Pojawił się w cenniku - czy ktoś wie - czy do diesla też jest ? czy tylko 2.0 TB? Pani w salonie nic nie wie...
Pojawił się w cenniku - czy ktoś wie - czy do diesla też jest ? czy tylko 2.0 TB? Pani w salonie nic nie wie...
I czy ktoś wie czy to jakiś rezonator czy nie daj Boże głośniczki...
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Głośniczki zazwyczaj są za darmo
Niestety... Chyba jednak głośniczki :( . Do tego płatne. Coś takiego znalazłem na stronach w UK " Neither engine sounds particularly inspiring, despite the noise amplification system (designed to enhance engine and exhaust noise through the speakers)
[notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo FB obiecało mi na jutro zdobyć odpowiedz.... Znaczy nikt na dziś z FCA Polska nie wie co w cenniku mają ?za co biorą kase ?? [emoji849]
nadal nikt nie wie na pewno. Znajomy z FCA niestety na 99% twierdzi że to najgorsza wersja, tzn dzwięk z głośników audio.....
No niestety... Dostałem dziś info od dealera że jest to mikrofon w komorze silnika ktory zbiera dźwięk i daje go przez głośniki samochodowe wewnątrz... Ehhh. Najgorsza opcja niestety.
zawsze mozna wydech zmodyfikować. przy cenie auta typu 200tys wydac 2-3 na jakies zmiany to juz sie gubi.
a wiesz czy ten dzwiek przez glosniki da sie regulować czu jest na stałe?
No już zrobiłem szybkie rozeznanie. W łodzi wydech ok 4 brutto z opcją pilota do zmiany - dźwięk sport lub cichszy podróżny. Tylko kwestia gwarancji
no to już piszesz o lepszej opcji, ja myślałem nawet o samych głośniejszych końcowych tłumikach, bez żadnych pilotów. do gwarancji to chyba nie powinno mieć znaczenia, no chyba ze wykaże Ci ASO że do awarii doszło przez tłumik nieoryginalny
Zawsze można trzymać oryginał w razie jak trzeba oddać auto do ASO na przegląd gwarancyjny :P Ale wymiana samego tłumika końcowego nie wystarczy, za dużo energii pożera turbina. To musiałby być cały wydech żeby to miało sens (rezonans po drodze).
.. a nie lepiej zwrócić uwagę wyglądem, znakomitym przyspieszeniem, trakcją ? No chyba, że będzie to dyskretny pomruk, a nie ryczenie z "rur kanalizacyjnych". Naprawdę mam już dosyć w mieście gości co instalują 130 decybelowe wydechy i szpanują tonacją, a okazuje się, że mają 120 - 150 kucyków !
Ostatnie zadanie nie dotyczy Stelvio.
A jak się zwraca uwagę trakcją? :D "Patrz jak teraz nie zapiszczę!"? :D
"znakomitym przyspieszeniem, trakcją” - czy to nie brzmi jak szybki tramwaj ??? to jest alfa !!! mam v6 busso, na pewno nie ryczy i nie męęczy mnie ani otoczenia, ale ... gesi skorka i banan na gębie jest... nie licze nato w stelvio bo nie ma szans, ale jakas namiastka chociaz , zwlaazcza jak 300 koni prawie... i da sie , zrobie to o wrzuce :)
Trakcja, używając tego określenia miałem na myśli przyczepność, stabilność a nie palenie gumy ! Zaimponujesz jak będziesz miał super przyczepne opony i osiągniesz "prędkość podróżną" bez zwijania asfaltu. Popatrz jak jeżdżą najlepsi kierowcy. "Palenie gumy" to strata czasu ! No chyba, że kręci Cię drift.
- - - Updated - - -
Ja mam nawet podwójnego banana kiedy prostują mi się zmarszczki, ale dlaczego mam o tym oznajmiać otoczenie wyciem rury o przekroju Magistrali Bajkalsko - Amurskiej, a nie dostojnym basem, który potrafi przysporzyć o drżenie kończyn Tutanchamon-a!
Ale chyba rasowy, nie ryczacy, dzwiek
To do alfy pasuje jAk ulał
OCZYWIŚCI!!! Jest nawet wskazany! Moje wywody dotyczą jedynie domorosłych tiuning-owców, którzy dźwiękiem oznajmiają światu swoje istnienie.
dzisiaj bylem w salonie I spojrzelismy z dealerem na status mojego zamowienia (Veloce 2.0). okazuje sie ze mimo ze nie zamawialem (z reszta nie bylo takiej opcji ani w cenniku ani w systemie zamowien Giulii, ktory razem z dealerem wypelnialismy I 5 razy sprawdzalismy), to jest na liscie w pokazanym zamowieniu opcja "wzmocnienie dzwieku silnika"...
