na moją prośbę :) A ta tzw lista wyglądałą tak że jeden z adminów leciał z nazwiskami po kolei. A reszta ? Jak ktos nie protestował albo go nie bylo na czacie to taki członek WAH - out. Popros Kolegów lub Koleżanki o screeny rozmów na ten temat ;) Wtedy zobaczysz jak to wyglądało :) Wczoraj na spocie ponoć coś było pokazywane więc może nie wybiórczo jeden czy dwa ale poproś o wszystkie :)
khazar proponuję zakończyć dyskusję :). Mówienie że WAH przeszkadza "konkurencja" jest tylko i wyłącznie manipulacją. Żyjemy w demokratycznym kraju i jak ktoś ma ochotę to może sam założyć grupę, fanpage itp. itd. Też nie jestem od wczoraj i sam widziałem już jeden upadek grupy mazowieckiej, "zachęcenie" użytkowników grupy poprzez tą nieszczęsną weryfikację (jest to złe słowo, szczególnie w naszej nowoczesnej historii) okazało się błędem ale zamiary nie były na tworzenie elitarnej grupy, co też jest powielane. Do błędu się przyznaliśmy i przeprosiliśmy, jak również przepraszamy za wulgarne słowa które padły w stronę osoby Anety. Jesteśmy tylko ludźmi i czasami puszczają nerwy, szczególnie w takich okolicznościach jakie miały miejsce. Można byłoby rzecz, człowiek uczy się całe życie a umiera głupi. Nie jestem administratorem WAH, ale zapraszam Cię andrew155, jak będą spoty pod Narodowym, każda opinia i uwaga jest mile widziana. Co do zarzutów o tworzeniu się grupek, wydaje mi się że zawsze kiedy jest większa liczba osób powstają mniejsze grupy, nie spotykamy się na wiecu wyborczym żeby jedna osoba mówiła a reszta stała i słuchała. Na pewno jest wiele rzeczy do poprawy w tej kwestii, szczególnie w przypadku nowych osób i jestem w stanie zrozumieć że liczy się to pierwsze wrażenie. Ale z moich obserwacji wynika, że osoby na początku zachowują się jako obserwatorzy i jeżeli im się podoba to już na kolejnych spotach się otwierają i jest już dialog. I na koniec, nie można zapominać że korzeń grupy regionalnej to alfaholicy.org. To tutaj narodziła się grupa a potem dopiero powstała na Facebooku.
Wiele razy mówiłem, że nikomu nie przeszkadza druga grupa, i nikt nie wtrąca się w to, przeszkadza tylko sposób rekrutacji do niej, który kolega wyżej przedstawił. Kolezanka powyrzucala wspólnie z adminami, przeslala mu liste wyrzuconych i pozapraszali do nowej grupy. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Żeby nie było, nikt nie mówi że to sama Aneta wywalała ludzi, pomysł nie był też jej, nie byłoby całej "afery" gdyby powiedziała - Nie zgadzam się z waszymi decyzjami i nie chcę brać w tym udziału, powstała grupa Mazowiecka w której będziemy wszystkich zapraszać i nie będzie żadnej weryfikacji. A gdyby nie to, że przez przypadek wyszło że Aneta wysyła zaproszenia do innej grupy dla ludzi "wyrzuconych" to myślę że do tej pory nadal "udawała" osobę która chce pomagać. A impulsem było to że tego samego dnia przed tym jak się okazało że Aneta wysyła zaproszenia, została podana informacja przez Anetę że większość sponsorów zlotu Mazowieckiego wycofała się...
