Witam wszystkich, czy ktos z Was wyciszal wnetrze Miciaka ?? Wydaje mi sie ze w srodku jest dosc glosno przy predkosciach powyzej 90. Do tego mam pytanko czy u Was seryjny wydech tez dosc glosno buczy ?? Mam 1.4 16v 2010r .
Printable View
Witam wszystkich, czy ktos z Was wyciszal wnetrze Miciaka ?? Wydaje mi sie ze w srodku jest dosc glosno przy predkosciach powyzej 90. Do tego mam pytanko czy u Was seryjny wydech tez dosc glosno buczy ?? Mam 1.4 16v 2010r .
Ale jaki jest to konkretnie silnik? I jaką masz wersję wyposażenia?
1.4 16v 95KM , progression a czemu pytasz o wersje wyposazenia??
W wersji Distinctive jest inny tłumik, który daje "lepsze efekty dźwiękowe". Przy tej wersji masz standardowy tłumik i zacząłbym od sprawdzenia czy nie masz gdzieś dziury albo nieszczelności. Ja u Siebie mam dziurę w ostatnim tłumiku od strony wejścia. I po przekroczeniu pewnej prędkości też jest głośniej.
Ta dziura tam ma być, służy odprowadzaniu wody z wnętrze tłumika.
Ja sie wzialem za wyciszanie , narazie drzwi :) potem podszybie, i bagaznik :) zobaczymy czy bedzie cos ciszej :)
A ktoś wymieniał w swoim MiTo tłumik końcowy?
Jakie polecacie, bo z tego co widzę w necie to ciężko dostać cos w rozsądnej cenie.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Pasuje od grande punto 1.4 16v wersja sport . Srodkowa rura z tlumikiem jest zamienna a koncowy niby nie ale serio jest zamienny jest cichy i przedewszystkim jest tanszy. Ale mowie tu o tych samych silnikach czyli 1.4 16v 78-95KM a jak jest w t- jet i MA to nie wiem
Mnie akurat interesuje właśnie 1.4 95KM :)
Słyszałem, że podobno są zamienne, ale chciałem się upewnić, bo za jakiś czas pewnie będzie do wymiany.
Ultera za bardzo nie chcę, bo to samochód żony i ma być cichy, a Ulter pewnie będzie głośniejszy niż fabryczny.
Wygluszylem sobie drzwi i bagaznik :) poki co duzej roznicy w glosnosci nie ma ale zauwazylem dwie rzeczy , pierwsza to zawieszenie tylnie przez to ciszej pracuje, na dziurach jest taki bardziej gluchy odglos niz wczesniej a po drugie glosniki w drzwiach graja duzo lepiej roznica kolosalna:) mam zamiar jeszcze wygluszyc tylnie boczki ale to jak znajde czas :)
Witam :) Etap wyciszania/wygluszania mam za soba :) Drzwi,klapa tylnia,bagaznik, miejsce pod tylnia kanapą,podszybie,maska. Efekt jakis jest aczkolwiek myslalem ze bedzie lepiej, za to wymienilem tylni tlumik który byl orginalny ale dosc basowy mial odglos, zmiana na tlumik z Grande punto 1.4 16v wersji sport :) teraz wyciszenie plus wymiana tlumika daje efekt ciszy :) i glosniki jak by z innej polki :)
Ja również wyciszałem całe MiTo. Potrzebowałem na to dwa dni, ale efekt naprawdę bardzo dobry. Dużo, dużo ciszej w środku. Muzyka mimo że na standardowych głośnikach też gra o wiele lepiej. Jakby ktoś potrzebował pomocy z podkarpacia to śmiało proszę pisać, mam materiały w bardzo dobrych cenach.
Pomocy, pomocy, pomocy! :)
Powiedzcie proszę jak ściągnąć boczki drzwi. Dwa wkręty z boku, śruba pod dżwigienką do otwierania drzwi, śruba, pod uchwytem i co jeszcze? poodkręcałem je i d.... Boczek nawet nie drgnął.
W s-max mam wokół chyba łącznie 8-9 wkrętów, odkręcam i boczek sam wpada w ręce. A tu.... :)
[MENTION=72127]PPIotrek[/MENTION] http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ml#post2066658
dziękuję !!!
prościej niż w maksiu..... :)
Hej, świeżo kupiłem Mito z silnikiem 1.3 jtdm2. przebieg ok. 60000.
silnik na zimno dosyć głośny, potem się wycisza, ale w porównaniu do mojej 159 -1.9 8v w kabinie jest zdecydowanie głośniej.
Głównie zależy mi na wyciszeniu kabiny względem silnika (podszybie, maska, przednia gródź)
Możecie podpowiedzieć czym, i w których miejscach najlepiej wygłuszać?
dzięki,
Dopiero w kolejnym etapie będę zajmował się wyciszeniem kabiny od tylnego zawieszenia.