Panowie ,może głupie pytanie ale gdzie trzymacie swoje telefony podczas jazdy,kurde nie ma gdzie normalnie położyc....
Printable View
Panowie ,może głupie pytanie ale gdzie trzymacie swoje telefony podczas jazdy,kurde nie ma gdzie normalnie położyc....
Ja mam uchwyt do szyby.
Schowek, podłokietnik.... kieszeń :) dużo tych miejsc jest :)
Ja mam uchwyt w kratkę za 15 zł z allegro - pod google maps czy muzyke idealne miejsce :)
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
http://allegro.pl/belkin-uchwyt-samo...103873414.html
taki bajer mam do kratki nawiewu :) możesz w trakcie jazdy go obracać (nie kratką) w pion lub poziom.
chodzi o tą kratke na środku przy szybie?
Właśnie, też mnie to ciekawi. Obecnie mam przyklejkę do szyby, ale chciałem sobie zafundować do auta Moto Z Play (tylko do auta) jako Navi/Media a do tego jest super MotoMod Incipio do auta z Aux i ładowaniem, tylko mocowanie ma na kratkę. W 166 mamy te śliczne stylowe kółka obracane od nawiewów i na to nie za bardzo chciałbym montować tego patentu a z kolei nie wiem czy na podszybiu to przypasi. Macie zdjęcia jak mocujecie patenty na kratkę ?
Ja zostaję przy szybie bo u mnie tel robi za rejestrator. W ics mam wsadzona kartę a po anulowaniu lub nie odebraniu połączenia w tel prywatnym przełącza na tel w samochodzie.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
A ja mam wrzucony w schowek na okulary - super miejsce, czytelne do navi i itp. Nie lubie uchwytow i innych bajerkow na szybie.
Też jeździsz z otwartym schowkiem żeby na telefon patrzeć??? :)
To już wolę uchwyt do szyby :/
Polecam: https://www.amazon.de/Spigen-Autohal...andy+halterung
Mam to cacko juz ponad pol roku przyklejone na schowku na " okulary ". dobrze sie trzyma, miesci sie kazdy telefon i ( moim zdaniem ) ladnie wyglada. Nie lubie nic co przyczepia sie do szyby.
Całkiem fajne :) czym to przykleiłeś? Ciekawe czy da się w polsce w polskiej cenie kupić :D
Na spodzie jest specjalna " guma/klej " nie wiem jak to nazwac cos jakby taka gruba tasma samoprzylepna. No moim zdaniem jest super, ladnie pasuje do auta nie zajmuje miejsca w schowku i nie trzeba go miec otwartego. Nie wiem jak 60zl teraz w polsce ale 15€ to dosc normalna cena lecz tanie to to tez nie jest.
Zrobie potem zdjecie jak to u mnie wyglada.
Oj. Chyba najlepszy uchwyt jaki widziałem. Normalnie tego chce mieć!
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Dobra to ja zraz dzwonie do handlarza, bedzie prowizja :D
Też dzięki za podrzucenie tego linka: fajne rozwiązanie, nie znałem go.
Chyba kupię żonie do Lanciowozu: w końcu nie będzie musiała mieć niczego do szyby przyklejonego.
Hmm, niemiecki znam jako-tako, ale poniżej znajduje się informacja, że do PL nie wysyłają :/
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
No tak Panowie, ale tutaj przyklejacie coś "na stałe" do deski rozdzielczej ! Nie wiem, jakoś nie jestem pewien jak to ewentualnie później zdemontować i nie zostawić śladów. Dodatkowo, wygląda fajnie i praktycznie, ale nie da się tego ustrojstwa po zamontowaniu obrócić i regulować, więc jesteśmy zdani na pierwszą wersję montażową. Nie jestem przekonany.
Podobnie mam z takim patentem NAVDY. Head Up do montażu na desce, ale jak to po zamontowaniu będzie wyglądało w aucie to nie wiem, no i potem ewentualne przeniesienie do innego pojazdu.
