Witam chciałbym wymienić fotele, kanapke oraz boczki w mojej 159 na skórzane, większość ofert na allegro jest z Anglików pytanie czym się to różni od klasycznej europejskiej wersji?
Printable View
Witam chciałbym wymienić fotele, kanapke oraz boczki w mojej 159 na skórzane, większość ofert na allegro jest z Anglików pytanie czym się to różni od klasycznej europejskiej wersji?
Panel sterowania szyb elektrycznych jest większy przy kierowcy :(
Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
Czyli boczki nie da rady zamontować? ale fotele są te same?
Fotele tak jak boczki, różnią się regulacją
Niby jaką?
Wszystkie fotele, jakie montowałem różniły się tylko czujnikiem obecności pasażera i to jedyna rzecz wymagająca przełożenia. Poza tym zarówno regulacja wysokości, jak i podparcie lędźwiowe są po obu stronach identyczne. Różnica jest też w modelach z regulacją elektryczną i pamięcią ale nie o tym mowa.
Boczki można przełożyć wycinając większy otwór na panel szyb z lewej oraz zaślepiając ten z prawej.
Tutaj kilka zdjęć z takiej operacji: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...titanio-3.html
No taką, że nie było mowy czy to elektryki czy nie.
Wycinanie i zaślepianie w boczkach, to już jest chamska druciarnia, sorry.
ale [MENTION=78156]Takumi[/MENTION] tylko napisał że boczki się różnią. Nie wiem po co mu tak odpowiadasz? Da się przerobić, ale to jednak dodatkowy problem. On napisał nie pasują i fajnie że Ty wrzucasz info o możliwości przerobienia, jest komplet informacji. Nie ma co tworzyć sztucznych konfliktów tam gdzie ich nie ma :)
Ja nie pisałem nic odnośnie tego czy się da czy nie da dopasować boczki, tylko o tym że w niemiły sposób odpisałeś. Po co? Tym bardziej moderator. Teraz jaśniej się wyraziłem?
Ty tak serio z tym byciem niemiłym?! Czy może czytasz co drugi post?
Skoro ja zrobiłem przeróbkę tej tapicerki i ktoś jest na tyle ignorantem, że nawet tego nie widział i moją pracę ocenia, jako chamską druciarnię, to kto się źle zachował?!
Nie dość, że Takumi nie ma wiedzy w temacie i ludziom podaje błędne "porady" to jeszcze wykazał się klasycznym hejtem nie sprawdzając o czym pisze.
ale miał też racje w tym, że wspomniał o tym że nie pasuje plug&play. a ja w pierwszym poście napisałem że fajnie że wyjaśniłeś że da sie to przerobić. zdjęć przeróbek nie widziałem bo podlinkowałeś do strony forum (wg Twoich lokalnych ustawień ilości postów na stronie?) zamiast do posta, a z komórki nie chciało mi się szukać tego po całym podlinkowanym wątku. ja nie jestem przeciwnikiem przeróbek jak się je wykona starannie -na dowód przypomnę ile ich zrobiłem w swojej byłej 159TBi (dołożyłem xenon z poziomowaniem, spryski lamp, PDC przód, B&M, głośniki przód+MDF+pełne wygłuszenie drzwi+dodany streaming BT) i w Giulietcie (tempomat, zmieniarka z BT, lusterko elektrochromatyczne, listwy progowe, dyfuzor podwójny i wydech, przedni zderzak z Veloce, szersze felgi ze 159)
Tutaj nie chodzi o licytowanie się, kto ile przerobił. Kto mnie zna osobiście i widział moje "druciarstwo", może dopiero o tym coś powiedzieć/napisać.
Temat dotyczy możliwości wstawienia foteli z wersji angielskiej. Jeśli chce się komuś pomóc to podaje się sprawdzone i dokładne informacje. Ja właśnie tak zrobiłem. Natomiast, jak zareagował Takumi, każdy widzi...
