Znalazłem w internecie taki oto opis bezpieczników.
Printable View
Znalazłem w internecie taki oto opis bezpieczników.
Wersja PNG.
Bardzo prosze abys znalazl to samo dla stelvio..OK?
ktoś się orientuje skad by mozna wziac + np. po stacyjce do wzmacniacza ? aku w bagazniku wiec z zasilaniem wzmacniacza nie bedzie problemu, ale czym go wzbudzic ?
ktoś wie jaki kolor kabla jest do światła stopu ?
Panowie, zwróciłem uwagę że nie działa grzanie kierownicy..., próbowałem znaleźć aby sprawdzić bezpiecznik ale nie mogę go zlokalizować... Czy mogę prosić o podpowiedz który to jest i ewentualnie gdzie go znaleźć?
Szukaj pod nogami pasażera pod dywanikiem na wysokości schowka
Mam pytanie, ponieważ sciągnłałem z USA giulię 2.0 i mechanik twierdzi że brakuje kilku bezpieczników i przekaźników pod maską. Spojrzałem sam i rzeczywiście skrzynka bezpieczenikowa wygląda dość biednie. Dodatkowo ktoś ukradł pokrywkę od tej skrzynki beziecznikowej więc jest podejrzenie że ktoś tam rzeczywiście grzebał. Porównałem to ze schematem zamieszczonym w tym temacie i rzeczywiście brakuje kilku bezpieczników, lecz nie wiem czy są one wymagane w mojej wersji( bo jak mniemam oznazcenia 2.9 2.2JTD mnie nie obuwiazuja, a fizycznie mam bezpiecznik tam gdzie wg schematu nie powinno być np bezpiecznik f23). Stąd mam prośbę czy ktoś z forumowiczów mógłby zrobić zdjęcie swojej skrzynki bezpieczników pod maską w wersji 2.0 benzyna? Dla porównania zamieszczam zdjęcie swojej skrzynki bezpieczników.
Załącznik 274924
Oprócz tej skrzynki są jeszcze bezpieczniki i przekaźniki w okolicach przedniej belki - dostęp przez nadkole prawe.
W tej skrzynce mniej więcej tak ma wyglądać, jak swoją Giulię uruchamiałem, też miałem podobne wątpliwości co do ilości bezp. gdzieś mam zdjęcie tej skrzynki, jak znajdę to wstawię.
Prosisz - masz.
Dziękuję koledzy za pomoc :) dokładnie mam wersję bez spryskiwaczy i z napędem z na 4 więc też mam dodatkowy bezpiecznik od tego.
Panowie,
przestało mi dzialać swiatło stop i pozycja w klapie bagaznika (prawa lampa), pomyslalem ze uszkodziła się sama lampa skoro działa swiatło wsteczne i przecimgielne. Kupilem nowa lampe i jest dokładnie to samo.
Czy od swiatła pozycyjnego i stopu jest oddzielny bezpiecznik? Nie widze go w rozpisce. Dodatkowo nie działa oświetlenie bagażnika.
Giulia 2016
https://autobezpieczniki.pl/alfa-rom...bezpiecznikow/
Panowie, czy nikt na grupie nie jest w stanie wskazac informacji o bezpiecznikach?
Bardzo proszę o pomoc w namierzeniu.
Dziękuję za odpowiedź, BCM w nogach pasażera sprawdzali, sucho dociskałem wszystkie bezpieczniki i kable wydają się ok. Kabel na zawiasie klapy też sprawdzałem, jest cały. Dziwne ze przestało działać od razu postojowe i stopu, a przecież tam idą 2 oddzielne przewody ;/
Masz może jeszcze jakieś sugestie?
Dodam tylko ze w tym samym momencie co prawe światło w klapie, przestał działać mi radar.
Komputer wyrzuca błąd:
B100D-92
P1DB3
Przewody w klapie bagażnika idą dwutorowo po lewej jak i po prawej stronie. U mnie przetarty (przerwany) kabel masowy po lewej stronie powodował migotanie świateł tablicy rejestracyjnej. Kable były mocno naciągnięte.
Kolego [MENTION=85242]shpuncik[/MENTION] , Twoja odpowiedź w sprawie niedziałającego radaru, upewniła mnie ze to musi być uszkodzona wiązka.
Rozebrałem cały bagażnik i rzeczywiście kable od lampy się przetarły. Wrócił też działający radar oraz oświetlenie bagażnika. Wszystko śmiga. Bardzo dziękuje!!!