Witam, spaliła mi się chyba jedna dioda od podświetlenia prędkościomierza efekt jest taki, że nie mam podświetlenia połowy prędkościomierza czyli od ok 160 do 260 jest ciemno. Ktoś może rozbierał liczniki i wie jakie diody tam są typ/barwa?
Printable View
Witam, spaliła mi się chyba jedna dioda od podświetlenia prędkościomierza efekt jest taki, że nie mam podświetlenia połowy prędkościomierza czyli od ok 160 do 260 jest ciemno. Ktoś może rozbierał liczniki i wie jakie diody tam są typ/barwa?
Z barwa ciężko dobrać sam wymienialem wszystkie 10
3528 led ja brałem z taśmy ledowej biala barwe.
witam, ja w podobnym temacie. Alfa Romeo Gulietta 2.0. 2010r.
W moim przypadku po kilku sekundach od ruszenia autem gaśnie wszystko na zegarach, prędkościomierz i obrotomierz zatrzymują się na wskazaniach w momencie zaniku zasilania. Czasami powróci zasilanie same, czasami mrugną światłami, albo ruszę wycieraczką, aby powróciło zasilanie na kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt sekund. Nie ma żadnej reguły. Nawet w czasie jazdy jak wyłączę silniki ponownie uruchomię to wraca zasilanie na krótki czas.Czy ktoś coś? :)
witam, ja w podobnym temacie. Alfa Romeo Gulietta 2.0. 2010r.
W moim przypadku po kilku sekundach od ruszenia autem gaśnie wszystko na zegarach, prędkościomierz i obrotomierz zatrzymują się na wskazaniach w momencie zaniku zasilania. Czasami powróci zasilanie same, czasami mrugną światłami, albo ruszę wycieraczką, aby powróciło zasilanie na kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt sekund. Nie ma żadnej reguły. Nawet w czasie jazdy jak wyłączę silniki ponownie uruchomię to wraca zasilanie na krótki czas.Czy ktoś coś? :)
Mam wskaźniki temperatury, ciśnienia turbo, wskaźnik paliwa na sprzedaż za grosze. Możesz wylutować sobie diody ( czerwone). Gdybyś był zainteresowany to pisz. :)
U mnie są białe i takich też będę szukał :)
A jeszcze pytanie [MENTION=64815]kamilos95[/MENTION] wymieniałeś diody z białych na białe czy z czerwonych na białe? jak z białych to podświetlenie bardzo różni się podświetlenia wskaźników temperatury turbo itd.?
Z białych na białe bo też mi się spalila, nie bo ja wulutowałem z licznika org. I poszedłem do sklepu z elektryka tylko takiego mniejszego można powiedzieć osiedlowego i tam dobralismy kolorystycznie,więc różnica jest nie zauważalna.A jeśli nie trafisz możesz wymienić wszystkie w panelu na środku też ale tam już jest dużo więcej roboty rozbiórka.
Dzień dobry,
również borykam się z tym, że połowa prędkościomierza od dołu czasami nie świeci. Wygląda na brak połączenia ponieważ na nierównościach gaśnie i zapala się.
Czy ktoś ma może wskazówki jak wymontować zestaw liczników ? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Nad zegarami jest coś w stylu zaślepki. Ściągasz ją w dół i wtedy zobaczysz 2 śruby mocujące zegary. Tutaj masz zdjęcia z umiejscowieniem śrub itd: https://www.google.com/search?biw=13...mbD8gGzo9FS9M:
Super. Dziękuję
Jeśli chcesz wyciągać środkowe, tu jest manual: https://www.youtube.com/watch?v=dMMPcRAckCY