W Giulii? Myślałem, że to tylko w Stelvio jest. Ale nie martw się, też znajduję rzeczy, których nie miałem na liście wyposażenia (typu podgrzewana kierownica) :P
mam wrazenie ze to podbicie dzwieku moglo dojsc niedawno, bo jak w eperze sprawdzalem wyposazenie jakiejs stockowej veloce z 2017 to nie bylo tego na liscie.daj swoj vin to sprawdzimy czy w Twojej to jest.
kiera podgrzewana to akurat standard w kazdej veloce i przez to niewymieniony na liscie konfiguracji ani niejasno opisane to w cenniku. dla mnie podgrzewana kiera byla jednym z kilku mocnych argumentow za wzieciem veloce (do super trzeba bylo duzo doplacic a tez nie ma benzyny z q4)
- - - Updated - - -
przesadzasz, pewnie wystarczy wyjac wtyczke z mikrofonu w komorze silnika i po sprawie.kto wie moze tez w menu mozna wylaczyc?
podzielam twoj poglad, ale pewnie jest grupa klientow ktorym to odpowiada a poza tym przy zbyt wyciszonym aucie i stockowym cichym wydechu dobrze wewnatrz jest jednak cos tam slyszec - w obecnej 159tbi jak slucham muzy to nie slysze wydechu/dzwieku silnika dobrze i to przeszkadza czasem przy szybkim starcie czy palowaniu do odcinki
Nie znajduje mojego VIN w ePerze.
korzystasz z keyepera na pekidi czy starszego epera od bich czy jeszcze inbego zrodla?
Pekidi, tego stąd:
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...inne_fca_.html
Nowszego nie widziałem.
Eper (ten ogólnodostepny) aktualizowany jest raz na kwartał.
ale kolega ma auto ze stocku z 2017 więc już napewno wyprodukowane ponad kwartał temu (@AnAlfabeta, jaką masz datę produkcji w DR?)
Proszę Pana, nie mam wcale, bo mam miękki dowód. 08-11-2017 zdaje się.
myslalem dotychczas ze ten keyeper jest aktualniejszy. podeslij mi vin na pw to jak bede w salonie (bede chyba w czwartek) to sprobuje sprawdzic
Temat w 2 wątkach? :)
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...a_stelvio.html
[MENTION=64069]anAlfaBeta[/MENTION], Twoj VIN sprawdzil mi sprzedawca w jakims innym systemie (bo w serwise byl za duzy ruch zeby ich prosic na ePerze), w kazdym razie dostalem bardzo obszerny wykaz wszystkich opcji w Twojej Giulii I nie bylo na liscie tego Wzmocnienia dzwieku silnika. Przesle Ci na maila to bo gosc zrzucil mi liste do pdfa.
[MENTION=76254]Firste[/MENTION] tamten jest dubletem niepotrzebnym :P
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] i dobrze, że nie ma, wystarczy mi dźwięk z rury na D przy odcinie :D
panowie, dzisiaj odkryłem że FCA udostępnia kupę informacji a'la eLearn schematy w necie za free. Proszę, tu jest o systemie wzmocnienia dźwięku, schematy, lokalizacje itp:
https://aftersales.fiat.com/elearn/m...d=9®ionId=2
jak będę miał trochę czasu to polookam na ten temat, może spróbuję to wyłączyć, ale tak na szybko to albo odpiąć głośnik P32 w desce, albo ten mikrofon 0 najwyżej go zewrzeć jakimś rezystorem o większej rezystancji gdyby miał coś zacząć generować jakieś szumy itp (jak ten mikrofon dokładnie działa nie wiem, ale powiedzmy 10kR pewnie będzie i bezpieczne i załatwi temat)?
widze ze juz sie nie da wejsc na ta strone - musialem sie zalapac przez przypadek na jakis blad ze mnie wpuscilo (niedziela zaraz po polnocy, moze robili jakis update i cos bylo skopane przez chwile)? mam w kazdym razie to wydrukowane do pdf-a, wiec w razie czego zapraszam na PW po informacje. teraz zaluje ze nie sciagnalem sobie po kolei calego eLearna, tylko sciagnalem sound enhancement, ladowanie aku, radio srednie wyposazenie i tempomat (nie znalazlem opisu do aktywnego tempomatu, moze to jest na nim, nie patrzylem jeszcze), tyle ze juz byla 2 w nocy a ja rano musialem wstac. mam jeszcze sesje otwarta na domowym kompie, moze wieczorem pozwoli mi dalej dzialac, wtedy zassam wszystko jak leci