Nie wiem o co ci chodzi człowieku. Wycinanie i zaślepianie dziur w boczkach to jest druciarnia, obojętnie jak zrobiona, podoba ci się to czy nie. Mam elektryczne fotele - ich regulacja jest inna, panele są różne z różną ilością przycisków - a wskaż mi w pierwszym poście, gdzie jest mowa o tym że one są elektryczne albo nie są (uparłeś się że nie są, ja nie widzę gdzie to niby jest wskazane), a w związku z tym gdzie się pomyliłem/wprowadziłem kogoś w błąd odpowiadając na podstawowe pytanie "jakie są różnice".
Uniosłeś się, jakby ci ktoś napluł do rosołu, nie wiadomo po co. Lubisz rzeźbić w gratach, zamiast kupić właściwe to sobie rzeźb - ale będzie spora grupa ludzi, dla których to jest druciarnia, bez względu na to jak głośno będziesz krzyczał że nie jest (abstrahując już zupełnie od tego, że miałem na myśli ogół takich robótek, a nie czyjekolwiek konkretnie).
Nie licytuję się w ogóle, tylko chciałem pokazać Ci że nie jestem w ogóle przeciwnikiem przeróbek, warunek że mają być dobrze zrobione - i tu się 100% zgadzamy i wierzę że zrobiłeś to dobrze (nie jesteś przypadkową osobą na forum, i masz kupę doświadczenia). Na wieść o dorabianiu przeze mnie instalacji xenonów/PDC/B&M (dorabiałem wszystkie wiązki) też niektórzy się krzywili - a były 10x solidniejsze niż ori wiązki (peszle, kable w podójnych izolacjach itp itd).
Którko, jak najbardziej za przeróbką jestem i fajnie że podpowiadasz i odsyłasz do fotek :)
to juz każdy zainteresowany sobie sam rozważy. Tobie może się nie podobać i takie masz prawo, ale ktoś inny inaczej to oceni a nawet poczuje satysfakcję z tego że sobie to sam przerobił.
Panowie wystarczy. Obaj daliście jakieś info i wystarczy a kłutnia i dowalanie sobie są tu najmniej potrzebne
Jak ktoś nie posiada umiejętności, narzędzi i wiedzy to wszystko będzie nazywał druciarnią...
Wprowadziłeś człowieka w błąd przez swoją nieuwagę a potem wywracasz kota ogonem.
Jeśli będzie chciał to sobie kupi oryginalne tapicerki LH i po sprawie. Tylko spróbuj znaleźć tapicerki boczne w bardzo ładnym stanie na rynku wtórnym...
Pokaż mi gdzie go w ten błąd wprowadziłem, bo od iluś postów nie mogę się doprosić.
Panowie, każdy ma trochę racji. Apeluję przy tym o kulturę. [MENTION=78156]Takumi[/MENTION] wstrzymaj się z określaniem rękodzieła jako druciarni, ponieważ w tym wypadku mijasz się z prawdą. Druciarnią możesz nazwać spawanie wahaczy, a nie pracę tapicera w tym wypadku.
Post numer 4 w odpowiedzi do posta numer 1 nie jest błędny, bo nigdzie nie jest określony rodzaj foteli (manualne vs elektryczne), powtarzam to w kółko.
Moje dalsza opinia nie była skierowana do nikogo personalnie, kolega Belfer niepotrzebnie tak wziął to do siebie.
Skończmy temat, autor dowiedział się czego się miał dowiedzieć, reszta to nic nie wnoszący szum.
panowie dajcie na luz!
Ma ktos wiedzę czym róznią sie tylne kanapy pomiędzy sedanem, a sportwagonem? Zakładając, że obie są składane, dzielone i z podłokietnikiem ze schowkiem...
Czy mi sie wydaje, czy sportwagon ma z tyłu trochę wiecej miejsca niż sedan?
Różnią się boczkami. Bo bokach oparcia masz dodatkowe dwa elementy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk