http://www.channel4.com/4car/media/f...pider-2011.jpg
Mito Spider na 100 lecie AR
Printable View
http://www.channel4.com/4car/media/f...pider-2011.jpg
Mito Spider na 100 lecie AR
Fajna ta Micra. Tylko scudetto zgapili od Alfy ;)
A czy różowy kolor jest dostepny ?? :D
No właśnie, po złożeniu dachu będzie wyglądac jak Micra Cabrio, czyli jak moszna.
Panowie z Alfa Romeo, chyba zmierzają w nie właściwym kierunku :(
MiTo Spinder - DRAMAT :suicide:
My sobie gdybamy a im sprzedaż mimo kryzysu rośnie. Odsyłam do dzisiejszego Auto Świata .
Mito samo w sobie mi sie osobiscie podoba ale cabrio? obrzydliwe
no to to już będzie kupa maksymalna :( jeżeli to ma być uczczenie 100 lecia marki to chyba źle wróży na przyszłość
Co wy tak jedziecie po tym autku? Jest tylko jedna fotka i na dodatek w beznadziejnym kolorze ale moim zdaniem jest bardzo ładna i zdecydowanie przewyższa inne małe cabrio, np colt czy peugeot blaah :/
MiTo niech zostanie takie jakie jest bo takie jest niezłe a Spider jest tylko jeden i niech tak będzie.To chyba tylko jest wymysł jakiś buców od marketingu którzy stwierdzili że młodzież na to poleci
Kopia micry nie skomentuje tego..Poza tym tego auta jeszcze nie ma i może sto razy zmienić wygląd. A co do buców od marketingu to powiem tylko że niech robią co trzeba żeby ta marka dalej się rozwijała bo bez kasy będą stać w miejscu. Nie wiedziałem że spider jest tylko jeden.. a 8C spider? już nie wspomnę że ta nazwa dotyczy wszystkich włoskich sportowych kabrioletów nie tylko Alfy..
Ale nie zapominaj że te buce zabijają to co najpiękniejsze w Alfie. 8c Spider jest poza zasięgiem typowego klienta więc dla mnie jest to osobna działka tak jak kiedyś SZ/RZ. Mówiąc że Spider jest jeden miałem na myśli że wystarczy jeden kabriolet w ofercie Alfy. Coś czepiliwy jesteś :>
Nie twierdzę że to auto jest piękne i nie oceniam czy na pewno potrzebne, cieszy mnie tylko że Alfa idzie do przodu, rozwija się i w tej chwili najważniejszy jest wzrost sprzedaży. Oczywiście wszystko ma swoje granice, a nie uważam aby to autko psuło ich wizerunek.. po prostu te małe cabriolety z zasady piękne nie będą.
A dla mnie auta tego typu są pomyłką. Jeszcze Spider 939 ok, ale MiTo Spider jeszcze na 100 lecie to jakaś kpina, a 169 gdzie? W dupie? Chyba na to wychodzi.
Alfa po prostu inwestuje w modele które się sprzedają.
Nie oszukujmy się, 166-tka nigdy nie była liderem sprzedaży, a małe MiTo jest bardzo popularne.
no właśnie tylko że kiedy Alfa była Alfą nie stawiała na to co się sprzedaje ale na to co piękne, inne i dające frajdę z jazdy nie patrząc na koszty i upodobania rynku.
Hmm to ja sie doczepie do wątku Fiat a Alfa, jezdzilem zarowno Bravo jak i MiTo i co wam powiem to to ze kokpit bravo (zegary) sa bardziej alfowskie niz w mito, nei wiem co jest w mito, ale swoim jezdzeniem, charakterem przypomina mi mocno 33, moze troche fiat 127 mocna gokartowata przedninapedowka. CHco bravo jest stylistycznie b udane (przod, jednak tyl wole mito) to jakos tak nie jezdzi, moze kluczem do nowej alfy beda korekty stylistycznei nastawy? nie wiem, czekam na 149 (aka milano) i mam nadzieje ze bedzie miala sportowy duch, bo taki, mzoe nie pelny, ale jak dodtad naleppszy znalazlem w mito. A alfy do wygladania pieknie....mam 75ke;) to chyb swiadczy ze to nie jest dla mnei priorytetme to ma jezdzic jak diabel i dawac poczucie jednosci z maszyna. A co do narzekan na MiTo, no zesz kurde ta belka skretna z tylu:/
ale my nie narzekamy tu na MiTo ale na tego kabrioleta na bazie MiTo i coś mi się przypomina że czytałem jakiś artykuł na ten temat ale oby to się nie spełniło
A co powiecie na to że mi się podoba :) może się starzeje ale takie małe cabrio ma coś w sobie.
