Nie na przepływkę tylko na moc - ujemny wpływ jak będzie bez pomysłu położony. Widziałem niedawno taki u mechanika w 147ce złom edition, ale stożek miała :) - zaraz za chłodnicą, super :)
Raczej takie coś - wkładka do oryginalnej puszki bo akurat dolot w TS jest całkiem sensowny fabrycznie.
http://www.rallyshop.pl/images/aukcj...30CF249090.jpg
Na przepływkę podobno jak się przesadzi z olejkiem do psikania filtra to są legendy że może być zły wpływ. Ale ktoś tak miał ?
Ja ostatnio patrzyłem (mam powyższą wkładkę psikaną olejkiem) i przepływka suchutka, nie robię przebiegów dużych ale to już kilka tys km czysto torowej jazdy więc cośby już było widać czy czuć pod palcem na plastiku wokół czujników, a nie ma.
Ja mowa o swap'ie , to chyba najprościej to zmienić auto, żeby jakiś konkretny efekt był. Temat przewija się od kiedy fora różnie Alf śledzę , czyli jeszcze przed Alfaholikami. I teraz dopiero PIERWSZY chya
imtm coś konkretnego i działającego zrobił. Były jakieś kompresory, turba ale dziwnym trafem ślad po nich zaginął , jakieś tłoki z pourywanymi pólkami czy potopione itd. Nie znam się, ale widzę że to nie jest żadne hop siup. Ze swap'ami to samo , jak ktoś sam się tym zajmuje to pokazywały się przypadki udanych . Ale zleć mechanikowi, powodzenia.. pół roku jak nie więcej bez auta a później powroty na poprawki i dopracowywanie. Łatwo się mówi "swap". A gdzie zawias, hamulce , skrzynia...