Witam
Witam
Krótko pisząc, mam mianowicie taki problem: NIE DZIAŁA STEROWANIE SZYB i LUSTEREK 5D. / BRAK TERMOMETRU na wyświetlaczu ORAZ OTWIERANIA KLAPY BAGAŻNIKA z guzika.
Proszę o pomoc, dziękuje.
Witam
Witam
Krótko pisząc, mam mianowicie taki problem: NIE DZIAŁA STEROWANIE SZYB i LUSTEREK 5D. / BRAK TERMOMETRU na wyświetlaczu ORAZ OTWIERANIA KLAPY BAGAŻNIKA z guzika.
Proszę o pomoc, dziękuje.
Sprawdzałeś bezpieczniki? :)
sprawdziłem, wszystko cacy. Do panelu dochodzi elektryczność.
Wczoraj wieczorem wszystko wróciło do normy i działało jak trzeba, ale od czasu do czasu mrugało podświetlenie panelu szyb.
Dziś rano niestety wszystko znów padło.
Pomoże ktoś
Ja obstawiam BODY mnie też się jaja dzieją z podświetleniem rozebrałem BODY i z jednej strony zaśniedziałe układy scalone od wody zdjęcia w temacie ....Panel sterowania zamkiem centralnym,awaryjnymi i przeciwmgielne BRAK PODŚWIETLENia 10 tematów niżej...
Objawy typowe dla psującego się panelu szyb właśnie. Miałem podobny problem. Teraz zastanawiam się jak zrobić opuszczanie i zamykanie szyby lewej i prawej poprzez ominięcie panelu sterowania gdyż mam panel od GT bo taki dorwalem za normalne pieniądze. Robił ktoś coś takiego żeby szyby nie były zależne od tego panelu który jest głównym procesorem tego?
Jest możliwość ominięcia tego panelu, wystarczy podpiąć zasilanie pod silnik mechanizmu i przylutować do kabli przełącznik zmiany biegunów. PS oczywiście w przełączniku muś być również pozycja odcinające zasilanie.
a tak bardziej łopatologicznie? Ciągne kabel do silniczka szyby od akumulatora, na tym kablu trzeba wlutować "przełącznik zmiany biegunów" i dalej co z tym? po prostu masz na mysli inne przyciski czy te które mam fabrycznie zostają(w moim przypadku mam sprawny prawy przełącznik ale szyba nie działa bo, lewy panel mam od GT który też nie współpracuje z szybami i chciałbym te szyby po prostu podpiąc pod te przyciski).
Edit: poczytałem trochę o zmianie polaryzacji ale czy da się to zrobić na fabrycznych przyciskach?
Dobrze rozumiem? Zasilanie ciągne z panelu kierowcy po drodze daje przełącznik i wpinam się do panelu czy silniczka drzwi pasażera? I fabryczne przyciski mają działać? Bo sprawa jest taka ze mam panel od GT i szyba kierowcy tez nie działa
Udało się naprawić?
Sprawdzałeś kolego może złącze w drzwiach kierowcy? Chodzi mi o wtyczkę, którą widać po ich otwarciu. Jak dostawała się tam woda to możesz mieć zaśniedziałe styki i takie cyrki będą się działy. Ewentualnie wtyczka się rozpięła. Możesz tam napsikać takiego preparatu kontakt S bodajże.
Podłącze się pod temat.
Mam problem ze swoim panelem. Szwankuje mi otwieranie szyb (kierowcy i pasażera), oraz "opadają" zegary (tak na chwilę, jakby się komputer resetował, oraz co jakiś czas pojawia się i znika temperatura zewnętrzna. po odłączeniu panela z zegarami jest spokój).
Moje pytanie brzmi, czy ktoś zajmuje się regeneracją takich paneli? Czy ktoś o takim czymś słyszał? Znalazłem niby taką osobę, ale w ciemno boję się wysłać panel.
Czy pozostaje szukać używki w cenie 300-400zł?
Cześć wszystkim, widzę, że jakoś nam wszystkim ta sama usterka wyskoczyła. Ja od paru dni też mam ten problem w mojej AR 147 z 2006 roku. Brak zasilania w drzwiach kierowcy - brak regulacji i podgrzewania lusterek, termometr nie działa, szyby, podświetlenie i klapa bagażnika. Pierwsze co zrobiłem, wymontowałem ten panel przeczyściłem i dalej nic nie działa, potem sprawdzanie bezpieczników i na koniec wpadłem na genialny pomysł właśnie wtyczki doprowadzającej do drzwi. To tu u mnie przynajmniej wystąpił problem, wtyczka prowadząca z samochodu miała przedartych 3 kable i zaśniedziała była. Więc może u Ciebie też to być. Korzystając z tego tematu może ma ktoś taką wiązkę instalacyjna? W internecie znalazłem tylko wiązkę, która siedzi w drzwiach a tej doprowadzającej do drzwi nigdzie nie ma niestety :/ Tu też pytanie się rodzi nastepne czy oddać elektrykowi aby może coś z tą kostką wykombinował ale znowu jestem zwolennikiem wymiany na nowe a nie lepienia ze staroci.
A koledzy jak jest brak podświetlenia w panelu co jest regulacja swiateł i menu komputera, brak w prawych drzwiach podświetlenia otwierania szyby i panelu otwierania bagażnika i świateł przeciwmgłowych, poza tym wszystko działa tylko to podświetlenie, ma ktoś jakiś pomysł bo mi w innym temacie mówią ze to BSI...