Na początek seria + większy cooler.
Załącznik 251574
Printable View
Na początek seria + większy cooler.
Załącznik 251574
Wygląda to nieźle potencjał jest :)
300+ na jakich gratach? . Zerknij na wałki u Greków ciekawe przyrosty dają.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Przeniesie, tylko kiedy sie wysra to jest pytanie, a w tej budzie szybko to nastąpi
Jak zaraz ktoś napisze że robią z takimi mocami auta po buły a w weekend na tor upalić to już ktoś tak pisał i co, poszła do żyda, z jakiegoś wirtualnego powodu;)
A co do tych mocy to ostatnio tak gadałem sobie tu z jednym i kurde kiedyś zeby z 115 zrobić 160+ to trzeba było intercooler zmienić, turbo itd. Teraz to auta starsze, a samym programem robią pod 170 na standardowym mikrusie. I się tłumaczy tym że są dobre gifty od marki;)
tak to i 400 nie strach i coś czuje po podpisie że ta reklama tak sie skończy:D
Jaka waga takiego Miciaka?
Ogólnie to mi się wydaje że chyba przy dość lekkiej budzie zanim opona łapnie przyczepność do dużo łacza wyparuje:D
A tak ogólnie to do czego to ma być, bo i Q2 by się przydała, bo już widziałem jak 300+ smali lacza na każdym zakręcie z jednego koła i coś sie ukręca
Wałek troche mocniejszy niż stage 2, robiony na wyłączność przez światka . Jak będzie spełniał rolę to będa u mnie dostępne w cenie dużo niższej od tamtych.
- - - Updated - - -
Na dojazdy żony do pracy :), narazie zobaczymy co wniesie wałek, jeżeli będzie ok to wlatuje duże turbo i wtryski. Nad trakcją będe myślał jak zrobi się ciepło. Waga koło 1200kg za lekkie nie jest
Waga+ plus rozstaw osi+ szerokość tych osi+ zawias= kłopoty
Oj tam dowali po 50 kg ołowiu na kielichy amorków i trakcja się znajdzie.
nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co to będzie wyczyniać przy takiej mocy :)
300km na silniku, na kolach bedzie ok 100 mniej, jakim turbo chcesz to zrobic?
To super wynik. Wklej wykres jak mozesz. Ja tak rzucilem 100 ale to bardziej do turbo diesla, w benzynie bedzie mniej strat.
Jakieś postępy? Zaintrygował mnie wałek, ciekaw bardzo jestem wyników
Ja za dwa ok dwa tygodnie będę oddawał Giuliette na warsztat na właśnie 300-350KM. Wlecą kute korby odprężenie silnika sprzęgło z kewlarem. Tylko jeszcze nie ustaliłem z tunerem jaka turbina będzie zastosowana. Z tego co patrzyłem to możliwe że będzie to gt2871 chyba że znacie jakieś inne które wstają wcześniej? Się zobaczy jak mu wyjdzie
[MENTION=4929]mlody2788[/MENTION] zrób dobrą głowicę, T-jet się najnormalniej w świecie zapycha przy takich mocach, zwłaszcza na wydechu i zaczynają się problemy z EGT itp.
Na taką moc potrzebny ci będzie wałek, wtryski, turbo które będzie wstawało jako tako, a nie locha typu gt28xx, to tylko 1.4 i gt22 juz wstaje dość wysoko. Za niedługo dostanę kolejną wersje wałka, która na pewno będzie sporo poprawiała. Jeżeli zda egzamin będe miał troche tych wałków na sprzedaż.
- - - Updated - - -
Zobaczymy co da sam wałek, później będzie dalsze rozwijanie projektu.
Spotkałem się z opiniami na YT że gt2871 szybko wstaje bo jest na łożyskach kulowych a na forum vaga pokazywali dokładnie przy jakich obrotach jest max boost i wychodziło że ok 3300obr więc myślałem że w 1.4 będzie to ok 4000obr. Td04-13t nie ma szans na 300KM a na 19t nie znalazłem żadnego t-jeta gdzie będzie jako tako było pokazane jak to wstaje. Jak będą spoko te wałki to byłbym chętny na nie
Trochę głupio zaczynasz ale Twoja sprawa. Próbujesz napełniać przez "słomke" ... pamiętaj im wyższy boost tym wyższe EGT będziesz miał, do tego seryjna głowica T-jeta nie pomaga z EGT.
No to lepiej od razu wymienić też głowice, po co robić to za jakiś czas.
Cześć, czy są jakieś postępy prac? Mam pytanie bo tuner który miał mi robić giuliette nie może teraz tego zrobić (bo się przenesi z warsztatem itd) i czy znacie kogoś w okolicach Szczecina kto robił ten silnik na 250-300KM? I jeszcze jedno pytanie bo koleś który miał mi to robić zaoferował cenę 8-10tys zł i czy jest to wystarczająca suma bo jak parę dni temu dzwoniłem do innych ze Szczecina to w tej kwocie oferowali jakiś pierdoły a nie tuning. A no i jeszcze jedno, koleś proponował żeby zakuć i odprężyć silnik ale nie wiem czy jest sens?
A co chcesz taką moc na seryjnych gratach? Zapomnij.
Nie no wiadomo że musi wpaść td04, wtryski, intercooler, downpipe
Chyba będę musiał sam się pobawić z alfą bo wszyscy się boją lub wołają naprawdę absurdalne ceny. Napisałbyś co dokładnie trzeba wymienić na 250-270KM?
Jak tam postępy pracy? I jak tam z tymi wałeczkami do multiair?
Mam na sprzedaż turbinę TD04-15T regenerowaną nie używaną jak by ktoś chciał. Nie znalazłem ostatecznie warsztatu na Pomorzu zachodnim więc zrobiłem hybrydę z gt1446 i się zobaczy co z tego wyjdzie a td04 mi już nie potrzebna
To czekamy na finał
Ostatecznie zrobiłem słaby setup w stosunku do tego jakie były plany a mianowicie: gt1446 hybryda, wtryski 347ccm, downpipe 3", cały przelot 2.75" i dolot. Moje pytanie jest takie, że ile może z tego wyjść? Oddałem wczoraj na strojenie i na hamowni wyszło odrazu 195KM(miałem chipa na 188KM). Tuner wczoraj dzwonił że zrobił 200KM i zostały ostatnie poprawki no to powiedziałem mu że powinno wyjść zacznie więcej. Widziałem że bez robienia hybrydy wychodzi ok 210KM. Pytał też ile doładowania można dać na ten silnik?
IC zrobiony?
P.S co to za tuner który Ciebie pyta ile można dać doładowania :D