Na przedniej szybie każdy ma zamontowana kamerę i czujnik deszczu za co kamera ta odpowiada.
Na manetce lewej nie mam przycisku do utrzymania sie w pasie ruchu wiec gdzie radar od tego ustrojstwa jest zamontowany.
Printable View
Na przedniej szybie każdy ma zamontowana kamerę i czujnik deszczu za co kamera ta odpowiada.
Na manetce lewej nie mam przycisku do utrzymania sie w pasie ruchu wiec gdzie radar od tego ustrojstwa jest zamontowany.
JEŚLI KAMERA JEST WSPÓLNA to dołożenie manetki i zakodowanie powinna mi dojść opcja utrzymania pasa ruchu.
Idąc tym tropem można dołożyć w kierownicy przycisk i mieć tempomat aktywny.
W Giulii nie ma systemu utrzymania się w pasie ruchu tzn. system nie skręca kierownicą ale tylko i wyłącznie ostrzega poprzez głośniki.
W sumie trochę mnie to dziwi, bo FCA ma taką technologię jest dostępna w Jeepie (kierownica skręca samoistnie aby utrzymać się w ramach pasa).
BTW Czy kolega aby nie udzielał się na autokacik.pl chyba na forum Stilo? Bo nick i styl pisania kogoś mi przypomina ;)
Porównuje do swego forda kierownica wibruje i pomaga trochę.
Tak miałem stilo jeździ nią brat nadal kącik stilo żyje jeszcze.
Mam dwie delty z 2011 roku i utrymanie pasa ruchu koryguje tor jazdy. to co jest w giulii to dla mnie niepotrzebna pierdoła.
Aktywnego tempomatu - bez radaru nie dołożycie z tego co mi się wydaje...a mająć radar zawsze macie aktywny tempomat.
Ponoć radar ten co sam zatrzymuje auto jak ktoś ci wyskoczy przed maskę to standard. To ten sam radar w zderzaku czy nie,,,,,,,,,,,,,,,, do aktywnego tempomatu
Radar jest jeden i ten sam i jest w każdej Giulii. Tak samo jak kamera, która spełnia kilka funkcji. LDW i ACC to są tylko dodatki to tego sprzętu, wszystko wskazuje na to, że retrofit powinien być możliwy - jeśli Giulia jest nie za nowa i nie ma security gateway.
To dam znąc jak założę, od razu lopatki bo nie mam.
to nałopatki czekam niecierpliwie, bo tez mam ochote. Tempomat aktywnny w alfie działa przy małych prędkościach? do zatrzymania? Jak testowałem mazde 6, to w korku sama zatrzymywala sie i uszala- swietny patent.
Ktoś orientował się, na ile jest wyceniane jest dołożenie aktywnego tempomatu?
Witam.
Można podłączyć używaną kamerę przednią do Giuli MY22, czy musi być nowa?
Radar już też może być używany, tak informacyjnie.
A co ja sekretarka jestem, że tak odpowiem Twoją metodą, było info na grupie, wyraźnie napisane wraz z kontaktem, wystarczy poszukać.
Też skończyłem z sensem, podałem ze nie trzeba już nowego bo jest to już ogarnięte, i nie trzeba nikogo w błąd wprowadzać swoją niewiedzą.
Dzisaj przetestowane można robić już radar używany tylko cena na razie .......................................