Witam. Wiecie może gdzie w okolicach Swarzędza obszyją kierke do mojej alfy?
Printable View
Witam. Wiecie może gdzie w okolicach Swarzędza obszyją kierke do mojej alfy?
Jak długo to trwa? Czy robią po prostu podmiankę kiery? Ile sobie życzą za usługę?
Ktoś z Piły się ogłaszał, ale nie wiem czy to Cię satysfakcjonuje.
Koło Poznania to w Stęszewie jest gościu, który jeździ Alfą GT, ale nie wiem czy jest na forum obecny. U mnie obszył kierę bez zdejmowania skórą perforowaną i gładką za około 2 stówki (chyba 180 zł). Ta firma nazywa się skóro-styl. Mogę jutro wstawić fotki, żebyście sobie zobaczyli jak to wyszło. Ja jestem ogólnie w miarę zadowolony, chociaż na dole w miejscu łączenia skór nie jest tak naciągnięte jakbym chciał, ale może to wina samej skóry albo metody obszywania bez demontażu - coś za coś... Ale ogólnie in plus.
A ile płaciłeś?
A ja polecam
http://www.valgard-design.com.pl/
Jedyny koleś w WLKP jakiego znalazłem, który podjął się obszyć w oryginale kierę ze 166 (tam nie ma łączenia klasycznego skóry czyli wokół wieńca, gładka jest w jednym kawałku na zewn. kiery, a perforowana od wewnątrz).
Aha, zakład jest w Suchym Lesie.
Belfer, ty robisz to najlepiej (szczerze i bez ogródek, widziałem kierę twojej roboty) tylko jesteś daleko i masz dłuuuugie terminy :P
Czasem coś się uda.:) Znam kilka osób, które robią to lepiej ode mnie ale ostatnio dostałem kierownicę z pewnej renomowanej firmy właśnie z okolic Swarzędza i ręce mi opadły. Nie dość, że komuś się nie chciało robić 4 łączeń i 2 rowki zalał jakimś klejem podobnym do Poxipol'u robiąc w tym miejscu uskok, to jeszcze uszkodzili podgrzewanie podczas rozcinania starej skóry. Klient za to zapłacił 400 zł a sama kierownica kosztowała go 300... Teraz może to w sumie wyrzucić bo główne zalety spaprali ewidentnie.
Wrzucam zdjęcia - robione w skóro-styl w Stęszewie. Koszt za skórę perforowaną - pół na pół - 180 zł. Jak ktoś chce skórę gładką w całości to taniej. Gość robi na poczekaniu, nie musiałem niczego ściągać. Załącznik 237029Załącznik 237030Załącznik 237031Załącznik 237032Załącznik 237033Załącznik 237034Załącznik 237035
Jak na 180 zł i brak pieprzenia się ze ściąganiem kiery to jestem zadowolony. Jeżdżę już kilka miesięcy i nadal wszystko dobrze, kiera przyjemna w dotyku, kolor trzyma itd.
Dość ładnie to wygląda. Tylko, że Ty masz skórę naszytą na starą skórę. Po jakimś czasie może się to zacząć ruszać i już nie będzie różowo. Poza tym pomarszczenia widać przy ramionach ale to niestety konsekwencje szybkości szycia i braku naciągnięcia skóry. Jednak za tą cenę i przy ekspresowym tempie jest ok.
No zobaczymy, ile wytrzyma. Na początku właśnie wkurzało mnie to, że jest ciut grubiej i te pomarszczenia. Ale niemniej jednak, przyzwyczaiłem się. I jest to dwa razy taniej niż u obszywaczy forumowych, u których trzeba wydać co najmniej 300 zł na obszycie + dochodzą koszty ściągnięcia kiery i ponownego jej montażu (kiedy ktoś nie chce się z tym pieprzyć albo nie ma warunków). Pomijając czas, który upływa na braku samochodu.
Forumowi obszywacze wysyłają Ci kiere za kaucją, wymieniasz, odsyłasz swoją, dostajesz zwrot kaucji. Auta nie masz "uziemionego".
Co do ceny, można mieć albo tanio albo dobrze. Sam zauważyłeś że idealnie nie jest, coś za coś. Dochodzi jeszcze kwestia jakosci skóry.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ja wiem o dwóch obszywaczach :-). Nie piszę personalnie, poprostu uważam że za jakość trzeba zapłacić. Widziałem zdjęcia Twoich prac, kiedyś do Ciebie pisałem, nie zdecydowałem się przez terminy, a efekt jest taki że do dziś jeżdżę z wytartą kierą ;-)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Z tym wysyłaniem kiery za kaucją to nie zawsze jest tak idyllicznie... Jak obszywałem gałkę zmiany biegów, gdybym nie zakupił jeszcze jednej używanej to miałbym uziemiony samochód na półtora tygodnia (terminy obszycia + nasza kochana poczta). Zależy co jest na stanie u naszych rzemieślników.
A, że można mieć tanio, dobrze i szybko to wszystkie moje wypowiedzi w tym wątku o tym świadczą. Wystarczy poszukać, popytać. Jest dobrze, przystępnie cenowo i szybko zrobione z dobrych materiałów. Mogłoby być lepiej, ale nie na tyle lepiej żeby prawie drugie tyle hajsu dokładać.
[MENTION=114]Belfer[/MENTION] - z ciekawości, ile u Ciebie obszycie kierownicy z połową perforowanej? Pisałem o ofercie innego forumowicza i on właśnie ustalił cenę na poziomie 300 zł.
Ja się nie reklamuję bo robię to sporadycznie. Więc nie kwestia kasy a czasu:) Reszta na PW.