I jeszcze kilka zdań ogólnie na temat grup na FB. Wielu ludzi zastanawia się po co tyle tych grup. Otóż trójstopniowy podział ma głęboki sens bo FB to nie forum AH , gdzie są podfora. Stopień pierwszy to grupy miejskie które skupiają ludzi z danego miasta i jego najbliższej okolicy. Stopień drugi to grupy regionalne (wojewódzkie) które skupiają ludzi z danego regionu i wreszcie stopień trzeci to ogólnopolska grupa AH która zrzesza ludzi z całej Polski. Dlaczego tak ? Żeby uniknąć zalewu postów i informacji kompletnie nieprzydatnych. Na każdym szczeblu omawia się i publikuje (a przynajmniej tak być powinno) inne sprawy i rzeczy. Myślę że teraz sens powstania tej nieszczęsnej grupy o której tyle mowa staje się zrozumiały. Taki system funkcjonuje w kilku wojewodztwach i sprawdza się dobrze :)
- - - Updated - - -
Powodem są błędne założenia dotyczące zlotu. Nikt ze sponsorów nie chce się fatygować dla imprezy na 50 samochodów. Z tego co mi wiadomo chodzi o 100 samochodów minimum . W tym tkwi problem. Przemyślcie to jeszcze raz. Ludzi będzie na pewno więcej i nawet nie będą mieli gdzie aut postawić. Dla Waszej wiadomości - z tego co wiem FCA również odmówiło. Nie wiem jak z Carsewisem.
Niczego nie musiała udawać. Dalej nie dotarło do Was że to nie Ona założyła tę grupę ;) A nie zdziwił Was fakt polubienia fanpejdża WAH przez AM ? ;)
Był jej komentarz pod postem dotyczącym nowych zasad , mój komentarz również ;) usunęliście wszystkie i wyłączyliście możliwość dalszego komentowania :)
Kolego , ja i wielu innych też byliśmy na tej liście :)
Pozdrawiam rownież :)
- - - Updated - - -
Jakie udziały ? ;) Pomagać komuś zrobić coś dobrego to chyba nie ujma ;) Skoro sami nie potraficie się dogadać pomiędzy sobą (a trwa to już kilka lat) to może ktoś musiał pomóc :)
Północ ? Tam na spoty nie jeżdżę. Za daleko ;) Pomagam Lublinowi i Krakowowi jak potrafię. Robimy już wspólne imprezy i odwiedzamy się wzajemnie :) Chyba nic złego w tym również nie ma. W tym roku będzie Swiętokrzyskie i Mazowsze :) Alfaholizm trzeba szerzyć ;)
Dlatego mowilem na fb, zorganizujemy swoj zlot w swoim zakresie. Nie potrzebujemy 100 czy 200 samochodow, sponsorow, nie wiadomo jakich nagrod i calej reszty. I nie potrzebujemy "pomocy" takich osob, ktorzy skłócą nasza grupe, zeby szybko zaistniec ze swoja i zrealizowac swoje cele. Szczerze mowiac, dla mnie sa wazniejsi ludzie, ktorzy co tydzien przyjezdzaja na spoty. Dobrze, ze w koncu gracie w otwarte karty i mowicie konkretnie o co Wam chodzi.
To ja tylko dodam już tak troszkę "humorystycznie", że zielone ludziki w Donbasie też pomagały/pomagają ;)
Przecież od samego początku była mowa o tym że to WAH robi zlot mazowiecki i Włoskie Lato. Nikt nie miał zamiaru tego zmieniać. Wręcz przeciwnie. Wasza Pani Administrator pytała o wiele rzeczy związanych z organizacją i zawsze dostawała odpowiedz w oparciu o doswiadczenia innych.
Od samego początku była mowa że każda grupa organizuje wszystko po swojemu. Rozmawialismy na ten temat wsrod adminów wszystkich grup regionalnych z całej Polski.
- - - Updated - - -
Ech Michał :P Nie dorabiaj teorii do faktów. Grupę mazowiecką będą prowadzić ludzie z Mazowsza i dla dobra ludzi z Mazowsza :) I nic złego WAH-owi z tego powodu się nie stanie ani nikt nikomu w drogę wchodził nie będzie. Natomiast charakter ludzi - to inna sprawa ;) Nie da się ze wszystkich na raz aniołków zrobić :P Wyjaśniliście sobie wszystko ? Jeśli tak to pora zabierać się za robotę bo sezon już niebawem się zaczyna.
Dziwię się że o założeniu grupy Mazowieckiej rozmawiają ludzie z innych grup regionalnych i co najgorsze można powiedzieć taką grupę zakładają.
------------------------------------------------------
Grupa dla wielbicieli i sympatyków samochodów marki Alfa Romeo z Podkarpacia. Grupa NIE JEST częścią forum alfaholicy.org tylko grupą prywatną.
------------------------------------------------------
Taki opis jest wymowny