Cześć znalazłem coś takiego, czy to przedewszystkim pasuje do 156, bo w opisie jest że i do GT, no i czy warto
https://www.olx.pl/oferta/tlumik-prz...tml#7c6e5bd617
Printable View
Cześć znalazłem coś takiego, czy to przedewszystkim pasuje do 156, bo w opisie jest że i do GT, no i czy warto
https://www.olx.pl/oferta/tlumik-prz...tml#7c6e5bd617
jak by to mialo 2.25 cala to ja dla siebie moze i bym brał :) chociaz moj tlumik koncowy jest w dobrym stanie i ori tlumik z 2.4 i 2.5 v6 no ale przelot by sie przydał pelny :)
co daje zamiana oryginalnego na takiego jak kolega przedstawił ?
chyba tylko to ze nie pierdzi, w przypadku oczywiscie seryjnego silnika
zamontowalem to u siebie, do 156 nie pasuje a jeszcze pisalem specjalnie ze ma byc rura 2.25 pod 156 sw i sporo brakowało aby to było dobrze zamontowane trzeba bylo rozcinac wstawiac flansze i dopiero jakos to podpasowało
Miałeś od tego gościa z aukcji? Ja zamówiłem tydzień temu w niedzielę i jeszcze nie mam wydechu. Gość napisał że w środę dopiero go robił.
mi tez niby robił tak od tego z aukcji miał mi robic 2.25 wyszlo niby tak ale z mała redukcja na 50 gdzie i tak poszła flansza żeby to zmontować, ogólnie z 40 min roboty żeby w 156 to zmontować i to spawaczowi ogarniętemu, a i tak końcówki myślę ze i tak by wypadało jeszcze raz poprawić albo wieszak....wiec pasuje idealnie jak sie wszystko wytnie wspawa brakujące cm flanszy i przespawa wieszak bo przez niego tez nie pasuje bo wydech patrzy z 15 cm w bok
U mnie do GT więc zobaczymy jak w końcu przyjdzie może w przyszłym tygodniu czy pasuje lepiej niż do 156
no tylko sie zapierał ze do 156 wiec na ch...mowił ze specjalnie robia dla mnie pod 2.25 pod 156 ....jak ci sie uda to daj znac na forum
Kolego Lotek900 , jakbyÅ› wrzuciÅ‚ filmik , jak GT chodzi na tym to byÅ‚bym wdziÄ™czny í ½í¸‰
A już chciałem zamawiać a teraz po tych waszych doświadczeniach ze spasowaniem mam wątpliwości. Czy mimo wszystko warto? jakościowo jest ok?
[MENTION=79572]bartex[/MENTION] jutro jadę do rodziców i spróbuję zamontować ten tłumik jesli będzie pasować, a jeśli nie będzie to będziesz musiał poczekać aż będę miał czas żeby podjechać do gościa od wydechów.
samo spasowanie tlumika i wieszaka :
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/09/84.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/09/85.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/09/86.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/09/87.jpg
Załącznik 250146 Załącznik 250147 Załącznik 250148 Załącznik 250149
no i małe filmiki jak to brzmi
dzwiek
https://www.youtube.com/watch?v=DeIWqx09vdU
[MENTION=8749]Lotek900[/MENTION] ok czekam z zamówieniem ;)
[MENTION=72237]Witboy[/MENTION] a reszta wydechu seria ? Kat , środkowy na swoim miejscu ?
zero nie ma nic 2.25 calosc jest na filmiku że: straight pipe
PrzeglÄ…dy za flachÄ™ ?
a dlaczego ? tlumiki sa szczelne normy 96 db dla diesla nie przekracza, normy spalin tez wiec?
Układ wydechowy niekompletny, brak tłumika końcowego. 96db przy jakich obrotach ?
turbo to naprawdę świetny wynalazek uwierz :)
[MENTION=79572]bartex[/MENTION] wczoraj byłem na chwile u rodziców i wpadłem do kanału na 5 minut. Z tego co widać na oko to u mnie w GT powinno pasować bez przeróbek. Niestety nie zmieniłem tłumika bo śruba z obejmy nie chciała puścić. Tak że może w przyszłym albo za 2 tygodnie podjadę prosto do gościa od tłumików do dam info.
