Witam,
Musze zakupić opony letnie. Obecne zimowki mają rozmiar 225/50 r17 a w dużo lepszej cenie są 225/45 r17 czy różnica w użytkowaniu będzie duża i czy wogole można tak zrobić?:)
Pozdrawiam
Printable View
Witam,
Musze zakupić opony letnie. Obecne zimowki mają rozmiar 225/50 r17 a w dużo lepszej cenie są 225/45 r17 czy różnica w użytkowaniu będzie duża i czy wogole można tak zrobić?:)
Pozdrawiam
Ze sto pięćdziesiąt stron o gumach, a ty zakładasz nowy temat. Gites:)
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ny_letnie.html
Chodzi mi o spidera...
Piotrunia bez różnicy czy spider , sedan czy sw. ...Nie chcesz stosować się do tego co pisza jakie mają być to zakładaj inne bo tańsze są. . Plus delikatne zakłamania na zegarach prędkości z takimi parametrami opon. ..Jedynie może delikatna różnice w konforcie będziesz miał. Przecież nikt cię nie zmusi abyś stosował się do wymagań producenta :)mniej więcej na 225/50 masz jakieś 112mm wysokości opony a na 225/45 masz101.25mm.wiec sam będziesz musiał odpowiedzieć czy wolisz takie czy inne.
Napisane na Commodore C64..;)
Delikatne załamania, nie rozumiem;(?
- - - Updated - - -
Chodzi mi o to czy nie będzie problemu z użytkowaniem itp
A jednak idziesz na rekord.... Mam nadzieje, ze w końcu ktos z moderacji zwróci Ci uwagę bo robisz burdel w tym dziale zakładając codziennie tematy, które juz istnieją.
Gdzie masz temat odnośnie opon do brery spidera? W Aso powiedzieli mi że może być różnie... wiec pytam użytkowników
A czym różnią sie opony do brery, spidera i 159? Te same rozmiary i indeksy dla wersji 2.4... Jest temat zbiorczy osobny nawet o letnich i o zimowych ale rozumiem kolega kupił spidera i musi być osobny temat... Pewnie o wyborze rozrządu, hamulcy i pierdylionie innych rzeczy tez będą osobne bo to przeciez spajder ;]
Wydaje mi się że Tobie ktoś powinien zwrócić uwagę, gdyż niekulturalnie się zachowujesz... nie siedzę w temacie więc pytam... odnośnie opon do spidera nic nie znalazłem więc zapytałem
Zerknij do instrukcji obsługi samochodu, tam na pewno coś znajdziesz.
Piotrunia beż te co masz tańsze i nie będziesz widział roznicy:)a ze Pływak taki jest to się przyzwyczaisz :)i kolego Pływak poczekajmy na inne tematy :)
Napisane na Commodore C64..;)
Różnicę będzie widziała przede wszystkim osłona pod silnikiem. :) Brera/159 ogólnie prześwitem nie grzeszą i moim zdaniem każdy centymetr potrafi mieć znaczenie. Ale dużo zależy od tego po jakich drogach jeździsz.
Co do zakładania nowych tematów akurat popieram kolegę Pływak. Brera, Spider, 159 to ta sama technologia, więc to co zastosowane w np. 159 sprawdzi się w pozostałych.