Mnie tez sie podoba, pewnie na zlocie by ci wszyscy przeciwnicy ją zaraz oblecieli i oglądali ;)
A to coś złego? Wręcz przeciwnie, trzeba znac samochód którego się nie lubi, żeby wiedziec dlaczego się go nie lubi. :P Dlatego całkiem sporo wiem o Golfach i innych VAGach. :P Ale szczerze - o gustach się nie dyskutuje, a MiTo zwykłe podoba mi się tak...przeciętnie, a w wersji Spider- gdzie nie będzie tej linii bocznej która akurat w wersji sztywnej jest ładna nie rokuje zbyt dobrze.
Nie jest źle, ma ktoś może zdjęcia z dachem on?
Moja pani mogłaby się takim wozić.
http://www.infomotori.com/auto/2008/...der-rendering/ tu są fotki z dachem
a tu z tylną kanapą
http://www.motorauthority.com/images...Cabrio-red.jpg
Tylnej kanapy nie będzie.
To pewnie jakaś wcześniejsza wizja.
Ehh nie ma to jak się czepiać na siłę.. na każdym zdjęciu i ujęciu auto wygląda inaczej, raz lepiej raz gorzej, na razie to tylko rendery i zamiast się czepiać jak rzep ... to lepiej liczyć na to że styliści za finalne autko zgraną jak najwięcej nagród :)
Wolałbym żeby "Alfa" całą tą energię,czas i pieniądze które być może są marnowane nad tym projektem przeniosła na Milano lub następczynię 166. Alfa ma już kabriolet w ofercie zresztą piękny więc fajnie jakby sobie to odpuścili
Nie każdego na Spidera z Brery stać... mniejsze auto może to w pewien sposób uzupełnić :)
wydaje mi się że Alfa nie zabiegała nigdy o to żeby każdego było stać na nią. na nowe modele Alfy też nie każdego stać ale to nie znaczy że muszą zacząć robić jakieś łatwo dostępne modele. Właśnie to odróżnia Alfę od samochodu dla ludu że jest dla pasjonatów a nie masowego odbiorcy, ale fiat próbuje to zabić
Nadal jest o wiele droższa od Fiata ale według Ciebie, z tego co piszesz powinna być jeszcze droższa niż jest więc sam byś nią nie mógł jeździć a Fiat by tylko dopłacał i sztucznie podtrzymywał tą "ekskluzywną markę dla wybranych" . Tego właśnie chcesz?
Poszukałem trochę zdjęć na necie i choć nie wiem jak będzie wyglądać wersja finałowa i ostateczna bo możliwe że trochę mogą zmienić ale tylko sobie potwierdziłem że podoba mi się to autko.
chce żeby Alfa była Alfą z dawnych lat i nie szła w komercję. Szkoda gdyby 100 lecie marki uczczono takim autkiem. Ceny są teraz na dobrym poziomie, ale chodzi mi o to że zaczynają szukać luk gdzie by tu można było sprzedać jeszcze Alfę. Niedługo może zaproponują vana, bo suv'a już znamy. Może to moje jakieś głupie wyobrażenie, ale widzę jakoś w tym autku młode rozwydrzone dzieciaki z bogatych domów rozbijające i lansujące się w czasie wakacji, a to nie ma chyba za dużo wspólnego z Alfą i całą dotychczasową atmosferą wokół marki