witam wszystkich.
Mam problem w mojej Alfie. Kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapala się kontrolka CODE.
Musze kilka razy cofnąc kluczyk żeby zgasła.
Dzieje się to coraz częsciej.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Printable View
witam wszystkich.
Mam problem w mojej Alfie. Kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapala się kontrolka CODE.
Musze kilka razy cofnąc kluczyk żeby zgasła.
Dzieje się to coraz częsciej.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Przekręć kluczyk i poczekaj, po paru sekundach sama zgaśnie. Jak nie to problem z immobiliserem. Spróbuj z zapasowym kluczykiem, czy jest tak samo
Podobno pomaga rozebranie obudowy kolumny kierowniczej i przeczyszczenie anteny od immo[przy stacyjce]
a poza tym istnieje opcja szukaj ;) często się tak dzieje jak koło stacyjki nazbiera się brudu lub wilgoci
Popieram kolegów, czyszczę tą antenkę wokół stacyjki co ok. pół roku, czasami nie działa przez kurz, a czasami przez wilgoć
z drugim kluczykiem jest to samo,czyscilem antene ale niestety nic to nie daje.
Sprawdź kable czy mają przewodność i podobno przeczyszczenie przekaźników przy AKU komuś pomogło na taką przypadłość...
Mialem to samo.Co zrobilem? Spray z srodkiem czyszczacym do zlaczek elektrycznych i zaraz po aplikacji sprezonym powietrzem by wywialo ze srodka brud,przylozona szmatka przy tym zapobiegla upackaniu wszystkiego dookola.Efekt? Tona syfu na szmatce i kluczyk czyta za kazdym razem.
Pozdrawiam.
Btw, nic nie rozmontowalem,spraj,pistolet z powietrzem,szmatka dookola stacyjki i zapuscilem sprezone powietrze,2 razy starczyly.
A gdzie dokladniej jest ta antenka bo tez nie raz mi nie laczy code :)
po prostu przeczyśćcie sobie całą stacyjkę. ring od imo jest między srebrną częścią a plastikiem obudowy. a i kluczyk nie zaszkodzi czasem wytrzeć
Gdzieś kiedyś przeczytałem o ośmiokrotnym przekręceniu kluczyka raz po razie w celu zresetowania immo. Mnie pomoglo ;)
potwierdzam pomaga ale problem potrafi potem wrócić po jakimś czasie, czyszczenie pomaga zapobiec takim błędom później
a mnie juz w ogole nie chciało czytać kluczyków, pojechałem na stacje kompresor i działa pierwsza klasa :D
Trzeba pamiętać, że antenka ma dwa końce. Jeden przy stacyjce, a drugi z wtyczką w puszce immo głęboko pod kolanami kierowcy. Ja miałem dwukrotnie problem właśnie z tym drugim końcem - po przeczyszczeniu jak ręką odjął.
Witam ja mam trochę inny problem ponieważ przy odpalaniu gaśnie mi CODE ale cały czas mi świeci kontrolka od awarii układu wtrysku.
Skoro nie ma innego wyjścia to trzeba podpiąć przy okazji poduchy sprawdze :)
To ja podepnę się pod temat. Przedwczoraj jadąc sobie nagle zaświeciła się kontrolka wtrysku i samochód nagle zgasł. Zatrzymałem się i próbowałem go odpalić i tak za trzecim razem odpaliła i kontrolka zgasła. Przejechałem jakieś 200m i znów to samo tylko, że wtedy już samochód zapalił za ósmym razem i było ok do dzisiaj. Wsiadam rano do samochodu, przekręcam kluczyk, wszystkie kontrolki gasną oprócz kontrolki wtrysku i CODE... No i samochód nie chce odpalić:/ Może ktoś z Was wie o co chodzi?
stawiam na antenke z imobilajzera :] miałem to samo w pierwszej AR 156
witam:)znowu mam problem z ta kontrolka code.Zaczeła sie znowu palic jak zapalałem sinik a kontrolka jeszcze sie paiła.Od tej pory znowu szwankuje.Ostatnim razem jak miałem ta awarie to nic nie robiem,samo sie naprawilo.Czy to moze byc cos z elektryka?Jest tak ze jak raz zadziala to juz pozniej jest dobrze,a potem znowu nie dziala.
Moze ktos sie orietuje gdzie znajduje sie ta puszka z imo pod nogami kierowcy,szukałem i nic z tego.Stacyjka wyczyszczona ,klemy od aku wyczyszczone i dalej nie czyta kluczyka.
to moze nie czekaj az wszytskie kontrolki zgasna tylko odpalaj od razu .
wtedy nie powinno byc problemu z CODE
Witam,mój problem jest trochę inny,a mianowicie przetarł mi się kabel od pompy paliwowej pod tylnym siedzeniem i po naprawieniu usterki przy starcie(jak wszystkie kontrolki się zaświecają) kontrolka CODE i Marchewka od szprycy nie zaświecają się,no i Ala nie odpala.
Proszę o pomoc!
moze musisz na nowo zaprogramowac kluczyk
Problem w tym że nie wiem jak to zrobić!!!
- ASO lub dość dobry warsztat + karta kodowa.
