Zakładam nowy temat bo pewnie się przyda w przyszłości ;)
W każdym razie - jest ktoś chętny może na wypad na hamownię jutro, ewentualnie piątek do południa??
Planuję się wybrać jutro do GEKOCARS, może przypadkiem ktoś też reflektuje ??
Printable View
Zakładam nowy temat bo pewnie się przyda w przyszłości ;)
W każdym razie - jest ktoś chętny może na wypad na hamownię jutro, ewentualnie piątek do południa??
Planuję się wybrać jutro do GEKOCARS, może przypadkiem ktoś też reflektuje ??
I nawet smsa nie wysłałeś ? o ty niewdzięczniku :D jasne że bym pojechał ale pracuje od 9 do 17 :(
może wybierzemy się tzw grupą zorganizowaną - "Dla klubów tuningowych i innych grup zorganizowanych organizujemy imprezy typu "dyno day".
W tym dniu pomiar na hamowni kosztuje 60zł."
trzeba by ustalić jakiś termin zapisać się i pojechać
pozdrawiam
wysłało 2 razy przepraszam
hello :)
ja bym się pisał na hamownie w grupie :) tylko proszę dajcie znać wcześniej kiedy...
no i pytanie zasadnicze: czy hamują tam też automaty??
pozdr,
~tomaz
właśnie tam dzwoniłem i tak
'dyno - day' tylko w soboty i musi być minimum 15 aut, więc znając życie pewnie nie prędko się uda nam tak zorganizować :D
jeśli o mnie chodzi to ja jadę dziś po południu, jeśli ktoś z Was byłby też zainteresowany to piszcie tu na forum, tylko w miarę prędko bo mam tam oddzwonić i się umówić na konkretną godzinę, jeśli ktoś z Was pracuje to nic nie stoi na przeszkodzie bo na hamownię można przyjechać nawet po 17 :)
ktoś z Was zainteresowany na dziś popołudniu?
__więc jestem umówiony na jutro na piątek na 9 rano, do wiadomości jeśli też ktoś by się pisał na to ;)
__tomaz@ spytam się jutro ich na miejscu i dam znać jak z automatami
qrde dziś odpada... :(
ALE
traktuje temat jako otwarty... flatbeet czy możesz zapytać jak będziesz dzwonił co z automatami? czy na tiptronicu mierzą moc?
pozdr,
~tomaz
wiec byłem na hamowni i generalnie wrażenia pozytywne, obsługa tez nawet trochę miła, poza zjebką że nie umiem wjechać na rolki równo:P
a wynik?? powiem tak - Bella prócz tego że kosztowna to czasem potrafi sprawić bardzo miłą niespodziankę :D
jak na 7 letnie auto wyniki powyżej serii musi cieszyć :D - 120KM /seria 115/, 293nm /seria 275/
czy mam podstawy żeby sądzić że coś było modyfikowane w aucie czy możliwy jest taki wynik w serii bez żadnych modyfikacji?? test był robiony 2x i za każdym razem taki sam wynik
tomaz@ z tej radości zapomniałem spytać czy mierzą też automaty:P ..ale to profesjonalny zakład, na taki wygląda więc sądzę że tez i automatami się zajmują
no to gratulacje!!! milutko taki wynik wykręcić :)
ja sie obawiam, że wypadne ponizej serii... ale moze to tylko kwestia oswojenia i przyzwyczajenia się do mocy?
plan mam taki, że najpierw jade na przeglad gazu (pierwszy właśnie wypada..), a potem na hamownie :) ciekawe jaka bedzie różnica benzyna-gaz... no i w ogole jak bella wypadnie.
O automat to przez tel. zapytam, spoko ;)
pozdrawiam,
~tomaz
Panowie, jak ktoś chce sprawdzić samochód na hamowni to zapraszam na Zlot do Częstochowy :D
Koszt 50 zł od samochodu, w zeszłym roku za 50 zł sprawdzali samochód i na gazie i na benzynie.
gdyby był ktoś zainteresowany shamowaniem auta to zapraszam... dyno day organizuje osoba prywatna (czyli ja :P ) związana z a3-club.net. Nie jest to żadna reklama. Dodam, że normlanie wizyta na hamowni kosztuje 120 pln. Pozdrawiam.DYNO DAY
21.11 - sobota
GEKO-CARS
POZNAŃ
ul. Główna 23
godz. 9.00
Koszt badania auta na hamowni, czyli wykonanie 3 pomiarów + wydruk (na życzenie wykres w wersji elektronicznej na maila) 60 pln. Płatne przy odbiorze wykresu. Czas trwania pomiaru jednego auta to około 20 minut (chyba, że pojawią się jakieś trudności z podpięciem auta do pasów zabezpieczających). W razie pytań proszę o PW, ew. 609-464-424.
Dobry punkt (GEKO), dobra cena, dobry termin :D. Ja niestety już moją Gtv shamowałem jakiś czas temu, ale każdemu polecam. I gratuluję inicjatywy, Fuzzy :D
Pozdr!
Piciu
witam,
w najbliższym czasie organizowany będzie kolejny dyno-day na hamowni geko-cars w Poznaniu. Koszt (prawdopodobnie 60 pln.) i konkretny termin będzie podany wkrótce. Zainteresowanych proszę o stworzenie wstępnej listy.
W ubiegłym roku frekwencja przerosła wszelkie oczekiwania, pojawiły się osoby i auta z różnych klubów. Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie.
