Hej,
Jak wyglądają zaciski brembo do giulietty?
Printable View
Hej,
Jak wyglądają zaciski brembo do giulietty?
nie mogę dodać linka, więc na piechotę: wejdź na stronę alfy, a potem po pl dodaj: /giulietta/veloce#_
(możesz też przeszukać: modele- guiulietta- veloce)
a następnie przesuń do sekcji zawieszenie i układ hamulcowy- tam jest zbliżenie
Super dzięki za fotki.
Kumpel ma takie same zaciski tylko bez napisu brembo. To jakaś różnica?
I czy klocki hamulcowe są inne do brembo?
Przede wszystkim nie zalozysz tego bez specjalnych adapterow lub calych zwrotnic z QV.
Tak, klocki sa inne.
On już to ma założone pytanie czy to brembo skoro nie ma napisu jak u kolegi stefdeath z powyższych zdjęć.
Jeśli tak to jakie klocki, bo na przodzie prawie już nie ma.
Załącznik 223732
Ate
13.0460-4971.2
brembo
p 23 134
textar
2375601
Znajdziesz po tych oznaczeniach klocki i ich wymiarowanie - wystarczy ściągnąć jeden i sprawdzić wymiary czy grają i tyle.
Italiano a jakie klocki ATE do zwykłych hamulców (tarcza 305 i 264 mm)?
Zwykłe ate
Przód 13.0460-7269.2
Tył 13.0460-2767.2
Ceramiczne ate:
Przód 13.0470-7269.2
tył 13.0470-2767.2
Bardzo dziękuję Italiano.
Zamontowane Brembo 330 mm no i podstawowa rzecz - muszą być ori adaptery lub dorobione a czy są to zwrotnice z QV czy zwykłe kompletnie bez znaczenia bo są one...jednakowe.
Wiec teoria o konieczności zakupu zwrotnic z QV jako panaceum na brak adapterów jest nieprawdziwa.
- - - Updated - - -
no i oczywiście dłuższe przewody elastyczne muszą być - koszt ok 80 pln/szt w ASO
Hej,
Zbliża się sezon wymiany opon. Chcę kupić nowe opony na zimę i zastanawiam się, czy to co posiadam to są zaciski brembo czy zwykłe pomalowane? (Podejrzewam, że zwykłe)
Załącznik 236445Załącznik 236446Załącznik 236447Załącznik 236448
Zwykłe zaciski pływające jednotłoczkowe. System Brembo w Giuliettach i wielu innych Alfach opiera się na zaciskach 4-tłoczkowych z przodu.
Podziękował ;)
Załącznik 236456 to jest zacisk Brembo :D
A to jest czyste Brembo ;phttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/10/259.jpg
poczekaj do wiosny będzie jak poprzedni Załącznik 236463:cool:
to i ja podepnę się pod temat i zapytam: Gdzie najlepiej kupić zaciski brembo na przód do mojej QV? Dziwne, bo ja mam tylko napis [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo, ale są już lekko dojechane i chciałbym nowe błyszczące :) i dodatkowo może ktoś wie, czy tarcze opłaca się brać te Ferodo?
Nowe kupisz w ASO, ale wszystkie ktore widzisz powyzej sa po regeneracji. Grafika z dopiskiem Brembo wystepuje od pierwszego liftu G, wiec wnioskuje ze masz przedlifta. Jesli chodzi o tarcze to spotkalem sie z opinia ze najlepiej duze Brembo wspolpracuja z tarczami oem. Osobiscie kupilem textary, ale jak wspominałem wyzej nie mam ich jeszcze na aucie wiec nie moge ocenic.
po moich doświadczeniach z dziadostwem które jest na rynku tylko OE zarówno klocki jak i tarcze a zaciski możesz sam ogarnąć lub oddać do malowania np proszkowego. koszt ok 150 sztuka plus nowe gumki.
co do napisów- nie wiem od czego to zależy ale nie ma reguły -w przedliftach także były oba napisy na raz- moje oba komplety są z 2012 r i były 2 napisy.
czyli mówicie, żeby zamówić wszystkie części w ASO? eh no cóż, będę musiał :D
nie odcięli :D po prostu jak patrzę na te aukcje to nie jestem pewien czy to oryginał :) ale dziękuję za info, będę sprawdzał, tylko zacisków nie mogę znaleźć, tarcze znalazłem
ale po co chcesz wymieniać zaciski? to co jest na allegro też wymaga malowania i regeneracji - oddaj swoje od fachowca- pomaluje wymieni co trzeba - koszt ok 150-100 /szt full regeneracja z napisami i malowaniem proszkowym ale jeśli zacisk sprawny to wystarczy pomalować i kupić napisy - polecam farbę http://allegro.pl/motip-farba-lakier...617350393.html - moje na foto powyżej właśnie ta farba były malowane - meega efekt.
napisy - http://allegro.pl/alfa-romeo-brembo-...999547178.html - nie odklejają się nawet w największe upalanie.
Po wymianie felg które mają większe prześwity, a poprzez to niezbyt fajnie prezentują się stare zaciski chciałbym coś uatrakcyjnić.
Moją uwagę zwróciły te czerwone nakładki na zaciski z napisem Brembo lub bez. Jak się to na do późniejszej wymiany samych klocków, nie powoduje żadnych komplikacji? Bo widzę, że to na silikon się przykleja i pytanie czy nie blokuje dostępu do czegoś.
Ta pierwsza opcja malowania proszkowego też fajna, tyko ciężko chyba znaleźć takiego fachowca. Trzeba podnieść samochód i na parę godzin zdjąć koła, oczyścić, pomalować, wysuszyć. Nie wiem do kogo się z tym zgłosić, zakłady serwisu opon, wulkanizacji się tym zajmują?
Pozdrawiam