- alternatywnie to wyzerować ECU z kodów immo.
a karte kodow masz?
w instrukcji obslugi jest chyba instrukcja jak zaprogramowac
Kartę mam ,ale Ala nie wchodzi mi w serwis tj.przy pierwszej pozycji stacyjki wciskam gaz i kluczyk CODE powinien migać a tu nic.:(
to pewnie tylko jakis serwis Ci zostaje
a moze sproboj na chwile odlaczyc akumulator moze to cos pomoze
i tak gorzej chyba nie bedzie
Panowie.Może trochę podpowiem jak ja walczyłem u siebie z CODE.Otóż zimą przy mrozach ok -15 zaczynała mi się świecić Code ,tym samym brak możliwości odpalenia silnika.Po wertowaniu netu przez parę dni ( na forum też nikt nie wiedział co i jak) doczytałem się iż winę może ponosić przekaznik od pompy paliwa i tzw.SERVICE.przekażniki te znajdują się w 145-tce obok kompa.Okazało się że po przeczyszczeniu tych dwóch przekażników Alfa odpalała całą zimę w mrozy do -30 i Code już się nie pojawiło.Przekażniki kupiłem nowe i czekają na wymianę.Aha gwoli wyjaśnienia immobil. blokuje pompę paliwa i jak nie miał na niej obwodu to walił błędami z CODE :-).Pozdr.Piter
Próbowałem wszystkiego,pompa działa,przekaźniki też. problemem był 30 amperowy bezpiecznik pod maską.Ala pali i jeździ !!!
a ja mam taki problem w 166 ze świeci mi się kontrolka code i skrzyni automatycznej i samochód kreci ale nie pali
@Elrey
- a w którym miejscu siedziała ten bezpiecznik pod maska.
- masz może zdjęcie
Jutro zrobię zdjęcie i ci podesle.
Ok teraz ja mam ten sam problem. Jechałem zatankować bo świeciła sie żarówka rezerwy nagle mi wywaliło błąd wtryskiwaczy i zaczęło pikać. nie chciał jechać ani przyspieszać to zjechałem na pobocze. Teraz zgasła marchewa a zapaliły się lampki błąd skrzyni Selespeed wrzuca tylko 1 i 2 w Dodatku CODE i nie mogę odpalić auta wcale. Pomóżcie ludzie!!! Co mam robić? Auto stoi na poboczu ruchliwej trasy. Nie wiem jak co mam posprawdzać. Przeczytałem ten temat ale w większości sprawdziłem co było tu opisane. Wbijałem też alfa code i nic.
wd 40 jest chyba bardziej smarujący niż do połączeń elektrycznych
raczej jakiś kontaktspray czy jak to tam nazywają - typowo do elektryki
mi się paliła kontrolka code jak się stacyjka rozjeb.... to jest od immobilizera podobno.... kupiłem nowy wkład i było ok
Niestety i mnie dopadło immo code ... Szkoda tylko , że wczoraj we Wszystkich Świętych jak kończyłem prace o 14ej... Jak się domyślacie, na cmentarz już nie dojechałem (rodzina też)...Nie moja wina ale średnio wyszło.. Zanim ktokolwiek mógł po mnie przyjechać było już po 19 (Pracuje 25 km za W-kiem). Dziś od rana jestem w pracy i mogę walczyć.
Zrobiłem:
-doładowywałem już aku,
-rozebrałem kluczyk bo bateria już martwa (chyba nie potrzebnie bo immo nie jest zasilane w kluczyku),
-próbowałem z 2 kluczyka i nadal klops.
Do zrobienia:
-pozostaje mi poszukać tych styków od anteny immo ( podobno gdzieś za bezpieką idzie wiązka),
-wyczyścić stacyjkę,
-sprawdzić styki przy pompie paliwa.
Więcej czarów nie znalazłem, choć pisał ktoś o 8 krotnym przestawieniu w pierwszą pozycję kluczyka...Potwierdzi ktoś?
Czego nie robić , żeby nie rozkodować immo (kluczyków) lub czegoś innego nie zbroić? Czy tam obok bezpieki nie odpalę przypadkiem poduch wypinając coś przez pomyłkę? W mazdzie 323f miałem takie ryzyko. Pytam bo elektryk ze mnie jak z Jasia Fasoli agent 007. Odepne aku zanim włoże tam rączki ;) Czytałem również , że komp mógł zapamiętać ten błąd i go powtarzać. Czy bez kabla i lapka jestem w stanie usunąć błąd (szczerze przyznaje że nie googlowałem tego jeszcze).
PS: Jak dojdę do tych zaginionych styków antenowych to spróbuje zrobić foto-mapkę dla potomnych poszukiwaczy.
pozdrawiam
miałem tak samo. tylko komp pomógł. żadne cuda typu 8 krotne przekręcenie kluczyka nie działa. możesz tak robić do usranej śmierci a i tak nie odpali jak się coś jej nie odmieni. u mnie auto stało prawie 2 miechy i nie chciało palić a jak załatwiłem pociągniecie to nagle zapaliła. SZOK! Jeżeli masz AlfaCode to możesz ją tak palić.