W Giuliecie miałem opcje podwójnego ryglowania drzwi - dwukrotne szybkie naciśnięcie przycisku zamykania. Efektem był, brak możliwości otwarcia od wewnątrz.
W Giuli ta opcja również podobno jest.
Czy w waszych modelach jest ta opcja?
Printable View
W Giuliecie miałem opcje podwójnego ryglowania drzwi - dwukrotne szybkie naciśnięcie przycisku zamykania. Efektem był, brak możliwości otwarcia od wewnątrz.
W Giuli ta opcja również podobno jest.
Czy w waszych modelach jest ta opcja?
Czytałem o niej ale nie próbowałem
A czy da się wyłączyć dźwięk przy włączaniu i wyłączaniu alarmu?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ale to nie jest funkcja alarmu, to jest funkcja centralnego zamka opisana nawet w instrukcji
- - - Updated - - -
Sprawdziłem u siebie i po kilku kliknięciach ostatecznie blokuje klamkę wewnętrzna. Może dlatego że zamykam z otwartą szybą i alarm mi o tym fakcie sygnalizuje i nie pozwala zamknąć tej blokady za pierwszym razem.
Instrukcja opisuje to dokładnie i podaje, że jest to opcja. Sory, nie chce mi się poprawiać skopiowanego tekstu ale daje się to przeczytać ;)
"URZĄDZENIEPOWERLOCK (zależnieodwyposażenia)
6) Jesttourządzeniebezpieczeństwa,które blokujefunkcjonowanieklamek wewnętrznychsamochoduiprzycisków blokowania/odblokowywaniadrzwi. Zapobiegawtensposóbotwarciudrzwi zwnętrzasamochodu,costanowipewną przeszkodęwraziepróbwłamania(np. poprzezwybicieszyby). Zalecasięwłączaćtourządzenieza każdymrazem,gdypozostawiasię samochódnaparkingu. Uruchamianieurządzenia Urządzenietowłączasięwewszystkich drzwiachpodwukrotnymszybkim naciśnięciunaprzycisk wkluczyku. Owłączeniuurządzeniainformują 3mignięciakierunkowskazów. Urządzenieniewłączysię,jeżeli którekolwiekzdrzwiniesądokładnie zamknięte:matozapobiecsytuacji, wktórejktokolwiekmógłbywejśćdo samochoduipozamknięciuzasobądrzwi pozostałbyzamkniętywjegownętrzu. Wyłączanieurządzenia Urządzeniewyłączasięautomatycznie: wprzypadkuodblokowaniadrzwi (poprzeznaciśnięcieprzycisku wkluczykuzpilotem); poustawieniuwyłącznikazapłonu wpołożeniuON.
"
Witam
Czy jest możliwość zmiany ustawień alarmu np sygnalizacja dźwiękowa, czułość alarmu.
U mnie czasem się sam włącza.
W instrukcji nic na ten temat nie piszą.
U mnie też się często włącza bez potrzeby. Wystarczy że trochę zagrzmi lub popada.
sprawdziłem - Powerlock działa ;-)
Czułość oraz ton można zmienić w każdym serwisie samochodowym który posiada odpowiednie urządzenie do diagnostyki ( odpowiednio wyedukowany mechanik również ) . Lub samemu, wystarczy AlfaOBD
Cześć, mam pytanie odnośnie wyłączenia irytującego piszczenia alarmu przy otwieraniu/zamykaniu auta. Wersja Europejska.
Fora zagraniczne piszą, że trzeba zmienić kod kraju w proxi na "Holandia Antyle/Curaçao". Czy ktoś tego próbował?
Czy mogę jednocześnie włączyć trąbienie przy zamykaniu jak w wersji amerykańskiej?
Gdyby ktoś szukał to da się wyłączyć piszczenie alarmu przy otwieraniu/zamykaniu w ASO.
Po wyjechaniu z ASO dalej nie piszczy ;)
Wczoraj byłem w ASO na wymianie opon.
Po tym, jak odebrałem auto, pojawił mi się komunikat "Alarm niedostępny".
Po zamknięciu samochodu normalnie słychać było dwa "piknięcia". Teraz po tych dwóch jest jeszcze jedno dodatkowe.
Co to może być i co z tym można zrobić?
Teoretycznie to nie powinno mieć związku z wizytą w serwisie.
Może to kwestia naładowania akumulatora - IBS w aplikacji My Giulia pokazywał 49%. Podpiąłem akumulator pod prostownik, ale na razie nie widać efektu - auto zachowuje się jak wyżej.