Witam gdzie najlepiej zakupić silnik GTA V6 3.2 ?
Printable View
Witam gdzie najlepiej zakupić silnik GTA V6 3.2 ?
na allegro:)
Na allegro niestety nic nie ma
Ciekawe czemu? :D
Prawdziwy rarytas, coraz trudniej dorwać ten silnik. Oczywiście cena odpowiednia :)
Dokładnie. Ja chciałem napisać, że łatwiej kupić GTA (nawet do remontu) niż sam silnik, ale mnie GTBodek uprzedził z tą aukcją i się zaskoczyłem :)
Ale to loteria. Tak naprawdę to trzeba cały rozebrać i pewnie remont zrobić, rozrząd na pewno + cewki, głowice, może popychacze itp. Kosztów na drugie tyle zapewne. I brak pewności co do wału. Gdyby taki silnik był za 2.5tys to sam bym wziął pewnie i wyremontował :P
Pisecie ze cena super. JakoÅ› nie ma amatora i MichaÅ‚ sprzdaje go dość dÅ‚ugo. Napewno jest do sprawdzenia gÅ‚owica a raczej dwie. Silnik pracowaÅ‚ nie równo. Sam miaÅ‚em na niego ochotÄ™ í ½í¸€ Do 164 z automatem 4hp20í ½í¸Ž
Chyba źle zrozumiałeś wypowiedzi :P
Ja pisząc że "cena odpowiednia" miałem na myśli, że rzadki silnik to i cena odpowiednio wysoka - nie adekwatna IMO do samego żelastwa, skoro 3.0 kupisz za 1.5tys.
Andrzej też odniósł się do loterii ;)
IMO silnik-niespodziankę to albo pchasz tanio, albo remontujesz samemu i oddajesz za worek złota jako mega-rzadki-full-wypas gadżet dla kolekcjonera, który dłubie sobie GTA od podstaw :)
A to na pewno ! plus prawie na pewno wałki rozrządu + pompa oleju + wszelkie uszczelki , uszczelniacze, te nieszczęsne oringi wokół tulei (a się potrafi tego nazbierać z drobiazgów ho ho) , panewki wszelkie, mycie porządne wszystkiego, sprawdzenie czy blok nie popękany, w ogóle pomiary przez jakiegoś fachowca wszystkiego z tym wałem włącznie , jakieś osiowania , wyważania, koło pasowe, cały rozrząd, przy okazji to na pewno sprzęgło, a i dyferencjał jak siedzi zwykły to na q2... o i się nazbiera "conieco", nie drugie tyle tylko kilka razy drugie tyle :)
I to wszystko wywnioskowaliście po zdjęciu i opisie "nierówno pracuje na wolnych"??
Ja cię kręcę........ szacun.
To forum to jakieś anty forum alfy romeo???? Jakaś ogólnopolska akcja?????? Obrzydzamy a potem za groszę kupujemy graty do "naszych" perełek by potem przekonywać pół świata jaka dusza w nich zaklęta jest????
Poziom malkontenctwa osiąga powoli Mount Ever..... nie Rów Mariański. :)
Nie, ja tylko po (i w trakcie) własnych skromnych doświadczeniach z 2 Vkami :)
Nie zrobiłbyś tego wszystkiego mając wyjęty silnik niewiadomego pochodzenia , przed zamontowaniem ??? wsadziłbyś jak jest i się bujał (nawet potencjalnie) z każdą jedną przypadłością ? mając wyjęty zesp napędowy nie wymiieniłbyś sprzęgła ? nie założył lsd od razu tylko czekał na dziurę itd. No chyba że auto ma być i "się posiadać" jedynie, a nie jeździć jak należy, to tak, nawet dekielek polakierowany a w końco to coś co widać, więc najważniejsze dla Alfisti ? ;-)
Slavol, przecież to się tyczy każdego silnika, który tak kupujesz, nie tylko AR i nie tylko Busso. No chyba, że "wrzucasz na szybko" żeby pojeździć i ewentualnie zobaczyć co i jak. Ale ryzykujesz rozrząd wtedy, tudzież jak wiem, zatarcie - jeśli pompa słaba. Nie wiadomo ile ten silnik stał i w jakim był stanie jak się zatrzymał.
Po to masz 3.2V6 żeby nim polatać nieco, a jak można latać nie sprawdzonym silnikiem??
Sprzedający mówił ze ma problemy z kompresja na jedym cylindrze stąd nie równa praca.
Koniecznie chcesz to 3.2 ? Wydaje mi się, różnice w osiągach nie uzasadniają specjalnie wygórowanej ceny/dostępności w porównaniu do 3.0.
A tam. Przesadzacie. Ja kupiłem motor. Okiem spojrzałem na sprzęgło rozrząd i stwierdziłem że montaż ;).. wszystko jest git :p. A ile odrazy rozbieranie motoru na części...