Witam, przymierzam sie do kupna radia dwa dni, co polecicie do ceny 500 zł ? najwazniejsze jest to aby było GPS minimum fukcje mirror link, dobrze grało i pasowało do naszej alfy? ktos ma coś ciekawego ? jakie wybrac i co pasuje ?
Printable View
Witam, przymierzam sie do kupna radia dwa dni, co polecicie do ceny 500 zł ? najwazniejsze jest to aby było GPS minimum fukcje mirror link, dobrze grało i pasowało do naszej alfy? ktos ma coś ciekawego ? jakie wybrac i co pasuje ?
Pasuje każde radio 2 din.
Też szukałem radia ostatnio i jedyne co mi przychodzi do głowy co nie bedzie no name to VORDON HT-869BT(moze być ciężko z ramką ;/).
Sam miałem go brać, ale jednak zdecydowałem sie na lepszy dzwięk i brak nawigacji i kupiłem Kenwood DPX-5000BT.
Pzdr.
https://pl.aliexpress.com/store/prod...758449887.html a takie radio podejdzie do naszej alfy ? i potrzebuje ta ramkę z kieszenia metalowa czy sam ten plastik zeby to weszło ?
zna ktoś odpowiedź ?
Wystarczy znać wymiary ale po wino być ok. Tylko że to radio to jakieś badziew.
sprzedawca dał mi filmik, działa szybciej niż vordony czy cos takiego i masz wszystkie fuckje :) więc dlaczego badziew ? te chinskie androidy to badziewie :) to jest chinol ale działa sprawnie i zaspokaja moje potrzeby :)
Jak kupisz te z Aliexpress to napisz jak to działa :)
kupię od gościa co mieszka w oklicach ale obecnie jeste w KRK i nie mam jak sprawdzić czy to radio bedzie pasowało dlatego pytałem was o opinie czy podejdzie i co potrzebuje do zamontowania go :)
Taki badziew z ali to bym sobie darował
To zależy od konkretnego przypadku,
-jeżeli inwestujesz w to auto i robisz ze tak napisze pod siebie i będzie ci służyło długo->Owszem.
-jeżeli nie przywiązujesz się na długo, a sprzęt da się bez problemu przełożyć do następnego auta->Owszem.
-jeżeli nie da się tej modyfikacji odwrócić, a będziesz zmieniał samochód niedługim czasie->Nie.
Panowie a moglibyście podpowiedzieć jakich rozmiarów jest radio w alfie albo ile miejsca ma na 1 din oraz 2 din ( niekiedy radio jest węższe szersze ) , też przymierzam się do zmiany radia w swojej 147 a nie mam teraz dostępu do takich info a radio z Ali :P
Cztery gwoździe czy nity i masz na wierzchu radio. Możesz sobie pomierzyć bardzo dokładnie. Tak samo miejsce na radio.
Cześć, nie wiem czy do 500 zł uda Ci się znaleźć coś fajnego, kolega miał chińskie jakieś 2 din za około 400 zł i zaraz się go pozbywał bo grało z niego słabo a jakość wyświetlania była masakryczna. Słabiutkie blade kolory i grafika jak byś grał w super mario na pegasusie. Nie wiem czy to coś wniesie do tematu ale miałam 2 din w volvo v70 kupione w norauto za 900 zł i była bajeczka, filmy odtwarzało pięknie, bez problemu podłączyłam zmieniarkę.
Warto brać radio 2 din oparte na Windowsie? Czy może to jest mało rozwojowe i lepiej poszukać na Androidzie? Przyznam, że nie chce wydawać za dużo PLNów, nie potrzebuje super jakości dzwięku (głównie słucham radia), ważne jest dla mnie posiadanie dobrej nawigacji, którą można często uaktualniać oraz sensownej rozdzielczości ekranu (by nie trąciło myszką). Da się takie radno z WIN ustawić tak by można było sterować przyciskami z kierownicy (np. po dołożeniu jakiejś kostki bo chyba po CAN od razu nie da się?)?
Na olx masz fajne radio za dobre pieniądze. GMS 6501 za 650 zł ( nowe w sklepie około 1500 zł ) produkowany na tej samej lini co blaupunkty , nie będziesz do niego potrzebował żadnego adaptera aby obsługiwać z kierownicy. W niektórych samochodach GMS y montowane fabrycznie. Masz w nim obsługę auto mapy, płyt DVD , kamery cofania, przycisków z kierownicy co zadko jest bez dodatkowego adaptera, i wiele innych.
Ja kupiłem radio na Alliexpress, dostałem 2 kamerki gratis - bardzo dobra jakość 1080p, musiałem tylko dokupic kartę pamięci w kamerze do rejestracji obrazu z przodu. Nawigacaja była już zainstalowana z mapami z całego świata, działa o wiele szybciej niż nawigacja w telefonie. Do tego ma wobudowane wifi, mogę rozmawiać na skype czy przez messangera wszedzie gdzie jest hotspot na parkingu.
Załącznik 237582
http://allegro.pl/radio-samochodowe-...321c80#thumb/2 mniej więcej takie ma parametry?
- - - Updated - - -
Jak sobie teraz radzisz z uchwytem na kawę/napój? Starowanie z kierownicy działa?
No coś podobnego z tym ze mikrofon i reset mam tez po lewej stronie, ale to chyba rodzinny model.
Uchwyt musiałem usunąć ale jest miejsce pod schowkiem przy hamulcu ręcznym na kubek. Sterowanie z kierownicy nie działa, trzeba kupić jakiś adapter chyba, ale szczerze to jest na kierownicy tak mało opcji, ze nie zdecydowałem się wydawać kasę 150 zł na ten adapter.