Witam. W którym miejscu jest zamontowany czujnik ciśnienia klimatyzacji w silniku 2.4 10v ?
Printable View
Witam. W którym miejscu jest zamontowany czujnik ciśnienia klimatyzacji w silniku 2.4 10v ?
Widzę że nikt nie znał odpowiedzi, ale już sam bo zlokalizowalem. Teraz pytanie. Czy do wymiany potrzeba ściągać czynnik ?
czujnik jest na osuszaczu
Załącznik 248073
mam nadzieje ze kolega od ktorego "pozyczylem" zdjecie sie nie obrazi :D
czynnik ucieknie jak go odkrecisz, jesz do kolesi od klimy niech odessaja wymienia czujnik i nabija...
Czujnik nie znajduje się na osuszaczu. Muszę zadzwonić do gościa od klimy. Spotkałem się z opiniami że czynnik nie ucieknie. Chyba że ktoś wymieniał i jest pewien jak będzie.
taa to gdzie jest presostat?
zdjecie numer 13:
Załącznik 248081
numer 24:
Załącznik 248082
Bezpośrednio na przewodzie.
acha czyli skoro wiesz to po co pytasz? nie mam pytan...
PS
drugie zdjecie numer 24... no comment...
Pytałem bo nie wiedziałem. Zanim ktoś mi dał odpowiedź sam znalazłem czego nie rozumiesz? Nie ważne. Interesuje mnie tylko czy ktoś to wykręcał sam ?
- - - Updated - - -
Dzwoniłem do serwisu z Klima. Jest zaworek można śmiało samemu wymienić.
Ps. przemo832 jeżeli na jakiś temat nie masz wiedzy tylko popierasz się na jakiś uslyszanych teoriach - Nie wypowiadaj się :)
to sorry bo epear podaje ze prostaty sa w dwoch miejscach na osuszaczu i na przewodzie, przecie dalem Ci nawet obrazki ktorych sam nie malowalem :D na wezu jest zawor ktory pewnie Ci sie wykreci razem z presostatem, na osuszaczu nie ma zaworka... skad moglem wiedziec o ktory presostat Ci chodzi, massakra co za ludzie chcesz pomoc to cie jeszcze zjebia...
To teraz to ja nie rozumiem. W tym układzie jest jeden czy dwa czujniki ciśnienia?
przeciez poslalem Ci zdjecia z ePER (no chyba ze ePER sie myli :D), tez mam 2.4 10v na podstawie VINu w moim sa 2 wiec w Twoim pewnie tez tos mnie zjebal... jeden na wezu, drugi na osuszaczu...
//Edit:
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE
wklep VIN i sprawdz :D
//Edit:
wiem ze w 2.4 byly tylko kompresory denso, w 1.9 i benzynie byly 2 rozne rodzaje i uklad moze sie roznic..
A to nie jest tak że są dwa różne układy i w jednym jest na przewodzie a w drugim na osuszaczu ? Ja tak to rozumiem bynajmniej.
Ja tam nie wiem, wiem ze w 2.4 presostaty sa dwa i sprezarka tylko denso w 1.9 czy TS-ach kompresory byly denso i jeszcze jakiejs innej firmy nie pamietam teraz jakiej taka z zielona naklejka, do 1.9 i benzyny szlo dopasowac sprazarke np z meganki bo byly takie same a reszta ukladu tez sie moze roznic...
Niestety kolejny raz wprowadzasz w błąd. W układzie jest TYLKO JEDEN presostat.
kolejnym razem sprawdź dokładnie zanim będziesz zapewniał ze jest inaczej. Podobno masz tez 2.4, proponuje zajrzeć i sprawdzić :)
Ja pier*ole tys jest jakis jeb*iety? O co masz ku*wa do mnie pretensje? Po VIN'ie sprawdzalem w ePER TAK JEST NAPISANE!!! przeciez ku*wa nie malowalem tych obrazkow!!!!!!!!!!! ePER pokazuje ze sa dwa!!! Tyle w temacie...
I odj*baj sie ode mnie!!! Ze niby ja kogos w blad wprowadzam, miej pretensje do producentow ePER jak jest inaczej - w co watpie!!!
I na chlopski rozum skoro ePER pokazuje ze sa dwa to albo ty masz cos pokombinowane albo nie wiem, oni sie myla i tez w blad wprowadzaja? i tak jak mowie ode mnie zjazd! Nastepnym razem nie zakladaj tematu na forum jak jestes wszystkowiedzem a inni sa jeb*ieci... I wpisz w ePER VIN i se sprawdz co ci wysypie...
nawet numery maja te same: 60625482
Po co te nerwy kolego. Wystarczy dobrze sprawdzić ;)
Bo mnie wnerwiasz i wmawiasz mi ze ja cos tam i ze to ja jebn*ety...
popatrz:
Załącznik 248173
fotomontaz?
albo tu:
https://allegro.pl/osuszacz-alfa-156...554507380.html
wszedzie masz presostat
albo tu:
https://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-...047990581.html
nie lubie jak ktos ze mnie glupka robi...
Dzwoniłem do ASO. Jest jeden w układzie.
To powiedz mi taka rzecz, skad sie te aukcje wziely? Przeciez ich sobie nie wymyslilem :D ePER pokazuje dwa, masz zdjecia, masz aukcje a Ty i niby "ASO" twierdzicie inaczej dobrze ze przynajmniej nie skaczesz ze Cie w blad wprowadzam - mozesz miec jeden w Twoim konkretnym egzemplarzu nie przecze ale to nie powod by od razu skakac do kogos...
PS
Juz mialem podobny przypadek z odpowietrznikiem nagrzewnicy (na forum o nim nie slyszeli), ja mam dodatkowy odpowietrznik (nie tylko ja mam bo mialem zepsuty i na szrocie dokupilem z 2.4jtd identyczny) ukladu chlodzenia na wysokosci termostatu zaznaczony czerwona strzalka :D
Załącznik 248186
w wiekszosci 2.4 tego odpowietrznika nie ma i tu sytuacja jest widze podobna, takich przypadkow bylo duzo np. ogrzewacz plynu chlodniczego (przydatny w zimie taki na swiece zarowe) i tez nie kazda to ma... nie od razu skakac ze ktos glupi...
//Edit:
wazne zes wymienil i ci chodzi...
Nigdy nie nazwałem Cie głupcem, to po pierwsze. Podobno występuje w dwóch miejscach w zależności od wersji, ale zawsze tylko jeden. Taka dziwna sytuacja, zadzwoniłem jeszcze do gościa który serwisuje Alfy od 20 lat i tez twierdzi ze jest zawsze jeden. Ja znalałem u siebie tylko na przewodzie, nie szukałem na osuszaczu ale może z ciekawości tam zaglądnę. Jeżeli masz czas i możliwości to polecam tez z ciekawości sprawdzić :)
Też nie mam tego odpowietrznika co Ty.