Witam przymierzam sie do wymiany lamp i stad moje ktore lepiej beda wygladac czarny czy srebny wkladZałącznik 245219
Printable View
Witam przymierzam sie do wymiany lamp i stad moje ktore lepiej beda wygladac czarny czy srebny wkladZałącznik 245219
wedlug mnie lepiej czarne, widzialem na zywo w 156-tce wlasnie z podobnym kolorem jak Twoj i wyglada to zajebiscie, ale jak to mowia o gustach sie nie dyskutuje
kup tańsze i sam zrób czarne ( za 2 dychy ) jak srebrne będą tańsze :-)
to bier czarne :-)
Tylko depo czy tyc jak z jakością
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._czy_tyc_.html
w w202 mam kierunki z depo i nie narzekam, jakosciowo sa jak ori no ale to tylko kierunki nie lampy...
//Edit:
brat w passerati ma z depo 4 rok i tez nie narzeka...
Lepsze dobre używki niż te zamienniki.Światła na orginalnych a tych depo czy tycach
są nieporównywalnie gorsze.
Wg mnie to poszukaj na forum kogoś, kto regeneruje lampy od razu z montażem soczewki. Komplet wychodzi ~400zł przy oddaniu swoich, a masz oryginalne, zregenerowane lampy, które lepiej oświetlają drogę. Ja już ponad rok jeżdżę na takim komplecie i jest dużo lepiej, niż zamleczone lampy na odbłyśniku.
Alfa u mechanika na wymianie altka, wrzucę od razu jak odbiorę.
Jedynie co, to troszeczkę piasek porysował z zewnątrz, ale o zamleczeniu żadnym nie ma mowy ;)
Panowie, powiem Wam że ja 2 lata temu wymieniłem orginały w opłakanym stanie na nowe Depo i nie powiem złego słowa,gniazda żarówek ok, klosze nie zmatowione, Alfa nie garażowana.
Także w moim przypadku jest ok
Na przeglądzie rejestracyjnym zostały wyregulowane przez diagnoste i powiedział że są ok.
Witam dzieki za zainteresowanie Czyli czarne depohttp://allegro.pl/reflektor-nowy-alf...985149660.html A stare przerobka na soczewke za jakis czas
To tez wyglada ciekawie http://allegro.pl/alfa-romeo-156-soc...7.html#thumb/5 wie ktos ile jest rabatu za stare
pisalem do niego, odpisal ze daje "max 100zl za stare", wedlug mnie fajna opcja, przynajmniej oryginal nie byle co :D
//Edit:
kupujesz u niego te regenerowane, odsylasz stare a on zwraca Ci kase lub slesz od razu stare a on daje Ci rabat...
PS
sam bym je kupil jak bym mial luzna kase :D
Przy FL od 100 do 200 zależy od stanu
W sumie -100 to wychodzi tyle co nowy zamiennik wiec chyba warto
Ja jestem po zabiegu wysłania starych i odebraniu drugiego kompletu zregenerowanego i z nowymi soczewkami. Zdecydowanie polecam.
Załącznik 245278
Daj jakieś lepsze zdjęcie trochę przybliz
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
Wygląd wiadomo na soczewkach jest super. Byle nie były tam wstawione plastikowe soczewki z chin.
- - - Updated - - -
Rzecz względna Kolego.
Porównując do ori w opłakanym stanie na pewno masz lepsze światła.
Ale te reflektory nie wytrzymują porównania z ori w stanie b.dobrym a nawet dobrym.
Planuje zakup przednich lamp do 156 lift ,na rynku za rozsadna cene wystepuja zamienniki tyc i depo . Ma ktoś jakies doświadczenie z lampami tych firm ?