u mnie tez na oko pasowało :D
[MENTION=8749]Lotek900[/MENTION] dobrze że pasuje bez przeróbek :) czek na filmik jaki będzie tego efekt. Pozdrawiam
a że się tak zapytam , czy zmiana tłumnika końcowego na taki spowoduje że gorzej bedzie z emisją spalin ? Tzn raz że kopcić a dwa że na przeglądzie , rok 2004 wiec mieści się w normie EURO3. Reszta wydechu seria , tzn katalizator na swoim miejscu jeszcze , jakby ktoś podrzucił linka do downpipa do gt 1.9 to byłbym wdzięczny :)
[MENTION=79572]bartex[/MENTION] na oko pasuje bo tak jak mówię dokładnie nie przymierzylem bo nie odkrecilem mojego końcowego. Więc to takie 75%. A co do emisji spalin to może być tak że zakopci więcej ale chyba bez przesady. Kiedyś jak miałem 2.4 20v na pełnym przelocie to przy mocnym przyspieszaniu zadymila na czarno ale tragedii nie było. Przeglądy przechodziła bez problemu i nie musiałem dawać '' flaszki'' czy innej łapówki.
dokladnie zadymienie to mozna sobie wsadzic...wiadomo ze jak sie depnie z dołu zanim turbo napompuje to lekki buch jest ale w euro3 to zaden problem, glosnosc bardziej ja mam pelen przelot i chyba dołoze jeden przelotowy tlumik z magnaflow albo turboworks, ale dzis jak juz pojezdzilem to chyba sie przyzwyczailem :)
U mnie w moim poprzednim 2.4 na przelocie było ok dla mnie. Albo inaczej mi taki dźwięk i głośność odpowiadała. Teraz jak pojadę do gościa od tłumików z tym końcowym to chyba wywale też srodkowy:D
ja zrobilem ponad 600 km w weekend i niestety ale na trase jest zbyt basowo nie to ze głośno basowo, na 1 rzut idzie srodkowy tlumik bede zakladał, jak nie to zmieniam tlumik na ten pesli z puszka co ma 2 fifki
ZamówiÅ‚em bo nie mogÅ‚em siÄ™ doczekać aż lotek900 zrobi u siebie , czekam na przesyÅ‚kÄ™, mam nadzieje ze bÄ™dzie fajny pomruk . Åšrodkowy i kat jest to może nie bÄ™dzie tak źle í ½í¸†
Panowie ile czekaliście na przesyłkę od chwili podania danych do wysyłki ? Ja zamówiłem 14 wrzesnia i dalej nic
Ja prawie tydzień. Zamówiłem w sobotę a przyszedł w piatek
kurcze panowie , nie wiele zmieniło zmiana tego tlumnika , jak myślicie teraz wymienić środkowy na prostą rurę czy kupić jakiś tłumnik przelotowy ? oczywiście katalizator narazie jest i chyba zostanie :)
Jak dasz rurę zamiast środkowego to dźwięk się trochę zmieni, będzie słychać turbo. A jak u Ciebie w GT z montażem. Pasowało wszystko czy przeróbki trzeba było. Bo ja mam termin u gościa od wydechów dopiero na 10 października i też myślę czy robić cały przelot czy tylko zmienić końcowy
U mnie pasowało idealnie bez przeróbki. Nwm ale według mnie nie ma sensu tylko tego końcowego zmieniać tylko dorzucić jeszcze dalej przelot bo tak jak mówię nie wiele to zmieniło :edziahurra: aczkolwiek jedziłem przez chwilę z odkręconym do połowy , oczywiście za środkowym i też jakoś rewelacji nie ma , wydaje mi się że co by nie zrobił to nadal będzie chodził jak diesel typowy ...
no to chociaz tyle dobrze ze pasuje do gt tylko po chiny mowia ze wszstko zmieniaja i pasuje do 156 ...ja akurat z calkowicie wolnego wydechu wstawilem tlumiki srodkowe przelotowe dwa zeby było ciszej ale aby był przelot i teraz dla mnie jest klasa do 2 tys lekki pomruk basowy a glosniej ale nie uciazliwie powyzej 3500 wiec super
witboy a pamiętasz może co to były za tłumniki ? bo bym zmienił seryjny na jakiś właśnie przelotowy , katalizator zostawiam ;)
[MENTION=79572]bartex[/MENTION] jak masz jakieś zdjęcie jak wydech wygląda na aucie od tyłu. Widać bardzo że nie ma puszki za końcówka? Bo w ori wydechu widać puszkę bardzo a jak jest bez niej.
Co to jest tłumnik? Się zastanawiam co tam pchasz do tego wydechu...
u mnie jest wsadzone dwa tlumiki w tym jeden w obudowie kata, wszystko pod 2.4 150 dlatego na to czekałem tydzień, bo od słabszych i pod 1.9 mieli na następny dzień