Siemanko tak jak w temacie interesują mnie jakieś fajne dodatki do 166 np dodatkowe zegary w kabinie, podświetlenie kabiny na jakiś kolor, nie wiem cos takiego mało spotykanego
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Siemanko tak jak w temacie interesują mnie jakieś fajne dodatki do 166 np dodatkowe zegary w kabinie, podświetlenie kabiny na jakiś kolor, nie wiem cos takiego mało spotykanego
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Z mało spotykanych to, zender, felgi speedline, q2, dvd, domykanie szyb itp, ale na te rzeczy poz q2 raczej nie znajdziesz namiarów, tylko, szukanie i cierpliwość, ewentualnie jeszcze podstawowa wiedza o elektronice i lutownica.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Dodatkowe zegary w kabinie musisz sobie zrobić sam tomaz takie ma ja też mam na ten moment jeden. Podświetlenie kabiny zawsze możesz wymienić sobie ori zarowki na np białe ledy. Z rarytasow to już Ci kolega wyżej napisał, a reszta to twoje indywidualne podejście
Tak jak chłopaki piszą. Możesz nawet deskę obszyć w skórze (jak w wersji Collezzione), wszystko zależy od funduszy, wyobraźni i umiejętności. Fajnym modem jest automatyczna roleta z tyłu (projektu [MENTION=3821]marek230482[/MENTION]) albo przekładka prawego fotela od anglika (ma pamięć i lędźwie) zakładając że lewy już masz w skórze i z pamięcią.
Z typowych dodatków ktoś kiedyś wyrwał oryginalne torby do bagażnika montowane na klapie od wewnątrz, niedawno był bagażnik dachowy...
Roleta, otwierana nawigacja ze schowka i polska navi (lub dvd) na fabrycznym ekranie to nie nazwałbym dodatkami a po prostu modyfikacją do której trzeba mieć troszkę zdolności i dużo chęci. Ja sobie zrobiłem, ale to nie jest do kupienia. Z gotowców dla leniuchów (a chyba o to chodzi) to tylko tak jak wspomniano. Jeszcze można dodać np felgi zender, pakiety obniżające.
166 to niszowe auto do którego nie powstawały żadne odpustowe dodatki. A wszystkie wspomniane akcesoria to dość rzadko spotykany towar. Fabryczne można np oblookać tu:
http://www.alfaromeo166club.nl/Broch...66/alfa166.htm
Składana roleta, tylna? Marek, jak żeś to zrobił? Na oryginale, czy podeszła od jakiegoś innego auta?
Co jakiś czas mnie tknie na coś ciekawego. Tak też było z otwieraną navi jak, polską nawigacją w ICS i manetkami przy kierownicy.
Roleta to hybryda napędu z 607 i siatki 166 zaaplikowana do naszej półki :)
https://www.youtube.com/watch?v=8KUXQD1Q81o
Przycisk do uruchamiania mam koło drążka w jednej z blend zamiast ASR.
Mega sprawa, dobra, dziękuję, tyle mi wystarczy [emoji16]
A ten środkowy przycisk jest do sterowania roletą.
Załącznik 249525
I z dodatków jeszcze mi się przypomniało automatyczne składanie/otwieranie lusterek :)
Jak tak patrzę ze zdjęć na tą roletę z 607, to za groma nie wiem co i jak, no, ale jak się dało to musi się dać :D
Mi z dodatków to jeszcze:
Domykanie szyb
Odpalanie z pilota
Wejście audio bluetooth
Końcówka podwójna wydechu "zender"
Saszetka na podstawowe narzędzia/klucze
To z tym odpalaniem to jest fajne :) mam nadzieję, że kiedyś też to zrobię :D Z roletą jest rzeźba. Po prostu trzeba dociąć, przykręcić, skleić :) tak samo z resztą moich modyfikacji. Takich rzeczy się kupić nie da. Gotowych dodatków do 166 prawie nie ma. W salonie można było dokupić tylko to co jest w broszurach w linku jaki podałem. Do tego trochę smaczków w stylu zender.