Pozdrawiam
fuzzy: czy jest możliwość hamowania wersji na automacie (jest "tiptronic" czyli można wymusić bieg)?
jeżeli tak, to cena ta sama? ..byłbym chętny :)
pozdr,
~tomaz
będę pytał kiedy pojade umawiać termin
Ja się piszę
Ja też wstępnie się piszę (zależnie od terminu).
…a więc
wstępnie ustalony termin to sobota 17 kwietnia (godziny między 9 a 14. Koszt 60 pln.
W odpowiedzi na pytania:
-jest możliwość shamowania aut z DSG i nie ma z tym większego problemu
-jeśli ktoś chce dodatkowo sprawdzić AFR, oczywiście jest taka możliwość za dopłatą
-co do aut z automatyczną skrzynią biegów jest to kwestia indywidualna (zależy od modelu, marki auta) i jeśli ktoś jest zainteresowany to może skontaktować się z właścicielem telefonicznie (o czym go uprzedzałem), bądź pofatygować się osobiście w celu odbycia jazdy próbnej :P
Jestem chętny wreszcie okaże się jakie mam Cuore Sportivo :D
No cyfry nie kłamią:)
AFR mierzy się raczej przy "dłubniętych" autkach, w seryjnym nie ma większego sensu :P
Wkrótce pojawi się lista i będziemy ustawiać się konkretnie na godziny.
Ja też się piszę, jeżeli uda mi się wkręcić wcześnie rano - przed 12:00 wyjeżdżam na wesele :)
Fuzzy jak będzie lista to wrzucaj trzeba się dopasować:)
Pzdr
lista będzie na początku tygodnia.
pzdr.
Zgodnie z tym co pisałem wcześniej tworzymy listę – proszę o wpisywanie się i wraz z godzinami o których moglibyście przyjechać.
Prawdopodobnie zaczniemy o godzinie 9 przy czym na początku na hamownie wjadą osoby które z różnych przyczyn będą się śpieszyć.
Pojawią się osoby z różnych for także trudno będzie ogarnąć listę tak by wszystkim godziny pasowały, dlatego proszę o wyrozumiałość. W ciągu godziny uda się shamować o 4 do 5 aut. W środę bądź czwartek muszą potwierdzić naszą "wizyte" dlatego do tego dnia musi się uzbierać min. 12 aut. Lista będzie aktualizowane przezemnie na różnych forach.
# auto nick godzina
# Alfa Romeo 166, tomaz, 9:00
im szybciej tym lepiej (przed południem wyjeżdżam z Poznania...)
1. audi a3 8l Maugo godzina - dopasuję się byle coś w okolicy południa
2. audi a4 Zielonyowoc?
3. golf 2 smokatsu84 mogę być od 8 im szybciej tym lepiej bo potem praca (9.00)
4. golf 2 marcinas1983 ja mam czas do 12 więc mnie się spieszyć nie spieszy
5. Alfa Romeo 166, tomaz, 9:00
Osoby chętne proszę o dopisywanie się :P
1. audi a3 8l Maugo godzina - dopasuję się byle coś w okolicy południa 11.00
2. audi a4 Zielonyowoc 10.00
3. golf 2 smokatsu84 mogę być od 8 im szybciej tym lepiej bo potem praca 9.00
4. golf 2 marcinas1983 ja mam czas do 12 więc mnie się spieszyć nie spieszy 11.00
6. golf mk3 variant - ja tak jak marcinas mam czas wiec moze byc kazda godzina 11.00
7. MX-5 Mayk - na 14.00 do pracy, im wcześniej tym lepiej 10.00
8. MX-5 dmk - podobnie jak wyżej 10.00
9. BMW E36 Bartek - między 9.00 a 11.00, później zajęcia na uczelni 10.00
Frekwencja zapowiada się dobrze myślę, że jeszcze 3 do 4 osób i dzwonię do geko w celu potwierdzenia.
Podane godziny to tylko sugestia z mojej strony wg. tego co pisaliście. Jeśli ktoś chcę zmienić godzinę to proszę pisać.
Tomaz rozumiem, że ustaliłeś z geko, że będzie możliwość shamowania twojego auta?
Dopisujcie się ludziska :P
Przypominam, że hamownia nie obsługuje aut 4x4
Ustaliłem, że raczej tak ;)
Ostatecznie okaże się jak podjadę w sobotę.
pozdr,
~tomaz
tak, więc termin potwierdzony - startujemy w sobotę o 9.00
na chwilę obecną lista prezentuje się następująco:
1. audi a3 8l Maugo godzina - dopasuję się byle coś w okolicy południa 11.00
2. audi a3 Zielonyowoc 13.00
3. golf 2 smokatsu84 mogę być od 8 im szybciej tym lepiej bo potem praca 9.00
4. golf 2 marcinas1983 ja mam czas do 12 więc mnie się spieszyć nie spieszy 11.00
6. golf mk3 variant - ja tak jak marcinas mam czas wiec moze byc kazda godzina 11.00
7. MX-5 Mayk - na 14.00 do pracy, im wcześniej tym lepiej 10.00
8. MX-5 dmk - podobnie jak wyżej 10.00
9. BMW E36 Bartek - między 9.00 a 11.00, później zajęcia na uczelni 10.00
10. Audi a3 8l uloo - od 10 do 12 moze byc
11. audi a3 8l woodycr - ???
12. Honda Civic, N-rique ; miedzy 12:00 a 13:00
13. audi a3 8l, Fuzzy, 9.00
Gdyby komuś, coś wypadło: 609-464-424
Lista oczywiście pozostaje otwarta, wszyscy chętni mogą się nadal dopisywać.
pzdr.