Jesli bedzie kilka/kilkanascie osob zainteresowanych kupnem to postaram sie to jakos zalatwic :)
Nie zostawia zadnych sladow poprostu odrywasz i tyle. Przeciez nie wyrwie ci deski rozdzielczej podczas demontazu :D . Wystarczy raz dobrze ustawic i nie trzeba nic regulowac, wbudowanego ics-a tez nie da sie obrocic.
No ale w jakiś sposób jest to przyklejone, a naturą kleju jest niestety to, że zostaje na powierzchni do której był zastosowany !
EDIT: Wlazłem na stronę producenta i faktycznie używają jakiegoś żelu, który pozwala na wielokrotny montaż i demontaż uchwytu, ciekawa sprawa. Na alledrogo najtańsze są po 95pln.
Tu coś podobnego ;)
https://pl.aliexpress.com/wholesale?...e+phone+holder
Fajne ale stówa też uważam że to za dużo.
Nie, 95zł to dużo. A z chin to 3 miechy trzeba czekać.
Marku sporo od majfrendow zamawiam i jeszcze miesiąca nie czekałem. Ja zawsze zamawiam jak wiem nie spieszy mi się i jak przyjdzie to jest.
Marek, wuja szwagra kolezanki syn z pracy slyszal od tych co nei zamawiali, ze 3 miechy ? Bez jaj.
Zamawiam cebule a bo to dolarek tylko czy cos i 3 tyg to jest max, jedną paczkę dostałem po 1.5miecha.
P.S Właśnie zamówiłem 2x ten uchwyt - sztuka całe 18.75zł
Jo, ja też. Co prawda do poziomego uchwytu nie jestem przekonany i sądzę że będzie na klej a nie dżerman-zonderżel, ale sprawdzić można. Może wreszcie nie będzie nic irytująco sterczeć z szyby.
Od obywateli Państwa Środka zamawiam całkiem sporo, w tym elektroniki i prawie nigdy nie czekałem więcej niż 3 tygodnie.
A skąd wam przychodzą przesyłki?
Ja dostałem z Estonii :D
...
Smacznego.
Do mnie przychodzą zawsze z Chin, jeszcze nigdy nie dostałem spoza Kraju Środka.
Do mnie tez przychodzą z Estonii. Tzn wysyłają z Chin, samolotem laduje w Estonii tam naklejają nowa etykietę i idzie do polski. Pewnie w Estonii nie czepiają się i nie naliczają cła.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pisałem już w swoim temacie, ale dorzucę tutaj, dla potomności.
Dostałem już te chińskie krokodylki. Wyglądają jak na zdjęciach poniżej. Mocować jeszcze nie mocowałem i nie wiem czy będę. Sam uchwyt jest spoko, trochę zalatuje gumą, ale jeżeli wierzyć majfriendowi to silikon więc po umyciu i wysuszeniu powinno zniknąć. Zobaczymy. Wykonanie nie jest najgorsze, ale wzornictwo raczej średnio pasuje do 166. W zestawie jest uchwyt, docięta w fikuśny kształt taśma oraz chusteczka nasączona IPA do odtłuszczenia miejsca mocowania.
Mocowanie jest na taśmę dwustronną 3M więc tutaj oryginał ma przewagę - raz się zamocuje i kaplica. Więc trzeba dobrać miejsce, bo poprawek się raczej nie da robić. Nie wiem jak z ew. usunięciem tej taśmy z kokpitu - dlatego waham się czy montować czy nie.
Dostałem dwie sztuki, chciałem jedną więc jak ktoś chce to jedną mogę oddać za free. Jakby ktoś chciał to PW z adresem.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/193.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/192.jpg
W domu cyknę jeszcze jakieś zdjęcia z włożonym telefonem i dorzucę.
Ja też je dostałem :)
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Też dwa dostałeś? :sarcastic:
Dwa zamawiał jak pamiętam temat. Chyba, że dostał moją przesyłkę, a ja jego :lol:
Krokodylek już zabrany, idzie do pana z refleksem :D Czy oddam drugiego to się okaże po przymiarkach.