To akurat prosty temat. Wejście AUX jest opisane na forum, tudzież korzystasz z Audiostrady (ja tak mam) lub Loudlinka. Ciągniesz kabelek gdzie ci wygodnie (ja mam lewy górny narożnik szyby przedniej) i tam wpinasz moduł BT (na aliexpress za 30 USD masz najnowszy z BT5.0 i AptX HD). Wielkość modułu to ok. 4cm średnicy i 1cm grubości :)
Przyjąłbym domykanie szyb. Aczkolwiek mody które mnie osobiście najbardziej cieszą to manetki i aktywny wydech :)
Na dwururkę mam cichą wersję wyprowadzoną, głośna jest pod autem po drugiej stronie. Wejdź na mój temat, są fotki spod auta jak to wygląda:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tomaz-223.html
Ja mam dwa środkowe tłumiki zamiast jednego: za katem i na zakręcie rury. Jeżeli w jednym z tych miejsc masz wolne, to możesz dać tam tłumik przelotowy przy otwartej przepustnicy lub komorowy przy zamkniętej.
widziałem to na żywo U tomaz, mnie się to podoba :rolleyes:
A o co chodzi z tym modem z manetkami ?
Zmieniasz biegi przy kierownicy. Tak zwane łopatki czy manetki (jak kto zwał). Tomaz ma przy kolumnie stałe łopatki a ja zmałpowałem tylko, że mam na kole kierownicy. I chyba nikt poza nami nie ma :sarcastic:
Załącznik 249596Załącznik 249597
Ja mam, chyba jako jedyny w FL ;)
To też zamontowałeś Damian??? Gdybyś miał temat to byś pokazał......
Mam gdzieś od roku. Wykonanie tak jak u Ciebie, czyli łopatki kręcą się z kierownicą. A nie pokażę, bo od roku nie miałem czasu oddać kiery do obszycia a niestety jest w stanie agonalnym :(
A się nie pochwalił :P
I po roku w takim temacie wychodzi :)
To dlatego że na zloty przestał jeździć :P a tak serio to mógłbyś Damian temat założyć i pokazać tą obleśną kierownicę. Dla otuchy mogę wrzucić swoje zdjęcia jak clar mi już z drzwi schodzi :sarcastic: a dodatki jak pakiet zendera albo przewody hel leżą i się kurzą.
Tematu nie założę, bo mnie zjedzą, że szykuję na sprzedaż. Pokazywać też nie ma co, bo dobita już Alfunia. Było co pokazywać jak kupiłem 9 lat temu. A teraz lakier matowy, miejscami złazi (na dachu progi, ranty drzwi), drzwi wgniecione , kiera agonia (na szczęście moja ori jest fajna ale bez multi) i fotel przytarty. Co ja mam pokazywać :( Co do zlotów to racja i bardzo żałuję :( Z drugiej strony jestem człowiekiem który po cichu sobie modzi i rzadko się chwali ;)
Wiem że masz telefon :P ale w anglikach lędźwie też były bo ja mam skóry z anglika a potem dokupiłem kierowcy z europejczyka żeby mieć pamięć po obu stronach.
Pisałem o swojej i kumpla srebrnej, no i o lędźwiach, nie pamięci ;)
Chyba, że się odnosisz do kwestii "akurat". Miało być w znaczeniu, że nie trzeba anglika kupować by mieć przynajmniej lędźwie.
To się nie dogadaliśmy :sarcastic: zrozumiałem, że twierdzisz, że w angolach nie ma lędźwi. A są bo ja mam z anglika w pełnej opcji.
A ten telefonik co masz to rewelacyjny dodatek :D i w życiu nie widziałem tego na żadnej aukcji czy w demobilu.
Na allegro pojawiły się SPEEDLINY 18" w naprawdę fajnym stanie.